Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Pošaljite blagdanske čestitke svojim gostima

Sezona je odavno završila, a nova još nije ni blizu. No to nije razlog za prestati razmišljati o iznajmljivanju i gostima. U ovim blagdanskim danima, lijepo je sjetiti se svojih poslovnih partnera, prijatelja i rodbine, ali i svojih gostiju.

Vođenje evidencije o gostima vrlo je važno, a pretvoriti jednokratne goste u stalne je nešto za čim svaki iznajmljivač žudi, pa je ovo idealna prilika za poboljšanje odnosa s gostima i izražavanje najboljih želja za blagdane. Ugodno s korisnim, kako bi se reklo.

Kako rezervacije dolaze s raznih strana, važno je voditi brigu o svim gostima, pa i svima se zahvaliti. Zato sada odvojite malo vremena, napravite jednostavnu čestitku i pošaljite ju svojim gostima. To može biti kratka čestitka za blagdane, no i mnogo više od toga. Neki iznajmljivači vole dodati posebne ponude za sljedeću sezonu, ili individualizirati čestitke za stalne goste i one s kojima imate bolje odnose.

Airbnb taj postupak znatno olakšava za sve goste koji su rezervirali tim putem, pa već tradicionalno podsjeća sve iznajmljivače da pošalju čestitke gostima. Ako ste imali rezervacija na Airbnbu, primit ćete mail s podsjetnikom koji vodi na posebnu Airbnb stranicu gdje jednostavno izaberete čestitku i goste kojima ju želite poslati. Doslovno minuta posla, a vrlo lijepa gesta s vaše strane.

Za goste koji su rezervirali putem drugih kanala, uvijek na raspolaganju imate e-mail adresu. Ono što ja radim je baza svih gostiju, po godinama ili apartmanima, pa mi je kasnije vrlo lako voditi evidenciju ili poslati čestitke. A ako želite u čestitku uključiti i neku posebnu ponudu ili popust, onda je ovo najbolje rješenje.

Čestitanje je vrlo lijepa gesta, a vama kao iznajmljivaču pomaže očuvati odnose s gostima, jer nikad ne znate, možda se neki vrate i dogodine u vaše apartmane.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

7 Comments

  1. Mi smo svoju poslali baš jutros svim gostima 🙂 Ali bez ponuda ikakvih ovaj put, samo zahvala što su super i što zahvaljujući njima možemo biti i raditi to što radimo 🙂

    A Airbnb nam još nije tu opciju poslao na mail :/ Idem odmah gledat gdje je zapelo 🙂

  2. Javi kako prođe u oba slučaja. Meni je evo prvi upit kao odgovor na newsletter upravo došao bez ikakve ponude. Neka nam je nadolazeća godina uspješnija od ove 🙂

  3. bok ,
    zanima me ako netko zna jel airbrb salje te cestitke ove godine jer ja nisam nista dobio.
    poslije nove godine ili bozica , ili da moram vadit email adrese koje je nakon rezervacije jako tesko nac .poz i sve najbolje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar