Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Važnost više raznolikih email predložaka za jednu situaciju

/
/

Kroz prošle tekstove Kako efikasno odgovoriti na upite gosta  i Kako sastaviti ponudu u 5 minuta već smo djelomično obradili temu i ukazali na važnost pripremljenih prodajnih skripti i svih ostalih predložaka za komunikaciju s gostima.

Svi koji na dnevnoj bazi primaju veliki broj upita za smještaj samom implementacijom gotovih predložaka za komunikaciju s gostima mogu drastično skratiti (za čak 80%) potrebno vrijeme i cijeli proces odgovaranja gostima sa slanjem ponuda.

Osim što ovakva praksa uvelike štedi vaše vrijeme i vrijeme vaših zaposlenika ona može rezultirati i većim brojem rezervacija i popunjenosti smještaja.

Ako se bavite iznajmljivanjem smještaja i još niste ugradili prodajne skripte u vlastito poslovanje sada je krajnje vrijeme da to učinite i budete spremni za (nadajmo se) navalu upita za ljetovanjima koja se obično desi nakon Uskrsa.

Ovaj članak će malo proširiti temu iz prethodnih tekstova s jednim jako bitnim savjetom, a to je …

Foto: http://www.journaldunet.com
Foto: http://www.journaldunet.com

Raznolikost i veći broj mogućih odgovora za svaki pojedinačni upit gosta

Kada analizirate sve upite koje ste do sada dobivali od gostiju vrlo vjerojatno ćete naići na 5-10 pitanja koja se stalno ponavljaju.

Na njih ćete kroz prodajne skripte pripremiti 5-10 odgovora te ih onda kombinirati za sve buduće email odgovore, na svim jezicima na koje su ti predlošci prevedeni.

Isto vrijedi i za tekstove prilikom slanja prvih ponuda, podataka za uplatu akontacije, potvrde rezervacija i dr.

Problem nastaje kada vam se iz sezone u sezonu, ili čak više puta unutar iste sezone jave isti gosti. Što je ako ste do sada radili dobar posao dosta česta situacija. Jer upravo je gosta koji je već jednom bio kod vas puno lakše dobiti nazad i veće su šanse da vam se upravo oni i jave.

U toj situaciji nije zgodno koristiti dva puta iste predloške, velike odlomke teksta i sl. s kojima je taj gost već upoznat iz prethodne komunikacije s vama. U najmanju ruku djeluje neprofesionalno i gost će se pitati da li razgovara s automatom ili još gore da li ga se uopće sjećate.

Takvom gostu možete jednom, dva puta ili možda i tri puta ručno sastavljati novi odgovor na njegov upit, ali nakon nekoliko takvih situacija uvidjet ćete da je lakše napraviti nove sadržajno iste, ali stilski drugačije odgovore i tako se riješiti ručnih odgovaranja gostima skoro pa zauvijek.

Kada odlučite napraviti drugu verziju jednog od predložaka nemojte stati na njoj. Slobodno napravite odmah minimalno 3 verzije za svaki odgovor koje onda možete lako kombinirati narednih godina na istim gostima jer većina će se sjećati uglavnom zadnje komunikacije s vama, ne i one prethodne.

Uz više vrsta predložaka, svake godine dodatno u svaki u svakom od njih izmijeniti par sitnica poput redoslijeda rečenica i sl. pa ako se i desi da gost dobije dva puta isti odgovor da on stvarno ne bude u potpunosti jednak onom prethodnom.

Follow up odgovori

Ista pravila i praksa vrijedi za slanje podsjetnika gostima o neodgovaranju na poslanu ponudu, uplati akontacije i dr. radnji kada je ovakva vrsta kontakta potrebna.

Ako imate gosta koji vam na svaki email odgovor treba podsjetnik da vam odgovori već unutar prvog kontakta biti će vidljiv ovaj problem kada ćete za isti podsjetnik imati samo jedan predefinirani tekst koji šaljete.

Foto: http://www.avservice.ma
Foto: http://www.avservice.ma

Ponude ne mogu biti izuzetak

Ponude iako ne pate od problema da se ne smiju dva puta istoj osobi poslati, mogu patiti od toga da jednom ponudom tj. njezinim predloškom iznajmljivač hoće pokriti što veći broj situacija.

Pa se u njoj nalazi sve od osnova poput broja noćenja i cijene, preko svih dodatnih sadržaja, pansiona, izleta i dr. pogodnosti ili dodatno naplativih stavki.

Ako ponuda gosta treba zadržavati sva navedena polje to je uredu, ali ako ima gostiju koji samo traže smještaj onda im dio o pansionu ne treba.

Takvi prazni i neiskorišteni dijelovi ponuda osim što vizualno narušavaju njezinu preglednost mogu dodatno i zbuniti gosta te imati negativan efekt kod iznajmljivanja.

Zato slobodno napravite i 3-4 vrste ponuda kako bi svaki tip gostiju imao svoj predložak ovisno o tome što traži od vašeg smještaja za svoje ljetovanje.


Koliko često Vi u praksi upotrebljavate gotove i pripremljene predloške za brzo odgovaranje i sastavljanje ponuda prema gostima? Da li ste naišli na neke probleme prilikom primjene takve prakse koje nismo napomenuli kroz tekstove?

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar