Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Facebook Messenger kodovi profila i kako ih iskoristiti

Facebook je prošli tjedan predstavio novu opciju dostupnu svim privatnim profilima i fan/poslovnim stranicama. Radi se o vizualnom kodu kojeg korisnici skeniraju kamerom mobilnog telefona te tako direktno stupaju u kontakt s osobom ili tvrtkom čiji kod su skenirali.

Sljedeći članak omogućava vam MegaBooker.hr – Magnet za rezervacije

Što radi MegaBooker? Puni smještaj. Zarađuje novac. Štedi vrijeme.

MegaBooker.hr omogućuju iznajmljivačima oglašavanje na 30+ najpoznatijih portala i agencija te omogućuje vođenje kalendara i rezervacija iz 1 mjesta.
Više o magnetu za rezervacije na: http://probaj.megabooker.hr/iznajmljivaci20/

Zašto bi vas Facebook messenger kodovi trebali zanimati

Facebook je i dalje bez konkurencije jedna od najvećih i najpopularnijih društvenih mreža na svijetu. Veliki broj korisnika koji koristi tu mrežu privlači i veliki broj tvrtki koji žele stupiti u kontakt s tim korisnicima i prodati im svoje proizvode i usluge. Zbog toga su Facebook poslovne i fan stranice postale važan i popularni dio te društvene mreže.

Kao iznajmljivači sigurno već imate barem jednu poslovnu stranicu za vaš smještaj ili usluge koje nudite. Ako je nemate razmislite da je napravite što prije jer vam besplatna vidljivost na Facebooku ne može naškoditi, ali vam može zato donijeti veliku korist ako je kvalitetno iskoristite.

Messenger je Facebookova zasebna mobilna aplikacija za međusobnu komunikaciju između korisnika te društvene mreže, i po zadnjim objavama aktivno je koristi više od 900 milijuna ljudi.

Broja aktivnih korisnika Messengera potvrđuje i neka nedavna istraživanja o budućnosti online komunikacije koja prednost daju chat kanalima i to na štetu emaila.

Facebook kodovi profila su samo najnoviji pokušaj te tranzicije koja spaja korisnike kroz chat i pokušava olakšati početak chat komunikacije između zainteresiranih strana.

Kako funkcioniraju Messenger kodovi profila

Da bi korisnik stupio u kontakt s drugim korisnikom ili poslovnom stranicom dovoljno je u Messenger aplikaciji otvoriti People tab – Scan Code i uperiti kameru mobilnog uređaja u kod profila s kojim se želi ostvariti direktna komunikacija.

facebook messenger code

Messenger kodovi funkcionira slično QR kodovima, samo su (trenutno) specijalizirani za upotrebu unutar Facebook platforme. Za razliku od QR kodova vizualno su atraktivniji zbog kombiniranja profilne fotografije u njima zbog čega se mogu lakše iskoristiti za razne promotivne radnje. Druga prednost je i to što se za čitanje QR koda treba skinuti posebna aplikacija, dok je Facebook messenger koji je potreban za čitanje Facebook kodova skoro sigurno instaliran na većini mobilnih telefona danas.

Ako ste poslovna stranica sliku Facebook koda profila za daljnju upotrebu i uključivanje u promotivne materijale možete skinuti na vrhu stranice s porukama.

gdje naci facebook messenger code

Kako sve možete iskoristiti Facebook kodove profila

Svi promotivni materijali u turizmu bi trebali imati kontakt podatke kako bi se gost mogao javiti iznajmljivaču ili agenciji. Zbog toga upotreba Facebook kodova profila nije ograničena na samo određeni tip promotivnih materijala, već ih možete koristiti svugdje gdje biste inače stavili broj telefona ili email.

Neki od popularnijih mjesta za postavljanje kodova profila su:

  • Ponude i računi – kod profila stavite na mjesto loga.
  • Cjenici, kućni red, ankete o zadovoljstvu smještaja – svi materijali koji dočekaju gosta po dolasku idealni su za kodove profila jer tako mogu direktno stupiti u kontakt s vama iz udobnosti vaših apartmana.
  • Brošure, vizitke, majice i ostali fizički promotivni materijali – bilo koji tiskani promotivni materijal idealan je za ovu vrstu koda. Zamislite situaciju gdje gost skenira kod s leđa vaše majice u dućanu i šalje vam upit o raspoloživosti.
  • Online promocija – razni besplatni oglasnici, katalozi smještaja ali i mjesta poput foruma i dr. omogućuju postavljanje profilne fotografije. Zašto ne postaviti onu s kojom vam se gost može direktno javiti?!

Zaključak

Facebook je odlučio olakšati tvrtkama da stupe u kontakt sa svojim fanovima i klijentima, te je sigurno da će ovim potezom online komunikacija preko Facebook platforme postati još popularnija i zastupljenija u odnosu na ostale kanale.

Zbog toga dobro je biti spreman za buduće trendove, barem samo printanjem Facebook koda profila i postavljanja ga na ulaz u objekt da ga gosti vide.

Jeste li do sada koristili QR kodove u poslovanju? I ako jeste na koje načine? Razmišljate li ih zamijeniti s Facebook kodovima?

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar