Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Digitalni iznajmljivači: Sudjelujte u velikom istraživanju o digitalnim navikama privatnih iznajmljivača u Hrvatskoj!

/
/

Početkom glavne turističke sezone, pokreće se sveobuhvatno istraživanje o utjecaju tehnologija, od sustava za upravljanje rezervacijama do plasiranja smještaja na platformama Airbnb i Booking, na poslovanje privatnih hrvatskih iznajmljivača, kao i izazovima s kojima se susreću.

Zagreb, 7. srpnja 2017. – Konferencija, hackathon putem kojih će se pronaći inovativna poslovno-tehnološka rješenja za hrvatske privatne iznajmljivače te mnoštvo savjeta za same iznajmljivače smještaja, koji se susreću s izazovima modernog turizma, okupljaju se pod jednim krovom, projektom Digitalni iznajmljivači. Kao uvod u širu priču te kako bi se prepoznale bolne točke, ali prednosti tehnološkog napretka u turističkom sektoru privatnog iznajmljivanja smještaja u Hrvatskoj, pokreće se sveobuhvatno istraživanje za sve one koji se bave iznajmljivanjem smještaja!

Kako dišu iznajmljivači u Hrvatskoj?

Danas nije potrebno ni naglašavati kako turizam predstavlja jednu od najvažnijih stavki hrvatskog BDP-a, s udjelom većim od 18%, a privatni smještaj u takvom sustavu prednjači po ukupnom broju noćenja turista. Međutim, on u isto vrijeme sadrži i velik potencijal za daljnji razvoj – efikasnije poslovanje, rast cijena i veću stopu popunjenosti, i to sve uz pomoć modernih tehnologija.

Upravo zbog toga pokreće se istraživanje u kojemu će se doznati više o načinima na koji hrvatski iznajmljivači koriste digitalne alate, poput onih za upravljanje rezervacijama gostiju, oglašavanje na društvenim mrežama ili za administraciju, ali i digitalne platforme, poput Airbnba i Bookinga. Time želimo provjeriti razinu digitalizacije hrvatskih privatnih iznajmljivača, ali i izazove koji ih muče u plasiranju smještaja na (digitalno) tržište.

Cilj? Kreirati “krvnu sliku” iznajmljivača privatnog smještaja u Hrvatskoj, prepoznati trendove te prostor za poboljšanja, kako bi ujedno i iznajmljivači poboljšali svoje poslovanje, ali i ostali dionici u turističkom sustavu kreirali za iznajmljivače bolje i prilagođenije proizvode.

Digitalni iznajmljivači: Savjeti, istraživanje, hackathon, konferencija!

Sve je to dio projekta Digitalni iznajmljivači koji se, osim istraživanja, sastoji od niza savjeta za iznajmljivače koji se objavljuju na Netokraciji, pokretaču projekta, u specijaliziranoj istoimenoj rubrici, a potom i konferencijom posvećenom digitalnom turizmu te hackathonu na kojemu će ujedno i prezentirati rezultati istraživanja te doći do novih i inovativnih tehnoloških ideja koje bi mogle poboljšati ovaj krucijalan sektor u hrvatskom gospodarstvu.

Inicijativu Digitalni Iznajmljivači podržali su stručnjaci iz industrije, pa tako Emanuel Tutek iz Horwath HTL-a, globalnog lidera u hotelijerskom konzaltingu, kaže:

Na platforme i kanale kao što su Airbnb i Booking.com nadovezuje se još velik broj sličnih pa su sukladno tome razvijena softverska rješenja kao što su channel i reservation management sustavi koji značajno olakšavaju iznajmljivačima da idu u korak s vremenom i unaprijede svoje poslovanje. Takve rješenja su već u širokoj primjeni diljem svijeta, a mi imamo i odličan primjer Rentlija u Hrvatskoj koji je pokazao da naša pamet usmjerena prema pravoj viziji može napraviti vrhunski proizvod s vrhunskim rezultatima.

Zlatni partneri projekta su Vipnet sa svojom ponudom interneta za iznajmljivače i Rentlio – tehnološka rješenja u turizmu.

Uključite se u istraživanje!

Da bi se iznajmljivači uključili u istraživanje, potrebno je samo otići na sljedeću poveznicu: https://netokracija.typeform.com/to/Ap0eGq

Svi koji ispune istraživanje, na svoje e-mail adrese dobit će i besplatan ebook (digitalnu knjigu) koji sadrži najbolje savjete i članke objavljene u rubrici Digitalni iznajmljivači.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar