Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Tko najbolje puni smještaj hrvatskih iznajmljivača?

Na pitanje iz naslova teško je odgovori.

Nažalost, nema univerzalnog odgovora koji bi zadovoljio sve, niti opcije koja bi sve jednako dobro napunila u ili van sezone.

Zašto agencija koja puni apartmane kolegici iz Pule meni godišnje ne pošalje niti jedan upit smo već rezimirali u tekstu “Kako odabrati kvalitetnu stranicu za oglašavanje apartmana i soba?“.

Čak i iznajmljivači koji se nalaze u istom mjestu mogu imate različite rezultate s istim posrednicima kod iznajmljivanja bile to agencije, web oglasnici, portali i dr.

Ali bez obzira na sve navedeno odlučili smo sastaviti malu personaliziranu listu svih posrednika, bez obzira na njihov tip, i podijeliti je s vama kao neki okvirni putokaz da znate u kojem smjeru početi tražiti.

S kim iznajmljivači uspješno posluju pitali smo vas na Facebooku, a i osobno smo kontaktirali neke od iznajmljivača s kojima usko surađujemo. Njihove i naše preporuke pročitajte u nastavku.

Sljedećih 6 članaka omogućava vam MegaBooker.hr – Magnet za rezervacije
Što radi MegaBooker? Puni smještaj. Zarađuje novac. Štedi vrijeme.
MegaBooker.hr omogućuju iznajmljivačima oglašavanje na 30+ najpoznatijih portala i agencija te omogućuje vođenje kalendara i rezervacija iz 1 mjesta.
Više o magnetu za rezervacije na: http://probaj.megabooker.hr/iznajmljivaci20/

Nema plaćenih reklama!

Posebno želim istaknuti da svi navedeni portali, web stranice i oglasnici, agencije i dr. spomenuti u ovom tekstu, bez obzira da li su imali, imaju ili su pokušali imati poslovnu suradnju s nama, nisu niti na jedan način tražili ili platili njihovo imenovanje u ovom tekstu.

Lista je sastavljena osobnim iskustvom svakog iznajmljivača koji je podijelio svoje iskustvo i kao takva je tu samo informativno, a ne kao nagovor za suradnju s njima.

Hvala Goranu, Kristini, Kruni, Mihaelu, i drugima što su podijelili svoje favorite s nama.

Tko nam iz Hrvatske najbolje puni smještaj?

Apartmanija.hr – Preporuka za cijelu hrvatsku. Kvalitetan oglas kod njih može redovno donositi veliki broj upita. Ako se odlučite za plaćenu varijantu, i varijantu s Facebook oglasom broj upita će stvarno biti nevjerojatan. Nama je Facebook oglasom u par dana pristiglo preko 40 upita kada je bio aktiviran!

Adriatic.hr – Preporuka za cijelu Hrvatsku. Mišljenja sam da je ovo najbolja domaća agencija. A po novom nude i dodatnu pomoć i informacije o tome koji ste na njihovoj listi pretraga i kako taj rang možete poboljšati. Uz to ako ste na traženoj lokaciji mogu vam slati redovno goste.

HrvatskaApartmani.hr – S njima smo dosta kasno krenuli prošle godine, možda i pre kasno, ali bez obzira na to brzo su po broju upita i rezervacija došli u sam vrh. Pozitivna iskustva s njima imaju iznajmljivači od južne do srednje Dalmacije. U Istri nismo imali nikoga tko s njima surađuje da nam javi kako je zadovoljan, ali ne sumnjam da su i za to područje kvalitetni.

Smokvina.hr – iz preporuka se da zaključiti da je posebno pogodna za srednji dio Dalmacije i da održavaju redovnu i kvalitetnu suradnju s iznajmljivačima. I sami smo s njima par godina imali zamjetnu suradnju.

Novasol.hr – preporuka za Kvarner. Ali malo pripazite jer iz vlastitog iskustva znamo da vole sami diktirati cijenu smještaja i uspoređivati je s drugim ponudama što nije uvijek pogodno ako imate luksuzniji smještaj.

Histrica.com – preporuka za sve iznajmljivače koji imaju smještaj u Istri.

To Islands Travel – Cijela srednja Dalmacija i otoci. Broj upita i rezervacija nije prevelik (barem nama), ali je redovan i siguran. Već dosta godina surađujemo s njima i zadovoljni smo, a iz vaših preporuka vidi se da nismo jedini.

Smjestaj.com.hr – ima nekoliko preporuka gdje su stavljeni u sami vrh posrednika. Nažalost nema informacije s kojeg područja su iznajmljivači koji su ih preporučili ali imajte ih svakako u vidu.

AdriaGate i Adrialin – preporučeno za iznajmljivače s otoka Paga i Splita.

Baskavoda.hr – kao što i naziv govori preporuka za iznajmljivače iz Baške Vode i okolice.

Adriatic Home – Iznajmljivači s područja Splita i Baške vode preporučuju ovu stranicu.

Preporuke za strane posrednike u iznajmljivanju smještaja?

TripAdvisor – zbog količine upita, prometa i gostiju koje šalje nekim našim kolegama morao je doći na prvo mjesto. Neke agencije nemaju mjesečni promet za sav smještaj koliko TripAdvisor može samo jednom iznajmljivaču na popularnoj lokaciji u istom tom mjesecu poslati pregleda. Osobno za otoke ne mogu reći da su nešto kvalitetni, ali iskustva drugih iznajmljivača su nevjerojatna! A i ništa vas ne košta da ih isprobate.

Airbnb – Ovaj servis je hit kod nas već dvije godine i to s punim pravom. Bez obzira da li vas puni skoro isključivo on, ili vam pošalje par rezervacija godišnje, za njega imamo samo riječi hvale i preporuku da se na njemu oglasite.

Booking.com – Bit ću toliko slobodan pa ih nazvati nužnim zlom. Ali bez obzira na to što ih određen broj iznajmljivača otvoreno ne podržava ne može im se osporiti broj rezervacija i upita koji su sposobni odraditi i poslati iznajmljivaču. Ako se slažete s njihovim uvjetima poslovanja imate našu preporuku za njih.

HouseTrip – postaje sve popularniji kod nas. Sistem poslovanja je sličan Airbnbu što mu daje veliku trakciju kod prikupljanja novih iznajmljivača i gostiju. Neke iznajmljivače kod nas već zavidno puni, a kako još nisu svi upoznati s njim bolje da se na njega prijavite prije nego ga i ostali iznajmljivači primijete.

AtraveoWimdu – sistem poslovanja poput Airbnba i Housetripa. Po preporukama izgleda da iznajmljivači u Poreču imaju najviše koristi od njih. I sami smo oglašeni gore ali za otoke u srednjoj Dalmaciji za sada se nisu nešto iskazali.

Hostelworld.comApartmentsapart.com – Evo i rijetkih preporuka za grad Zagreb koji je ionako na svim stranicama dovoljno popularan. Unazad par godina obje stranice su slale zamjetni broj upita i rezervacija iznajmljivačima u glavnom gradu.

IHA.com i Collegium Travel agencija iz Slovenije – po vašim prijedlozima specijalizirani su za otok Pag i okolno područje.

Fewo DirektConnecto Travel – Također dobili preporuke ali nažalost nemamo informacija za koje područje

Zaključak

Važno je ponoviti da su ovo osobni prijedlozi i da samo zato što su nekome dobri ne moraju nužno biti dobri i za vas.

Ako želite sami istražiti koje bi stranice mogle imati najbolji uspjeh za vaš smještaj i vaše područje predlažem da isprobate naš savjet kako pronaći mjesto na internetu za oglašavanje apartmana.

S kojima od navedenih stranica imate pozitivna iskustva? Koga bi dodali na listu i za koje područje? Ako imate loša iskustva s nekim i htjeli biste upozoriti iznajmljivače da ih se klone slobodno i to učinite kroz komentare.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

160 Comments

 1. Koristimo većinu i s većinom smo zadovoljni. IHA nam je prošlu sezonu dosta zakazala. Housetrip je zaista sve popularniji. I spadamo u iznajmljivače koji uredno posluju s booking.com 🙂
  Jako puno upita (manje rezervacija) stiže nam i s reklama.com

  Područje – Pag – Novalja

  http://www.barbati.hr

 2. Koristimo Apartmaniju, Airbnb, Ferienhausmiete, Flipkey, Housetrip, od domaćih Esperanza Travel jer smo iz Baške, a oni su specijalist za Bašku i Otok Krk, lokalne agencije, Case Vacanza.

 3. http://www.reklamauceskoj.cz
  za destinacije po cijeloj Hrvatskoj, ako treba izdvojiti neke destinacije onda je to Omiska rivijera, Makarska rivijera, Trogirska rivijera, otok Krk, Porec, Rovinj, Medulinska rivijera… prosjecni broj upita za godinu dana je uvijek preko 100

 4. mi smo novi u iznamljivanju.proslu sezonu smo krenuli u srpnju i airbnb se pokazao kao pravi izbor.sa housetripom smo isto zadovoljni ali kako je krenulo sa rezervacijama airbnb je broj 1 strana agencija za nas u Dubrovniku.

 5. Apartmanija.hr – oko 80% punimo preko njih.
  Homaway – dosta dobri do ove odine, ove godine krenilo jako slabo
  Airbnib – velika očekivanja ali 0 bodova. većina upita mladi tranzitni gosti po 1-2-3 dana
  Booking – odustali prošle godine, bilo je rezervacija ali su uvjeti bili nemoguci

  Ostalo nije vrijedno spomena

 6. Napokon da je netko napisao ovakav članak.Meni je apartmanija br.1 južna Dalmacija.
  a pita za sunnyrentals.Dalo bi se napisati zanimljivo štivo o ovima,nadam se da ćete to napisati.Inače radi se o teškim prevarantima,ali s obzirom koliko zovu na telefon izgleda da im pali.Svaki put zovu sa drugog broja,uglavnom indijci na engleskom jeziku.Savjet kako ih prepoznati i ne upuštati se s njima u razgovor je spominju mjesece van sezone i kad pitaju how are you,znate da su oni.Hvale se da su br.1 na skandinavskom tržištu i da pune predsezonu i podsezonu,a nema ih nigdje na internetu.

 7. http://trazimsmjestaj.com nude besplatno oglasavanje sve dok ne dobijete znacajan broj upita (bez rizika i vezeanja). Vrijedi probati jer su i graficki i po broju oglasa . upita pri samom vrhu. Ja sam u svakom slucaju zadovljna sa njima. Imaju 5 internet adresa za 5 jezickih podrucja, jezka. Prezentacija je savrsena, djelatnici jako ljubazni i susretljivi. I po svemu su najjeftiniji a uz to rade na bijelo i izdaju racune za razliku od nekih.

 8. Pozdrav svima!
  Novi sam pa me zanima samo u prosjeku broj stranica preko kojih bukirate goste? Čisto da znam na koliko bih se stranica trebao registrirati. Prva mi je godina pa sam malo u panici kad vidim koliko informacija i stranica, treba sve to pratit i azurirat kalendare na svakoj od stranica kad dođe do rezervacije…. i nije mi jasno da li ste vi veliki iznajmljivaci jer ja imam samo jedan stan u centru Splita.

  Pozdrav,

  Vedran

 9. Bez obzira na broj smještajnih jedinica ne postoji univerzalni odgovor na vaše pitanje. Neki surađuju samo s par agencija, neki sa desetak, neki s niti jednom 🙂

  Osobno surađujemo s njih par, nekoliko ovakvih web stranica za spajanje gostiju s nama ali sveukupno to nam je jedan mali dio svih rezervacija jer najveći dio odradimo sami u direktnom kontaktu s gostima.

  Znači to je stvarno individualno. Krenite s onoliko agencija i portala koliko možete u ovom trenutku pratiti i redovno ažurirati. Pa ćete vidjeti da li je broj bio pre velik, ili pre mali, i da li uopće s tim stranicama imate koristi ili je bolje odustati od daljnje suradnje i tražiti neku drugu stranicu.

 10. Hvala na brzom odgovoru!
  kada kazete u direktnom kontaktu s gostima, ne razumijem na koji nacin?

 11. Dobar dan.
  Mene zanima kakve sve obaveze imam kada se zelim u hrvatskoj bavit turizmom u vlastitoj kuci na moru. Znazi. koje institucije trebam obic, da li je potrebno kao privatni iznajmljivac imati obrt.
  Znaci sta se moram prije prvog iznajmljivanja obavit.
  HVALA

 12. Vedran, mislim da gdje god oglasiš bit ćeš pun. Pa čak i da ne oglasiš naći ćeš goste.
  Prošle godine sam bio u splitu u vrijeme ultra festivala, klupice su bile bukirane kamoli apartmani 🙂

 13. Ja kliknio na ovo ispod da mi dođu obavijesti o novim komentarima, a ono svaki novi komentar spamčina 🙂
  Nema teme o apartmanima na našem internetu a da 90% nije usrano spamerima.

 14. Hello!
  Prvo pohvala na ovim stranicama.
  Naišla sam na vas tražeći o oglašavanju privatnog smještaja.
  Podijelit ću s vama jednu tajnu kako sam i gdje sam oglasila svoj smještaj NAJISPLATIVIJE IKADA DO SADA.
  Prije par mjeseci postavila sam oglas na besplatnom portalu i prije neki dan sam dobila prvi upit i akontaciju. Smještaj baš i nije jeftin pa uzimajući u obzir da sam uložila 0 kuna, a dobila, tj. dobit ću, uplaćena je akontacija, preko 1000 eurića, ovo je moje najisplativije oglašavanje ikada.
  Budući da se na http://www.bookingcroatia.eu već masovno oglašavaju, očito nisam otkrila toplu vodu, ali eto to je moj mali doprinos.
  LP, Asja

 15. Ne kužim. Uklonila sam linkove koji podsjećaju na spam, no moj dobronamjerni komentar je opet pobrisan. U redu, povlačim se. Ispričavam se što sam predložila nešto različito od Vašeg sponzora.

 16. Ne kužim. Uklonila sam linkove koji podsjećaju na spam, no moje dobronamjerno iskustvo ponovo je pobrisano. U redu, povlačim se. Ispričavam se što sam predložila stranice različite od Vašeg sponzora.

 17. Asja, ispravljena pogreška. Sustav sam filtrira i briše navodni spam. Nažalost nije nepogrešiv pa se dogode ovakve stvari. Evo ručno sam vas označio kao ne-spam 🙂 Isprike još jednom.

 18. cekaj malo, moze li ijedan tekst o tome gdje oglasavati apartmane proci bez velicanja apartmanije? mislim, stvarno! kazete nema placenih reklama, a apartmanija vam gore desno prva placa reklamu! inace sto se apartmanije tice i ja sam se jednu godinu oglasavao i dobio sam samo jedne goste i to pijane cehe od kojih sam imao samo stete pa se iz moga iskustva moze zakljuciti da apartmanija uspjesno bukira olos. vas portal cijenim jer ima dosta korisnih tema, ali ne volim kada nekoga u svakom tekstu izdizete u nebesa i to, sto je najgore, neopravdano. prije dvije godine sam dao izraditi web s kojim uz adwords biljezim skromne, ali uspjesne rezultate.

 19. U tekstu je jasno naglašeno da se radi o osobnim iskustvima i preporukama svih iznajmljivača koji su dijelili svoje mišljenj. Također je navedeno da su ona dana bez obzira na suradnje koje su postojale, postoje ili će postojati s bilo kim (tako da postojanje oglasa gore desno nije bio nikakav uvjet, jer ima i drugih među oglasima pa nisu završili na listi). Na kraju je navedeno i najvažnije, a to je da bi svaki iznajmljivač trebao sam odabrati gdje se želi promovirati i nikad slijepo pratiti druge preporuke + linkovi na tekstove gdje se objašnjava zašto je tome tako i kako da si odaberete one stranice koje će vama biti isplative.

  Meni je žao zbog vašeg lošeg iskustva s njima, ali ono ne mijenja činjenicu da je drugima suradnja s njima ili bilo kim drugim navedenim dobra. Nažalost još nema servisa, stranice niti agencije koja može svima udovoljiti 🙂

 20. Pozdrav,

  već nekoliko godina iznajmljujemo studio apartman 2+1 u centru Makarske po cijeni od 50-55 EUR u srcu sezone. Trenutno se oglašavamo na stranici Airbnb, a prethodnih godina smo se oglašavali na homelidays.com. Napravili smo i dobre fotke, a i postavili detaljan opis u oglasima, no broj upita je i dalje nedovoljan. Možete li mi savjetovati koje bi bile najbolje stranice za oglašavanje ove vrste apartmana?

 21. Pozdrav! Imam jedno pitanje. Ima li netko iskustva sa sunnyrentals.com?
  Mene je zvao agent i garantira mi povrat novca ukoliko ne ostvare popunjenost pa mi to malo smrdi…

 22. Moj vam je savjet da ne nasjedate. Ja sam nasjela i niti jedan upit, a kamoli rezervacija. Lp

 23. Marina, na ovom linku imate tekst i daljnje linkove na par tekstova u kojima smo pisali upravo o toj problematici odabira stranica za oglašavanje smještaja: http://www.iznajmljivaci20.com/2013/05/kako-prepoznati-kvalitetnu-stranicu-za-oglasavanje-apartmana-i-soba/

  Kako nažalost nema konkretnog rješenja kojeg bi vam mogao odmah ponuditi predlažem da prođete savjete koji se u tim tekstovima nude. Nadam se da će vam pomoći u pronalaženju odgovarajućeg oglasnog prostora za napuniti apartmane.

 24. Pozdav svima!
  Evo ja sam nova u iznajmljivanju i još uvijek “hvatam konce”.
  Imamo tri apartmana i nakon pregledanih gomilu komentara odlučili smo oglašavati preko Airbnb-a, Flipkey-a, HouseTrip-a i Booking.com-a
  Kako stvari za sada stoje broj 1. je Airbnb, a u stopu ga prati i Flipkey
  Airbnb me oduševljava u svemu! Imaju mi najbolje stranice, pregledne i jednostavne, mob.aplikacija im je izvrsna! Jedino malo mučim muku sa upravljanjem cijenama. Bilo bi dobro da je to jednostavnije i preglednije, ali eto za sada nije. Vidim da većina nema s tim problem, ali meni još uvijek jest jer su cijene različite što po mjesecima što po vrstama apartmana…
  2. Flipkey isto zadovoljna osim što na njima oglašavam samo jednu jedinicu jer mi mi za sve tri bilo preskupo…
  Pohvale i za mob.aplikaciju
  3. Boooking.com e, tu sam se mjesecima prelamala što napraviti, ali na kraju prevladalo ono “nužno zlo” ne znam što me čeka s njima, za sada 4 bookinga i jedan storno. kako će na kraju sve izgledati, ostaje čekati….
  Užasno me nervira njihov extranet koji je prilično nepregledan, kod rezervacijske liste nemam pojma koju je gost jedinicu bookirao dok u nu ne uđem, ne mogu ažurirati kalendar sa ostalim stranicama i nemaju mob.aplikaciju koja mi je izuzetno bitna!
  4. HouseTrip – tamo sam tek nekih mjesec i nisam dobila još niti jedan upit.
  Besplatno je pa se niti ne zamaram. Ako što bude super…
  Odlično što i oni imaju mob.aplikaciju

  Još razmišljam ubaciti Wimdu i HomAway. Nisam baš stigla proučiti na koji način tko od njih posluje, pa bih bila zahvalna za pokoju informaciju.

  Molila bi i informaciju od vas koji ste na Booking.com kontaktirate li goste nakon bookinga? Kod ispisa rezervacije imam uvid u njihov e-mail, ali nisam pametna kontaktirati ga ili ne?!

  Osobno bih voljela ostvariti neki kontakt jer mi je to ako ništa drugo pristojno…,ali ne znam koliko je to uobičajeno i želi li gost uopće komunikaciju budući je bookirao preko njih.

  Ako je netko voljan podijeliti iskustva bil bih zahvalna!

  Lijep pozdrav svima i uspješna vam sezona!

 25. Zaboravih napisati da za sada najveći broj rezervacija imam preko Airbnb-a većinom su u predsezoni, ali financijski nešto malo vodi Flipkey jer imaju nešto kasnije rezervacje gdje su cijene nešto više.

 26. Pozdrav,
  Za područje grada Splita definitivno broj 1.AIRBNB,
  Homeway neznam kako igra u podsezoni 9 mjesec,5 mjesec dali je dobar za grad,Flipkay isto neznam dali je dobar za grad Split meni se nije iskazao ili on puni neposredno prije dolaska?
  Apartmanija prošle godine dosta upita za reze.termine i ove godine nisam produžila oglašavanje,izabrala sam adriatic koji je nažalost razočarao.
  Ostali portali slabo ove godine,nešto adriatic home ali puno lošije nego prošle godine…..

 27. Štovani,
  ako mi možete pomoći ,na koji način radi Housetrip i kako vrše plaćanj , treba li otvoriti paypal račun ili nešto drugo?
  Hvala unaprijed

 28. Odgovor za MB,

  ja sam iz Crne Gore, no to ne mijenja situaciju, odlican je portal, a Booking.com je za sve isti :)) Ja sam ih zvala , u uredu u Zagrebu, vezano za to da li kontaktirati gosta ili ne, i smijem li im traziti depozit, jer sam primjetila da rezervisu dosta, ali ima dosta i otkazivanja. Najstrozija otkazna politika je samo 2 nedelje pred dolazak da se moze staviti da se naplati ili jedna noc ili 100% rezervacija. Sto znaci, da im zaista moram traziti neki depozit. Rekli su mi iz ureda da je to sasvim u redu, da kontaktiram goste i trazim depozit. Uradila sam to, i onda su mi skoro svi odreda otkazali rezervaciju 🙁 hahah no bolje sada no kasnije!!! (nemam mogucnost naplate kreditnom karticom, vec depozit od samo 50 eur placaju putem banke ili Western Unionom).

  Takodje, pitala sam ih da li mogu da mi podese to na glavnoj stranici moje prezentacije, u opisu, da je obavezan depozit, receno mi je da to moram traziti putem extraneta, pismenim putem, pa ako mi odobre…. Inace, nekoliko puta sam im postavljala razna druga pitanja putem extraneta, i uvijek su mi odgovarali u roku od 24h, zaista efikasno! Za ovo za depozit jos uvijek cekam odgovor.

  Booking.com je zaista mocan alat, marketinski najbolje potkovan, i nema osobe koja ima Android telefon a da nema njihovu aplikaciju. Svidja mi se i sto su dodali mogucnost da se za svaki dan/period moze odrediti minimum stay, pa sam fleksibilnija van sezone, a striktnija u sezoni.

  Airbnb mi je prijemciviji, jer su fleksibilniji po pitanju rezervacije,cak i ako se desi da zaboravim da azuriram kalendar, on pita da li zelim da prihvatim rezervaciju ili ne, sa obrazlozenjem. Ovo drugo svakako nije lijepo, no eto, desava se.

  sa oba portala sam pocela u junu, i od Airbnb sam imala samo jedan upit do sada, no sigurna sam da ce biti vise kasnije.

 29. Pozdrav,

  novi smo iznajmljivači i razmišljamo o ugovoru sa Novasol agencijom. Svjesni smo da su njihove provizije ogromne, ali pošto se sami nismo uspjeli popuniti više od 50 % čak ni u 7. i 8. mjesecu nama bi se isplatila suradnja s njima ukoliko bi zaista ostvarili to što obećavaju, a to je da dobro pune van sezone. Tražim iskustva iznajmljivača s njima i ne nalazim ništa – (recimo za booking.com gomila iskustava, pozitivnih i negativnih, ali za novasol baš ništa), tako da sam malo zbunjena. Ima li netko ovdje da je surađivao s njima?

  Bila bih zahvalna na svakoj informaciji!

 30. NOVASOL se isto puni preko Booking-coma, a i VACASOL i INTERHOME
  Jeftinije vam je onda direktno preko Booking-coma , bez obzira na sve ukoliko ste u mogućnosti koristiti extranet.
  Ja sam radila s Novasol i u početku je bilo super , a poslije kada su se proširili ni predsezona ni posezona od njih.

 31. a. i Jelena, puno hvala na odgovorima i savjetu, pomoglo je! 🙂

  Nećemo se upuštati s Novasolom, uplašili smo se kad smo shvatili da im se mora platiti da se prekine suradnju s njima, katastrofa!

 32. Nema na cemu.Bolje sprijeciti nego lijeciti.Najmanji je problem platiti prekid ugovora.Treba procitati sitna slova,koja kazu da mozete raditi sa koliko agencija hocete ali samo njima mozete dati na iznajmljivanje tjedan od npr.40-60 tjedna u godini,govirm sada na pamet govorim….uglavnom ti tjedni su 7.i 8.mjesec a oni vam ga nisu obavezni napuniti,tek neka 3 dana do datuma koji oni nisu popunili imate pravo sami popuniti.
  A nama se dogodilo to,da smo potpisali cijene po sezonama a,b,c,d i f….na ugovoru su bili jedni datumi po kojima smo odredili cijene,da bi oni bez da vam jave promijenili datume po tim sezonama,tako da je sezona A trajala maksimalno 5 dana u 8.mjesecu.Uglavnom,iznajmili su mi apartman za 6 osoba(kraj 7.mj.) a to je po novome vec bila sezona koja je prije padala na 4. i 5.mjesec…po 45 Eura po danu.Za rezervaciju saznas samo ako se ulogiras u njihov sustav….ne postoji drugi nacin obavjestavanja.
  Mi smo se izvukli tako sto se predstavniku agencije zurilo i nije mu se dalo cekati osobu na cije ime glasi obrt,nego je rekao mojoj mami da se moze potpisati.Ali dobrih tjedan dana nam je trebalo da se sjetimo te ”sitnice” koja pobija ugovor,pa su nam za to vrijeme svakodnevno prijetili sudom,i trazili su da gostima nadjemo bolji smjestaj nego su rezervirali,jer je doslo do overbookinga zbog njihovog ne javljanja.
  Ima jedna susjeda kojoj je ista situacija bila,ali ona im je samo rekla da je slobodno vode na sud i poklopila im slusalicu…i nista nije bilo.Ali znam jednu zenu koja je morala i odvjetnika unajmiti radi njih,bas prije nekih mjesec dana ali ne znam detalje.
  Ima jos jedna njemacka agencija,ne mogu se sjetiti imena….ali ima isi sustav kao novasol.Uglavnom,u doba interneta sve se lako provjeri i moze se izbjeci dosta problema. LP 🙂

 33. Jelena – ajme koji užas, totalni horor! Mi smo skoro potpisali ugovor a onda nas je na sreću iznervirao njihov čovjek u uredu bahatim pristupom pa nismo, a već smo bili sumnjičavi i prije…

  Ali mogu vam reći da nije bilo lako naći iskustva iznajmljivača s Novasolom na internetu – zato sam i postala to pitanje ovdje. Našla sam jako puno recimo o booking.comu, ali o Novasolu ništa. Zato je važno da iznajmljivači podjele svoja iskustva…Super što postoji ova stranica i hvala svima!

 34. isija

  Kao obiteljsko poduzeće bogate tradicije kojim upravlja vlasnik, orijentirani smo na budućnost na našim glavnim tržištima te koristimo naše iskustvo i stručnost za stvaranje naše pozicije na novim tržištima. Našim kupcima nudimo široku paletu proizvoda, a našu paletu proizvoda nadopunjavaju vrhunske usluge i visokokvalificiran tim profesionalaca. U našim najmodernijim tehnološko-inovacijskim centrima radimo zajedno s našim kupcima na razvoju novih tehnologija i procesa distribucije gotovo u svim industrijskim granama.

  Angažman naših djelatnika, naša fleksibilnost i bliski odnos s kupcima na lokalnim i globalnim tržištima čine nas njihovim prioritetnim partnerom. Poduzetničkim djelovanjem, naprednim razmišljanjem i stalnim poboljšanjem naših procesa povećamo dodatnu vrijednost našim kupaca i dugoročno osiguravamo zajednički uspjeh. Stabilna financijska politika i primjerena dobit garancija su naše samostalnosti i kontinuiranog rasta.

  Vizija

  Klik online d.o.o. je važna grupacija na području Internet poslovanja.
  Cilj nam je povećati zadovoljstvo kupaca do razine da budemo bolji od bilo kojeg konkurenta ili dobavljača koji pruža usluge na polju Internet poslovanja, web trgovanja i oglašavanja. To je ono što nas čini prvim izborom za naše kupce i zaposlenike.

  ˝Nama je VIZIJA biti među vodećima, proširiti svoje poslovanje diljem Hrvatske i regije.˝

  Klik online je i ostat će nezavisno obiteljsko poduzeće.

  Naše vrijednosti:

  Orijentacija na kupce
  Težište stavljamo na individualne zahtjeve naših kupaca i pomažemo im da povećaju svoju konkurentnost na tržištu i ukupan rezultat.

  Orijentacija na zaposlenike
  Mi školujemo, razvijamo i unapređujemo motivirane, sposobne i poštene djelatnike. Od njih očekujemo vlastitu inicijativu, timski rad i odgovornost.

  Poduzetnička odgovornost
  Odgovornim upravljanjem našim resursima i korištenjem talenata naših djelatnika dugoročno povećavamo vrijednost obiteljskog poduzeća.

  Posebnost
  Stručnost, inovativnost, sposobnost brzog donošenja odluka i fleksibilnost glavne su značajke našeg djelovanja.

  Povjerenje i poštovanje
  Naša suradnja se zasniva na međusobnom povjerenju, iskrenosti, transparentnosti i otvorenoj komunikaciji. Mi poštujemo i uvažavamo kulturne i društvene običaje i razlike među zemljama u kojima poslujemo. 

 35. Neznam zašto nitko ne spominje Njuškalo koji oglašava kapacitete pod Turističke usluge. Jako puno upita, pogotovo iz Slovenije, a naravno i rezervacija. Jako sam zadovoljna

 36. Danica, eto nitko ih nije posebno zapazio. Osobno ih isto koristim za oglašavanje ali nama ne dovode više od nekoliko upita godišnje nažalost :/ ali kako se i od ih nekoliko barem jedan za sada uvijek po sezoni potvrdio i dalje su nam isplativa investicija pa ih eto preporučujemo i dalje ovako 🙂

 37. Preporucam svima da se oglase na hrvatskim i internacionalnim stranicama, vise upita, vise ste puni i nikad prazni!

 38. Barbara, osobno ne surađujem s njima ali pogledom na web stranicu i činjenicu da niti za ime vlastite domene nisu na prvoj stranici Googlea ne bi rekao da nešto pretjerano dobro pozicionirani.

  Ako traže uplatu za pozicioniranje oglasa bio bih oprezan na vašem mjestu. Ako je besplatno nemate što izgubiti i probati se tamo oglasiti 🙂

 39. Bilo bi dobro da domaće agencije usklade svoje kalendare sa standardima web kalendara (google calendar, iCal…). Primjerice, razlog što sam odustao od suradnje s Adriatic.hr, osim visine provizije, je upravo nemogućnost automatskog ažuriranja kalendara… Za sve agencije preko kojih punim (Airbnb, Wimdu, Flipkey, Housetrip), osim Booking coma imam jedan kalendar. Booking je posebna priča, oni imaju hotelski sustav i odgovara mi da njih ažuriram ručno. No više od dva kalendara jednostavno ne stignem voditi…

 40. Evo javljam se povodom komentara za novasol.Mi sa njima surađujemo već treću godinu o pokazali su se dobro.Što se tiče obavještavanja rezervacije obavještavaju putem mail adrese.I jako dobru web stranicu imaju tsko da nemam nikakva loša iskustva za sada.

 41. Namjeravam od slijedeće sezone jedan apartman iznajmljivati i preporučili su mi Interhome. Molim ako netko ima iskustvo sa tom agencijom da podijeli i skustvo.
  hvala.

 42. Pozdrav svima 🙂 Ima li netko iskustva s oglašavanjem na Fewo-direkt? Pokušala sam se prijaviti kao iznajmljivač, na način da oni uzimaju 10% od rezervacije, ali traže račun u zemljama tipa Njemačke, Belgije…. Ili nude godišnje plačanje oglašavanja i direktan kontakt s gostom, ali cijena je 300 eura. Zna li tko kako oni naplaćuju tih 10% i da li se netko uspio prijavit bez računa u inozemstvu? Hvala!

 43. Osobno iznajmljivačima s juga Dalmacije preporučujem oglašavanje na smještaj.com. Za sada sam jako zadovoljna brojem upita i rezervacija, ali naravno treba još pričekati i sve zbrojiti – meni najveći broj rezervacija stiže u ožujku.

 44. Dobar dan,

  Što mislite iz iskustva u kojim mjesecima bude najviše upita za ljetnu sezonu.
  Pitam to iz razloga da znam kada treba imati najagresivniju reklamu i platiti dodatno reklamu.

  Pozdrav
  Mislav

 45. Fewo-direkt je dio HomeAway-a, tako da traže ili fiksno plaćanje članarine ili račun u nekoj od zemalja koje su privilegovane (USA, Belgija, Njemačka,…). Kakva su vam generalno iskustva sa HomeAway, jer razmatramo opciju da započnemo saradnju sa njima iako je članarina nešto skuplja?

  Imate li informaciju o portalima/agencijama koji su dobri za Crnu Goru?

  Mi većinu rezervacija dobijamo preko Booking.com, a i AirBnB je počeo da doprinosi, ali znatno manje nego Booking. Takođe, imamo određeni broj preko Expedia i HRS. Trenutno se trudimo da povećamo broj direktnih rezervacija što se pokazalo dobrim u prethodnoj sezoni!

 46. Mi smo u 2014 počeli iznajmljivati vilu sa bazenom putem jedne nove hrvatske agencije to je njihova web stranica http://www.wiibuk.com , ali smo također paralelno radili sa još nekoliko agencija u Istri.
  Rezultat popunjenosti: 20 tjedana od toga 16 tjedana odradila ekipa iz wiibuk-a a 4 tjedana ostale agencije…toplo ih preporučujem 🙂
  PS: Od wiibuk-a smo dobili najbolju ponudu tj. ne samo da su nas najbolje bukirali već smo dobili i najveću netto cijenu po rezervaciji…za 2015 su nam izbukirali već 10 tjedana.

  Želim svima nama uspješnu 2015 😉

 47. Slažem se sa Davidom…također radimo sa wiibuk.com…ljetos smo kasno počeli sa njima ali ostvarili smo više od onoga što smo planirali 12 tjedana popunjenosti a kuća je na netu postavljena u 7 mjesecu 2014.
  Nadam se da će im taj trend potrajati 🙂

 48. Imam dobar prijedlog za besplatno oglašavanje. Prošle godine sam se oglasila na stranici www crobooking com . Korektni su i jako uslužni pomažu pri unošenju apartmana. Na svoje iznenađenje dobila sam čak i nekoliko upita sa njihove stranice a jedan je realiziran tako da sam 100% u plusu za 0 uloženih kuna. Ove godine su čak i redizajnirali stranice i stvarno lijepo izgledaju. U svakom slučaju preporuka!

 49. VAT !!!!

  Dobar dan,

  Ima li tko tu da iznajmljuje preko house trip ili wimdu?
  Ja sam dobio od njih obavjest da od 1.1.2015 radi nekakvog europskog zakona se plača PDV.
  Naime moji roditelji na kojima je dozvola ne plačaju PDV nego paušal državi od nekoliko uplatnica.
  Jel netko zna što više po tom pitanju hoću li morati plačati PDV na te rezervacije i kakva je procedura?

  Pozdrav
  Mislav

 50. Ima li neko iskustava sa nocowanie.pl? Isplati li se dati 50€ godišnje? Koliki broj upita i sl.?Inače smo na području Rogoznice. Hvala

 51. Bok!

  Prvo se ispričavam što nema veze s temom….

  Radi se o Adriatic.hr.
  Prošlu sezonu smo poslovali u sklopu online bookinga i sljedeću sezonu želimo to isto.
  Ima već 2 mjeseca da sam ažurirao cjenik preko sučelja za iznajmljivače, a tamo još piše “Hvala što ste ispunili cjenik za 2015. godinu. Cijene će uskoro biti ažurirane.”
  A koliko vidim u mojem mjestu su sad samo ponuđena 3 apartmana, a prije ih je bilo 15.
  Mojih apartmana nema, ali mi ga isto otvori na link koji je spremljen u bookmarks.

  Ima netko sličnu situaciju? I što su rekli gospoda iz adriatica?

  Hvala na odgovoru!

 52. Nisam primijetio takve probleme, ali tu vam nažalost netko od drugih iznajmljivača ne može pomoći. Zašto jednostavno ne nazovete Adriatic.hr i pitate gdje je problem? Imaju jako brzu i kvalitetnu podršku te će vam taj problem odmah ispraviti ili reći zašto je nastao.

 53. pozdrav,
  novi sam iznajmljivac te tek smo poceli s iznajmljivanjem. Imamo apartman u ponudi jedne agencije ali isto tako htjeli bi sami oglasavati preko nekih domacih portala. Interesira me kada potvrdite rezervaciju gostu, koji su vasi daljnji koraci – naplacujete akontaciju u kojem postotku te na koju vrstu racuna vam ti novci sjedaju? hvala unaprijed na odgovoru

 54. Pozdrav,

  GoinCro.com je web aplikacija kojoj je svrha prezentacija turističkih djelatnosti i djelatnosti koje su usko povezane uz turističku ponudu Hrvatske. Svrha nastajanja web aplikacije je objedinjavanje turizma u Hrvatskoj i jednostavnost pronalaženja željenih informacija. Cilj je pružiti najbolju i najveću količinu informacija koje će promicati svaku od tih djelatnost na jednostavan i profesionalan način.
  S obzirom da http://www.goincro.com tek kreće s radom imate priliku dobiti besplatno oglašavanje Vaše djelatnosti u 2015. godini. ukoliko se javite na vrijeme.
  Naime broj besplatnih oglasa je ograničen.

 55. Prvo, pohvale na stranici stvarno je od pomoci 🙂
  Pitala bih ako netko ima iskustva sa iznajmljivanjem kuca za odmor u unutrasnjoj Istri ( bez bazena ) , koja agencija ih najbolje puni ? prva sezona mi je i neznam jeli mi pametno odmah ici sa internetskim stranicama samostalno ili putem agencija (mozda oboje? )? naravno, novasol nisam uzela u obzir . hvala unaprijed na odgovoru

 56. Daniela, nemam iskustva s iznajmljivanjem u Istri ali predlažem da neke od navedenih stranica, portala i agencija isprobate. Airbnb i sl. su uvijek dobra opcija jer nema plaćanja do prvih rezervacija, tj. nemate troška sve dok ne iznajmite nešto. Osobnu web stranicu bi vam uvijek preporučio, ako ništa zbog Google rankinga koji je i danas jako bitan. A od ostalih agencija najbolje sami vidjeti koje vam se trenutno isplati proučiti i početi surađivati s njima, a koje bi možda odmah otklonili iz užeg izbora.

 57. Pozdrav,
  evo ja sam nova među iznajmljivačima.Do sada sam apartmane stavila na apartmaniju,crobooking i airbnb i dosta nekih bespalktnih,vjerojatno loših stranica.Nijedan upit dosada.Malo me eto strah sada sezone al valjda ču sa ulice napuniti bar 60 dana.100 metara smo od plaže tako da valjda če biti nešto.Bookin com zaobilazim i novasol isto Zanima me kad se gosti počinju javljati i kako da kreiram cijene.Dali je nekog zaso neki čovjek iz navodno engleske al priča indijsko Engleski.Stalno zove ,iz holidayletongsa za koji trvrdi da sad oni drže tripadvisor.Želim se prijaviti na taj tripadvisor ali kakve veze ovaj hl. sa njime ima.I još nešto šta me ljuti a to je industrijska struja apartmana.Preuzeli smo apartmane sa indutrijskom strujom.Nitko u susjedstvu to ne plača ,nerazumijem !!!iIMA LI KO DA TO PLAČA?
  pOZDRAV

 58. Blažica, rezervacije su već krenule, a o vama i gdje se sve oglašavate i dolazite do gostiju, te kako ste pozicionirani u odnosu na neposrednu konkurenciju javljat će se gosti i vama. Ako ste tek ove godine krenuli s iznajmljivanjem i ne čudi što odmah nemate veliki broj upita, tako da ne brinite i samo sustavno dalje ulažite vrijeme u promociju vlastitog smještaja.

  Tripadvisor račun si kreirajte sami i nema potrebe da preko drugih agencija i polu-mutnih portala vam netko drugi vodi TA account.

  Industrijsku struju plaćamo i mi ali sad detalje i zbog čega je to tako ne znam. Za odgovore na ta pitanja najbolje se javiti direktno u HEP.

 59. Pozdrav!

  Da li netko ima iskustva sa stranicom Holiday rentals property http://www.holidayrentalsproperty.com/? Nude oglašavanje na 2 godine po cijeni nekih stranica za jednu i garantiraju 15 dolazaka no nemaju baš puno naših oglašivača.

  Inače radimo preko AIRBNB-a i ovo nam je tek druga sezona..
  Hvala!

 60. Pozdrav. Zanima me ima li netko iskustva sa ovim stranim, vecinom engleskim stranicama, koje nude oglasavanje vasih apartmana uz godisnji neki paket koji odaberete, uz garanciju da cete dobiti povrat novca koji uplatite za paket koji odaberete ukoliko ne budete minimalno imali 3-4-5-6-7 rezervacija(zavisi koji paket odaberete). hvala

  Ja sam vec uplatio jednoj pa sad cekam i mislim se jesam li nasjeo ili ne. 🙂

 61. Ana-Marija Galić Cvitković … i ja sam poslao slican upit ako netrko ima iskustva… ta stranica koju ste naveli i mene zovu stalno i nude svasta nesto…rezervacije …garancije…itd.

 62. Ja sam se sad jos uz Airbnb oglasila i na Flipkey ali ne razumijem to sto neki govore da se placa oglasavanje???? Jeli to oni odmah naplate od gosta ili meni salju neki racun da im platim.. Dosad sam radila samo sa Airbnb-om i stvarno sam prezadovoljna! Pa ako mi netko moze objasniti za Flipkey kolikomse i sta placa! Jeli oni to meni automacki naplate kad gost rezervira ili kako ???

 63. Ljiljana… I meni je ista stvar desila sa bookingom…kontaktiro sam direkt goste…gosti mi nisu otkazali ali me booking napao sa email..om da to nesmijem traziti od gostiju…onda sam trazio od njih zahtjev da mi to omuguce…medjutim odgovorili su mi da to nije moguce…samo prva noc ili ukupo sve.

 64. Procitala sam jedan komentar od I.lorencin koji spominje jedan kalendar za azuriranje raspolozivosti na vise portala. Hm kako to funkcionira.moze malo vise informacija.hvala

 65. Pozdrav,

  Pozdrav!
  Želim se registrirati na Flipkey.com i Holidaylettings.com gdje traže PayPal račun da bih mogla primati uplate. Zanima me kako ću kao fizička osoba kreirati PayPal račun ( bussines vrstu jer je to potrebno za primanje uplate, a moram navesti datum osnutka tvrtke i slične stvari, a tvrtku nemam jer sam fizička osoba). Možete li mi pomoći riješiti problem?
  Hvala

 66. Zdravko,

  Airbnb radi na način da Vam pošalje upit, za razliku od Booking koji šalje gotove rezervacije.
  Ja sam baš sinoć primila rezervaciju od AirBnb, poslali mi upit jesam slobodna, potvrdila sam i u roku od 5 minuta stigla mi potvrda rezervacije. Nakon toga u inboxu imate mogućnost dopisivati se sa gostima, što je super jer se možete sve dogovriti što treba prije njihovog dolaska.
  Kada gosti dođu na check-in, novci na Vaš račun stižu u roku od 72 sata.

 67. Ivana,

  Hvala Ivana na odgovoru. Zvuci puno bolje nego booking. Idem probati pa cemo vidit. 😉

 68. A što se tiče PayPal računa najbolje će vam objasniti u poslovnici neke banke gdje vam je račun, po mogućnosti kod nekog mlađeg djelatnika/ce za šalterom, jer stariji vas odmah otpile ili vas pogrešno informiraju. Govorim iz iskustva.

 69. pozdrav, i ja bi se htjela oglasiti na Airbnb ali me interesira koja su moja davanja (obveze prema njemu)?hvala unaprijed na odgovorima.

 70. Novasol.Vrlo neugodna iskustva.Bahatost i poniženjima nema kraja.

 71. Prošle godine u proljeće 2014. smo obnovili kuću na području omiške rivijere i počeli sa oglašavanjem tek u svibnju.
  Oglasili smo se na portalima apartmanija.hr i smjestaj.com.hr i bili prezadovoljni iako smo kasno počeli sa oglašavanjem pa nismo imali predsezonu, imali smo pun srpanj i kolovoz, a u podsezoni smo napunili pola rujna.
  Za ovu godinu smo se oglasili također na apartmaniji i smjestaj.com.hr, ali i na airbnb-u.
  Kod airbnb-a smo se prijavili i na besplatno fotogtafiranje apartmana i stvarno su to odradili profesionalno, slike su odlične, iako ih možemo koristiti samo na njihovoj stranici.
  Airbnb nam je za sada popunio dio predsezone (dio 5. i 6. mjeseca), a srpanj i kolovoz smo popunili preko ova dva druga portala tako da smo dosta zadovoljni.
  Oglasili smo se i na trazimsmjestaj, ali zasad nismo imali upita iako nam je već bukiran 7. i 8. mjesec pa je možda i to razlog.
  Preko apartmanije i smjestaj.com.hr imamo direktan kontakt s gostima i naplaćujemo akontaciju 30%, dok airbnb naplati direktno gostu, a nama bi (umanjeno za proviziju) airbnb trebao uplatiti 24 sata nakon što gost stigne.

 72. Postovani, imam apartmane s bazenom, novo, radili samo proslu sezonu, preko apartmanije, moze li mi neko preporucit agenciju koja bi uzela citavu kucu, zbog nasih drugih obaveza..
  Kuca je u baskoj vodi

 73. Da li netko ima iskustva sa Bellvila agencijom? agencija je mislim iz nozozemske…grupacija leisure.

 74. Postovani,
  tek sada cu oglasiti kucu za odmor na internetu te me zanima u kojem periodu ostvarujete najvise bookinga.

 75. hELLPPP!!!
  Oglasila sam apartmane na apartmanija,moj smještaj i smještaj.com.hr i dobila sam tek 4 upita o rezervacija a već je sredina trečeg mjeseca. Slike su dobre, cijena je isto ok ali mi nije jasno. Blizina mora je 400m. Novouređen stan. Ne razumijem gdje je problem??? pa ako može neki savjet… Hvala

 76. Ivana, nažalost na broj upita i potražnju za određenim smještajem utječe puno više faktora od ovih koje ste naveli. Atraktivnost i popularnost lokacije, konkurencija, dodatni sadržaji, pa i sve do jezika kojeg ste na tim stranicama odabrali za komunikaciju s gostima. I još puno toga.

  Ako stranice na kojima se oglašavate imaju statistiku broja pregleda, klikova i angažiranja vaše reklame provjerite da vidite imate li možda dosta pregleda ali slabi angažman što može ukazati da vaša ponuda ipak nije toliko atraktivna gostima kao što mislite. Ili je mjesto manje atraktivno.

  I ne zaboravite, bitna je samo jedna potvrđena rezervacija da se isplati ulog u većinu stranica danas.

 77. Pozdrav, znaima me jeste li čuli za MegaBooking. piše da je registracija i prijava besplatna te da MegaBooking za vas oglašava na više d 30 poznatih stranica i agencija. ali je problem u tome što se inače te stranice plaćaju a agencje uzimaju proviziju pa me zanima ima li tko iskustva s MegaBookingom i dali je to što se stranice plaćaju i agencije uzimaju proviziju uzrokovačo dodatne troškove (pošto na MegaBookingu piše da je besplatno a ne razumijem logiku pošto se inače plaća)?

 78. Pozdrav,
  pisem iz Münchena i interesira me dali postoji agencija koja bi preuzela sve oko iznajmljivanja u sezoni.
  Tj . Npr. kuca od 15 Apartmana da se neko citavu sezoni brine i sve to za neku fiksnu cijenu??
  Ako imate neke agencije da mi preporucite javite na Email i jako bi mi pomogli. tadic@web.de
  Unaprijed zahvaljujem
  Pozdrav iz Münchena

 79. Moje iskutvo HOMEAWAY iliti FEWO-DIREKT:DE:

  Vidim da se pita za fewo-direkt.de (homeaway grupa) pa buduci da sam njihov klijent vise od 10 godina i da sam do sad, uz moje stalne goste i moj web, punila samo preko njih da napisem svoje iskustvo: u posljednje godinu-dvije pad broja upita, a pogotovo ostvarene realizacije preko njih, a troskovi oglasavanja rastu. Sad oglas za jedinicu standard pozicija godisnje dodje nekih 320 eur, a i trosak dodatne jedinice je povecan (mislim da je nekih 220 eur/godisnje, mogu provjeriti), a standard pozicija jedva da donese koji upit. Jos prije dvije godine se moglo preko njih napuniti svibanj-studeni, uz neki trosak do 400,- eur/jedinica/godisnje, no sad smo daleko od toga. Tek spretnim oglasavanjem, usaltavanjem bolje pozicije u pravi trenutak i sl., moze se postici dobar booking, tu mogu zainteresiranima profesionalno pomoci. Pretpostavljam da je razlog sto za odredjena podrucja sad rade kao agencija, a ne oglasivac i ta podrucja i smjestaje forsiraju u svojoj reklami. A za koristiti ih kao agenciju (uzimaju relativno nizak postotak) trebalo bi imati sjediste u odredjenim zemljama.
  Inace, gosti su im ok, navikli na placanje akontacije 30%, uglavnom s njem. podrucja, uredni u dolascima, uglavnom obitelji i nisam imala storno u posljedni trenutak.

  Moji apartmani su okolica Sibenik, pozicija je prosjek, a gosti hvale uredjenje i usluge koje im dodatno nudim.

 80. Pozdrav,

  Zanima me da li je netko oglašavao apartmane za Plitvička jezera, koje stranice su najbolje i da li netko ima iskustva? Ono što sam do sad vidio je da najviše oglašivača možda ima na bookingcroatia ali me zanimaju i ostale stranice.
  Hvala unaprijed!

 81. s Novasolom radim sigurno 10 godina.Imam dva apartmana u okolici Zadra,gosti super,komunikacija sa agencijom isto.Jedino mi se ne sviđa koliko Novasol uzima provizije,ali za sada neću mijenjati ništa,zbog nedostatka vremena.ovako samo pogledam popunjenost,počistim,dočekam goste i to je to.isplata na račun posljednji dan tekućeg mjeseca za sve rezervacije u slijedećem.

 82. vi gos.ili gospđo lignja vjerovatno radite za novasol.te stoga nemojte ostavljati svoje nepotrebne kometnare jer su vas ljudi prozreli.

 83. Ovo nam je prva godina (2 apartmana na Krku), imamo dobro iskustvo s Ferienhaus-Liste.de: imaju odličnog čovjeka za naše govorno područje, oglašavanje se fiksno plaća, nema provizije. Nemamo puno upita, ali smo ubrzo zaprimili jako dobru rezervaciju s depozitom.

 84. Mogu li stavit minimalni broj noćenja na Airbnb na 7 noći?
  Kakva bi mi bila popunjenost?

 85. Poštovani , šta mislite o :Booking.Zadar.com za oglašavanje smještaja na Rabu?.
  pozdrav

 86. Elizabeta, nismo imali s njima prilike raditi tako da ne znamo kakvi su. Najbolje probati pa vidjeti iz prve ruke koliko će vam biti dobri za vaš smještaj.

 87. Već drugu godinu oglašavam samo preko apartmanija.hr i sezona mi je uvijek puna. Vrlo sam zadovoljna. Imam dva apartmana u obiteljskoj kući na Murteru i sezona mi nije problem, dosta mi je i apartmanija.

  No, htjeli bi predsezonu i podsezonu bolje iskoristiti jer smo puno do 8.9. i dalje nemamo rezervacije.

  Nekako sam mišljenja da bi ciljala na zapadne i sjeverne zemlje koji više naginju ići na more u studenom.

  Moje pitanje: koji portal bi mi bio najbolji za oglašavanje?
  Ja bi najradije besplatnu reklamu ali znam da to i ne ide tako.

  Zovu me razne agencije i nude mi oglas i popunjenje podsezone..zadnji koji su me zvali su

  top-place.net ( http://www.top-place.net/)
  i croatiastory (http://www.croatiastory.com/)

  Kako sam vrlo nepovjerljiva, molim Vas ako netko ima iskustva da ih napiše.

  Znači cilj su mi sjevernije zemlje da mi popune rujan, listopad ..a bože moj..neću ih odbiti niti u studenom.

  Hvala
  croatia booking

 88. Pozdrav
  Kupio sam prije par dana novu kamenu villu sa bazenom u unutrasnjosti Istre. tj nekih 17 km od Vrsara.
  Koju mi mozete agenciju preporuciti za rentanje. Email: tadic@web.de
  Hvala

 89. Postovani, znate li mozda koju proviziju uzima wimdu ? I dali netko ima iskustva sa roomorama.com

 90. Pozdrav svima, pozivamo vas da besplatno oglašavate vaš smještaj na http://www.rezerviraj.hr/ . Novi smo i još nemamo puno korisnika ali imamo velike ambicije i planove do sljedeće sezone. Iskoristite priliku i budite među prvima u svom mjestu. Ne košta vas ništa a možete besplatno dobiti gosta.

  Za sva pitanja možete nas kontaktirati preko kontakt forme. Pozdrav

 91. Pozdrav svima, od nedavno i putem croaticainfo.com možete oglasiti svoje apartmane.U ponudi imaju različite pakete za sve vrste oglašavanja. Vrlo je važno unaprijed planirati gdje se oglašavati i koji gosti su vam traget…

 92. mi smo zadovoljni vec duze vrijeme sa REKLAMA.hr imamo tri objekta (9 apartmana ukupno) u Medulinu i oko Pule, punimo samo sa njima i prosjecno za evo ovu godinu imamo 77 dana puno

 93. Dobar dan. Vec nekoliko godina iznajmljujemo villu sa bazenom preko Novasol-a. U pocetku je bilo odlicno, ali nakon legalizacija mnogih nelegalnih kuca, povecala se konkurencija i promet nam je znacajno pao. Sad gledam promjeniti agenciju. Imali tko iskustva sa luksuznim villama od 5 zvjezdica, koja ih agencija najbolje puni na podrucju Trogira? Puno hvala

 94. pozz, evo malo koliko citam komentare vidim da treba izbjegnut novasol i nekog indijca sa cudnim eng. akcentom,uglavnom tek startam sa jednim app nekih 100m od mora na sjevernom jadranu ,zanima me koji bi bio optimalni broj agencija i koju bi mi netko mogao sugerirat.
  vidim da se apartmanija.hr ovdje dosta “lajka” pa me malo strah da je moderan marketing u pitanju

 95. Koliko vidim u 2016. godini nema ništa novog za preporučiti. Sve dobre stranice se nalaze ovdje. Jedino što nisam primjetio da je netko spomenuo VILLAS.COM to je ustvari portal od booking.com-a ali meni je dosta jednostavnije bilo tu se registrirati i postaviti svoj oglas a ne se muciti sa booking.com-om 🙂 Ako se tu registrirate bit cete automatski registrirani i na booking.com.

  Pozz svima i javite kako Vam se svidja moja stranica na vladimir.boksic@gmail.com
  http://www.roomsboksic.com
  odnosno
  http://www.sobeboksic.hr

 96. Moje preporuke za agenciju Adriatic Holidays! Sjedište im je u Rijeci, relativno je nova firma i surađujemo godinu dana. Mi smo zadovoljni s uslugom i popunjenošću..

 97. Skovac, molim Vas, može kakva informacije više o agenciji Adriatic Holidays.

 98. Zelio bi i ja malo vise inf. O toj agenciji Adriatic Holidays..dosad radim sa apartmanijom i bokingom..nisu losi..ali moglo bi i bolje. Pa trazim jos koju.. Hvala pozz

 99. Pozdrav,
  Ima li tko iskustva sa registracijom na expediu? Velika su grupacija i mislim da imaju klijente vece platezne moci, ali nikako se neuspijevam registrirati na njihovu stranicu kad god posaljem upit za oglasavanjem nedobijem niti povratnu informaciju… Inace radim u Zagrebu imam trenutno 5 apartmana i zivim samo od iznajmljivanja… Booking je definitivno br 1. ako imate dobre ocjene i komentare sve ostalo tu i tamo kapne koja rezervacija (airbnb, housetrip i slicni…a isprobali smo skoro sve najpoznatije osim te nesretne expedie)
  Ako ima netko jos kakav prijedlog i koju pametnu za rec o iznajmljivacima apartmana u zagrebu neka se javi pa da izmjenimo koju pametnu rijec jer vidim da se javlja uglavnom ekipa s mora
  Lp

 100. S Adriatic Holidays radimo nekih godinu dana, stvarno su korektni i uredni s plaćanjem. Provizija im je 15%.. Oglašavaju nas na više kanala koje bi inače morali sami plaćati, a ako imamo svoje goste samo im javimo datume kad su apartmani zauzeti i oni nam vode kalendar.. Prošle godine su nam popunili i postezonu dosta dobro tako da smo za sad zadovoljni!

 101. Godinu dana samo preko wwwcrosummer.net i možemo reći da smo zadovoljni kako funkcionira portal. Imaju korisničku stranicu za ažuriranje apartmana, booking kalendara, pregled upita i sl. Rade dosta na marketingu tj šalju email ponude na postojeće goste i tu nam se javilo 20% starih gostiju i ponovno rezervirali naš smještaj.

 102. Pred dvije godine nazvala me gđa sa portala http://ljepotejadranskogmora.com/ , pošto ja i moja prija imamo više apartmana koje punimo u Trogiru i okolici odlučili smo platiti 18 miseci oglašavanja za nekoh četristotinjak kuna. Naravno, niti jedan jedini upit… No , kontaktiraju nas prošle godine sa portala http://croatiastory.com/ , ista priča , isti portal kojeg su navodno kupili ali sada ne samo da se oglašavaju ovdje nego ima turista iz Skandinavije, jer se tamo oglašavaju dodatno… svašta nešto. Opet oglas… opet ništa…. Zovu ove godine .. sad već ima turista iz Skandinavije… Rusije, sve prisutni su… pune cilu godinu… i sad su ti već kupili prve dvije firme. Svake godine druga firma… boli ljude briga… naznačen temeljni kapital 10,00 kuna- sramota , varaju i tko im šta može. Tragom svega toga… pratim sad sve jer radim nedaleko sjedišta tog portala … ne mogu vjerovati tko dopušta te laži?! Kao da ne zarade ljudi iovako malo pa kad plate državi, plate režije i pokušaju ići naprijed uz pomoć nekog portala …. oni ih lažu i samo uzimaju novac. Sramota al sramota, sramota. Popratit ću njihovo daljnje djelovanje kad već institucije to ne rade… i potrudit ću se ja djelovati.
  Lipi pozdrav i zelin vam svima uspješnu ovu sezonu- po prognozama bi tribala biti bolja !

 103. Pozdrav,
  Molim Vas ako netko moze pomoc, dakle gost je uplatio depozit preko tripavisora odnosno flipkey-a i zanima me kad ce iznos bit vidljiv na paypall racunu, mora li se cekati onih 60 dana dok gost ne uplati puni iznos ili kako to ide, nov sam u svemu ovome pa trebam pomoc,
  Unaprijed hvala

 104. Istria Acommodation, ako ste dobili obavijest da vam je izvršena uplata sredstva na PayPalu budete vidjeli odmah. To je instant servis za plaćanje i nema čekanja od par dana kao kod prijenosa na bankovni račun.

  Ali ako pitate koja su pravila isplate FlipKeya to pogledajte najbolje sami u njihovom načinu suradnje gdje vam je navedeno kada se gost naplaćuje, i kada se iznajmljivaču radi isplata.

 105. evo jedan link na iskustva njemackih iznajmljivaca sa njihovim ponudjacima koji i kod nas cirkuliraju, premda je svako destinacijsko trziste drugacije, ali govori puno i o servisu i odnosu koristi i ulozenog novca…fewo-direkt (homeaway) pada definitivno, usluga im postaje sve katastrofalnija, od ove zime su u expedija grupaciji i od tad je jos gore i skuplje.. nakon nekad sjajnih vremena s njima, sad ih ne bi vise preporucila…

  http://www.testberichte.de/testsieger/level3_reiseveranstalter_online_portale_fuer_ferienunterkuenfte_2115.html

 106. Lijep pozdrav, je li netko imao iskustva s agencijom Trans Vita iz Fazane ili Villas Istra (mislim da su povezane)? Zivim u inozemstvu I izdavala bih stan u Puli iskljucivo turistima kad ja ne boravim u njemu. No, nisam jos nasla niti jednu agenciju koja bi mi ponudila kompletan menadzment stana, dakle osim oglasavanja I docek gosta, ciscenje, provjera sata za struju I vodu – ukratko sve sto bi vlasnik radio da zivi u istom mjestu. Ako imate znanja I iskustva, javite se.
  Hvala.

 107. Poštovanje,nova sam u to 🙂
  kako ste zadovoljni sa ferienhausemite.de? ima neko savjet za njemačko tržiste ili drugu agenciju za Istru? hvala 🙂

 108. Pozdrav,
  Jedno pitanje..vezano uz airbnb! Da li je pametno staviti kunski tekuci racun za racun na koji stizu novci? Vidim da svi govore samo o deviznom?

  Lp,
  Lara

 109. I ako moze jos pitanje sto se tice isplate kod airbnb..naime ja sam stavila cijene u kunama i kada mi dode rezervacija pise mi u kunama iznos koji cu dobiti tom rezervacijom! Za isplatu mi ( za sada) stoji kunski tekuci racun splitske banke. U banci su mi rekli, Stose tice provizije, ona iznosi samo 1.5 eur po transakciji. Oprostite na dugom postu..nova sam na airbnb pa nisam upoznata sa svim a racunam bolje pitati nego skitati!
  Unaprijed hvala!
  LP

 110. Imam kuću s bazenom na Čiovu i 7 godina suradujem s Novasol imam jako pozitivno iskustvo što se tiče buking( 10-15 tjedan ovisno o sezoni). Uplata je na početku mjeseca, a imaju i osiguranje u slučaju da vam gost napravi štetu. Meni je to dovoljno, to koliku oni proviziju imaju ne predstavlja mi problem ako sam ja zadovoljna svojim zaradom.

 111. Postovani,

  Molio bi Vas informaciju gdje se uz najbolje uvijete odnosno cijenu moze oglasavati 20 apartmana na razlicitim adresama, molio bih Vas preporuke i iskustva,

  Hvala

 112. Danas većina lokalnih agencija, ali i dosta stranih booking stranica nudi takvu mogućnost oglašavanja. Nažalost ne postoji univerzalna stranica koja će biti kvalitetno pozicionirana za sva svaki smještaj u hrvatskoj, već to ovisi o tipu smještaja kojeg iznajmljujete, geografskoj poziciji apartmana i sl. faktorima. Ako pratite upute iz ovog teksta lako ćete doći do online booking stranica i agencija koje su možda manje popularne među iznajmljivačima ali koje više ulažu i zbog toga su bolji odabir za vas konkretno da tamo postavite besplatan ili plaćeni oglas za vaš smještaj.

  Više informacija i način kako da ih pronađete možete pročitati ovdje: http://www.iznajmljivaci20.com/2013/03/kako-odabrati-mjesto-na-internetu-za-oglasavanje-apartmana/

 113. Homeaway (npr. fewo-direkt), prijavljujem loše iskustvo s njimai jer je učinak u smislu upita, odnosa upit-realizacije sve niži, a troškovi oglašavanja rastu. Na stranim stranicama iznajmljivača nalazim na udruge iznajmljvača koje imaju velikih argumentiranih primjedbi na njihov rad, ocjenjuju ih s neprolaznim ocjenama, iznajmljivači se udružuju zbog nepoštivanja ugovora o oglašavanju itd. Prije je to bio vrlo solidan oglašivač dok nisu promjenili vlasnika.

  Ima li netko iskustva sa tui-ferienhaus ili tako nekako im se zove dio u kojem rade sa privatnim iznajmljivacima (a idealno da je u Dalmaciji)? Zanimalo bi me ..

 114. Slažem se s Elizabetom,Homeaway jednostavno nije više isti,puno manje upita i rezervacija a s ovim novim sistemom da rezervacije idu preko njih je samo pogoršalo.Znači mi iz Hrvatske još uvijek ne mozemo primati online rezervacije jer navodno nema providera.Znači dvije kuće sa tri apartmana sam uredno punio 3 godine sa urednom godisnjom preplatom i to je to.Sad sam morao kupiti dodatne jedinice za svaki apartman posebno i plus jos na moju cijenu zaračunavaju service fee koji uopce nije mal.nekad bude 5% a nekad i 9%.
  Flip key i holidaylettings odnosno tripaadvisor doslovice sve lošiji i lošiji.Neznam jesam imao 10 upita zadnjih pola godine.
  Jedino mogu pohvalit expediu da je sve bolja i bolja.zapravo ona mi i najbolje puni tipa lipanj i rujan,međutim istina je da i dosta povoljno spustim cijenu što oni sa svojih 20% lijepo iskorištavaju.
  Uglavnom imam neki osjećaj da sve manje stranice lagano opadaju.
  Neznam ni sam,jednostavno treba pratit sve jer doslovice jednu godinu neko ti može donit 70% rezervacija a već dogodine potpuno podbacit,ako neko ima neki savjet neke stranice da je u porastu slobodno nek napiše
  Pozdrav

 115. Mislim da homeaway sad radi i online-rezervacije za Hrvatsku, jer su me zvali i pitali da li zelim prijeci na taj sistem .ili se ipak radilo samo o online placanjima (?)..ne znam sad..Uglavnom, odbila sam jer su forumi njihovih iznajmljivaca vani koji se dulje koriste online-rezervacijama puni kritika..
  I ja mislim da je vrijeme kad smo platili oglas kod jednog-dva i tako punili 6.-10.mjesec, na zalost, proslo. Kao opcije ako nemamo neku specijaliziranu ponudu ili kombinacija oglasivaca koju stalno treba pratiti i prilagodjavati, ili neki veliki player koji pokriva puno kanala, ali onda je i njegova provizija visoka.
  Radim u turizmu i radim kao prevoditelj, radim poslovnu korespondenciju vec godinama za iznajmljivace, tako da nastojim pratiti

 116. Malo sam zabrinuta komentarima o agenciji Novasol jer sam upravo s njima potpisala ugovor.
  Molim još neka iskustva i konkretizirati negativna. Odlučila sam se na suradnju s njima po preporuci prijatelja, osiguravaju gosta. plaćaju unaprijed, dali su mi čak veću cijenu za sezona a za manje gostiju jer imaju svoje standarde. Nije problem popuniti atraktivan smještaj ali. zbog online rezervacija dogodi se dupli booking, pa storniranje, zatvaranje termina, čovjek se umori od svega.

 117. Mila ne brinite o suradnji s Novasol. Svaka agencija, pa i oni imaju neke stvari i uvijete suradnje koje ne mogu svima jednako odgovarati ili se teže zbog toga prilagoditi određenom smještaju i lokaciji. Siguran sam da ste sve dobro proučili prije potpisivanja ugovora s njima, tako da ne vjerujem da ste pristali na nešto što vam ne odgovara.

  A za dupli booking bez obzira na koliko strana radili se ne bi smio događati, potrebno je samo malo ažurnije voditi sve stranice i portale gdje se nalazi vaš oglas i možete biti sigurni da ste i od njega zaštićeni 🙂 Ima jedan stariji ali i dalje aktualni tekst o duplim rezervacijama tu kod nas na blogu pa ga svakako ako već niste pročitajte http://www.iznajmljivaci20.com/2010/01/dupla-rezervacija-double-booking-i-sto-uciniti-kad-se-dogodi/

 118. Hvala, naravno proučila sam i postavila svoje uvjete na koje je agentica pristala jer imam izvrsnu poziciju kuće, prvi red do mora .
  Svakako ću napisati svoja iskustva s njima.
  Ja imam vrlo dobro iskustvo ,osim navedenih agencija, sa CroDea agencijom iz Poljske. Rezervacije uglavnom od 14 dana, gosti kulturni, uzima 5 do 10 eura po danu proviziju.
  Stvarno ih odgovorno preporučam.

 119. Hvala vam Mila na preporuci. S njima nismo imali osobno prilike surađivati pa ćemo ih svakako uzeti u obzir da testiramo suradnju 🙂

 120. Poštovani domaćine,

  Mi smo Laura & Maro, Airbnb Superhost-ovi i imamo jedan prijedlog za Vas!

  Naime, znamo da gosti kojima se dopadne oglašeni smještaj istog uvrštavaju u svoju Wish listu. No, činjenica je, kako će, kada to učini više gostiju, Airbnb-ov računalni algoritam uvršteni smještaj prepoznati kao vrlo izgledni potencijal za rezervaciju. I upravo tada apartman će biti prikazan u samom vrhu Airbnb tražilice. Bolja pozicija na stranici, veći broj rezervacija, zar ne?

  Iako sami nemamo moć nad tom Airbnb-ovom algoritamskom postavkom, ipak možemo pomoći jedni drugima. Mi ćemo, naime, uvrstiti Vaš smještaj u svoju Wish listu, a Vi uvrstite naš. Tijekom vremena, budite uvjereni, naše oglašene smještajne jedinice bit će katapultirane u sam vrh Airbnb-ove tražilice.

  Želimo Vam prepunu Wish listu,

  Vaši Laura & Maro
  (Superhosts in Dubrovnik)

  Naše smještajne jedinice u Dubrovniku i okolici:
  (linkovi su uklonjeni radi zaštite od spama)

 121. Draga Laura 🙂

  Nažalost nitko ne zna koje faktore Airbnb uzima, i kako oni točno utječu na pozicioniranje smještaja u njihovim tražilicama. Ovo što predlažete skoro pa sigurno neće nikome pomoći jer su wish liste privatni dio svakog Airbnb računa i malo je vjerojatno da će Airbnb te podatke od jedne osobe iskorištavati za “pomoć” drugoj nepovezanoj osobi.

 122. Izgleda da nema ništa nova ni u 2017.g. Što se nas tiće veliki + za Airbnb , Tripadvisor i Wimdu , Na booking.com-u bili 2016.g i nikad više. Vidim da se Novasol i dalje puni preko Booking-a. i drugih slićnih portala. ………………………………………………..Darko, pozdrav iz Makarske !…….. Molim te odgovori mi da li znaš nešto o Homerez-u iz Francuske. Gnjave me ovih dana za suradnju… . Pozdrav !

 123. Booking.com NE , previše otkazivanja i omalovažavanja iznajmljivaća, al tko voli nek izvoli ! Tripadvisor dosta pregleda al malo rezervacija. Najbolji sistem direktan kontakt s gostom. Plus za AirBNB i Apartmaniju !

 124. Nisam radio s Homerezom. Nisu me još niti zaspamali s ponudom 🙂 Ali većinu takvih portala u pravilu zaobiđem pošto se tek probijaju na tržište, pa zbog toga nisu za smještaj van hit lokacija ništa drugo osim gubitka vremena za ažuriranje termina.

 125. pozdrav,

  ferienhaus iskustva?

  trip advisor – koji im je princip provizije?

  puno hvala!

 126. Korisnici smo HomeAway-a od 2011. Oglašavali smo se jedino preko njih i uspješno se punili iako se s godinama broj oglasa znatno povećao. Prije dva mjeseca nazvali su nas i nagovorili da pređemo na on-line booking jer ćemo biti bolje vidljivi, boje se prodavati, bla, bla…Povratak na stari sistem više nije moguć jer žele sve oglašivače prebaciti na on-line booking.

  Što znači on-line booking na stranici Homeaway-a?

  1. Gost plaća dodatnih 12% provizije HomeAway-u. Zbog toga u zadnja dva mjeseca primamo samo upite za nekoliko noći jer provizija diže cijenu. Ukratko, više upita, manje rezervacija.

  2. Isplata na račun (navodno zato što su to prve on-line rezervacije) više dana nakon odlaska gostiju.

  3. Na bankovne transakcije otišlo oko 5%

  Kako smo većinu sezone bookirali uz pomoć starog sistema, ove promjene neće nas značajnije pogoditi. Ipak, ne namjeravamo obnoviti oglas. On će još jedno vrijeme biti aktivan pa ćemo izvjestiti još jednom o ne/uspješnosti bookiranja preko njih.

 127. Pozdravljam,

  Nov sam u ovoj branši, planiram uzeti kućicu za odmor i iznajmljivati je ali pošto sam u inostranstvu neznam kako je moguće da se organizuje čišćenje, uredjivanje vrta, primopredaja itd. Imate li nekih savjeta? Hvala unaprijed…

  Dino

  dinci_dinci@yahoo.com

 128. Hvala Pinia na ovoj informaciji. Uz novitete koje uvode booking platforme i sama popularnost određenih platformi također utječe na sve to što ste spomenuli. Nažalost nije samo njih zahvatilo, već i neke druge online booking servise koji su također u zadnjih par godina zbog veće ponude i potražnje počeli donositi manje potvrđenih rezervacija. Nama iznajmljivačima izgleda nikada neće biti mirna godina da ne moramo nešto usred godine prilagođavati i mijenjati da ostanemo konkurentni online 🙂

 129. Dino, to možete na nekoliko načina riješiti. Ovisno o tome što vam je najpovoljnije i najkvalitetnije.

  Da li angažirati nekoga osobno i zaposliti ga da vam sve to vodi. Ili angažirati nekog blizu vas tko se time već i bavi da mu se ponudi dodatni posao održavanja vašeg smještaja.

  A ima sada i servisa/agencija koji vam za fiksnu proviziju brinu o objektu, do toga da vam kompletnu preuzmu poslovanje i brigu o iznajmljivanju i pronalasku gostiju.

  Naravno trebate vidjeti koje su od ovih opcija na vašem području dostupne i koja ima je cijena, pa na temelju toga odlučiti što vam odgovara.

 130. Poštovani!
  Interesira me da li netko ima iskustva sa oglašavanjem kuće za odmor koja je momentalno u kompletnoj adaptaciji i trebala bi biti dovršena i useljiva na kraju 3. mjeseca 2018. ali za nju jedino što imam su 3d idejne slike iz nacrtnog programa. Znači ja bi je počela već sad oglašavati ali sa takvim slikama sa opaskom da će kuća biti gotova u tom mjesecu. Da li postoje agencije koje bi prihvatile takav način?? Hvala

 131. Vec 10 godina radimo sa Novasol-om i punjenje je OK ali van sezone skoro nista. Iritira njihova provizija koja je , na nasu cijenu
  50 do cak i 65 % sto , normalno, poskupljuje nasu prodajnu cijenu. Stoga razmisljamo kontaktirati “TO ISLANDS TRAVEL” iz Splita.
  Da li imate neke informacije o pomenutoj agenciji?

 132. 2 godine surađujemo s NOVASOL iznajmljujemo vilu na kontinentu samo pohvale i novost je da kreditiraju bazene i dr što poboljšava ponudu, Sezonu popune u trenu sa moram naglasiti sa više nego pristojnim gostima barem do sada

 133. 4you365.com dobio sam od njih mail. Kažu da rade na principu apartmanija. Ima li tko iskustva s njima?

 134. Pozdrav svima ovdje pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobila zajam u iznosu od 60 000 eura. Tražio sam zajam, a kasnije su prevareni. Pokušao sam ponovno i upoznao ženu poput mene koja mi je bila voljna i voljna pomoći da dobijem zajam s kamatnom stopom od 2%. Rekli su mi da je taj zajmodavac pouzdana žena, pa sam je odlučio kontaktirati i on mi je pružio priliku da od njezine tvrtke zatražim zajam koji bih lako mogao dobiti, ali objašnjenje je da ja imam svoj dobrog zdravlja i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete je kontaktirati e-poštom: (mrscarollinalarryfastcash@gmail.com)

  Whatsapp: +2348128463598

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar