Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Sjetite se gostiju koji više ne ljetuju kod vas razglednicom

/
/

To što gost ove godine ljetuje negdje drugdje ne znači nužno da mu kod vas nije bilo lijepo.

Ima puno faktora koju su mogli utjecati na njegovu odluku. I upravo takvim gostima treba dati pokoji dodatni razlog ili inicijativu da se vrate na “staro” mjesto.

Uz to puno je manje vremenski i financijski zahtjevno vratiti starog gosta nego naći novog.

Reklama može, ali ne uvijek

Javiti se gostu s najnovijim vijestima o vašoj ponudi, akcijom ili last minute popustima za određene termine kroz newsletter je naravno dobar način kako od starog gosta možete napraviti gosta koji će vam se ponovno vratiti, a možda i postati stalan gost.

Ali kao i u svemu treba imati mjeru. Jer ako se gostu javljate isključivo s ponudama i željom da nešto prodate i iznajmite on će se osjećati kao novčanica od 100 eura umjesto cijenjenog gosta. I šanse da će htjeti doći do vas svakim novim takvim kontaktom drastično padaju.

Zato odaberite i neki drugi razlog ili način stupanja u kontakt koji ima više osobnu notu koja nije povezana s prodajom. Čestitajte gostu rođendan, blagdan za koji znate da slave ili neki osobni uspjeh koji možete vidjeti ako se je gost odlučio povezati s vama putem društvenih mreža.

Važnost čuvanja svih kontakt podataka

Upravo zbog toga jako je važno da sačuvate sve kontakt podatke svih gostiju, i uvijek kada to situacija dopušta pokušate saznati neki novi kontakt podatak kroz koji bi mogli ostvariti komunikaciju s gostom.

O važnosti čuvanja podataka i kako ih prikupiti offline smo već pisali. A jednom kada raspolažete tim podacima biti će vam puno lakše odabrati način i razlog zbog kojeg ćete stupiti u kontakt s gostima.

Ove savjete omogućila vam je firma E-Holidays Travel u čijoj se grupaciji nalaze portali HrvatskaApartmani.HR (13 internet stranica) & Vip-APARTMANI.HR (7 internet stranica) .

HrvatskaApartmani.hr & Vip-APARTMANI.HR omogućuju iznajmljivačima oglašavanje na 20 nacionalnih domena u 13 različitih Europskih država. Godišnje svojim iznajmljivačima (njih preko 3000 iz Hrvatske) ostvare preko 150 000 upita dok njihovu ponudu pregleda preko 2 000 000 posjetitelja.

Email tehnička podrška iznajmljivačima dostupna je 24 h dnevno a telefonska od pon-sub 08-20 h. Više informacija o njihovoj ponudi potražite ovdje:

Oglašavanje apartmanahttp://www.hrvatskaapartmani.hr/posebna-ponuda-oglasavanja-apartmana.aspx

Dodatna ponuda za oglašivačehttp://www.hrvatskaapartmani.hr/placeni-oglasi.aspx

 

Sitnica kao znak pažnje – pošaljite gostima razglednicu

Jedna od ideja koja se je nama osobno svidjela ove godine je slanje razglednica starim gostima koji ove godine neće ljetovati kod nas.

Bez obzira da li su ljetovali negdje drugdje ili uopće nisu išli na ljetovanje ova mala gesta će bez sumnje ostaviti dobar utisak na njih.

Birajte razglednicu koja dobro predstavlja vaše mjesto jer ne želite poslati gostu nego generičku razglednicu koja se može primijeniti za cijelu Hrvatsku.

Tekst neka bude kratak tipa “Šaljemo vam sunčane pozdrave s Pašmana. Obitelj Kontin.” Može i malo duža poruka ali izbjegavajte pisanje romana.

I na kraju krenite s gostima koji su češće bili kod vas i smatrate da su šanse za njihov povratak veće.

Za kraj

Bila to razglednica, personalizirani email s fotografijom ili nešto treće bitno je kod ovakve, idemo to nazvati, skrivene promocije da ona ostane skrivena :).

Želite se s gostom povezati na prijateljskoj razini i podsjetiti ga da se kod vas može osjećati kao kod kuće i podsjetiti ga na obiteljsku i prijateljsku atmosferu koju vaš smještaj pruža.

I tko zna, možda vam upravo jedna razglednica za 3 kn i markica za 4,6 kn prema Europi vrati starog gosta sljedeće sezone.

Održavate li kontakte sa starim gostima van marketinških radnji iako više ne dolaze k vama na ljetovanje?

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

2 Comments

  1. Mada je to lepo i možda sentimentalno, ipak mi se čini da je vreme razglednica negde van trendova, tokova i da kupci očekuju nešto drugačiji vid pažnje. naravno, to je samo moj skromni pogled na ovaj tekst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar