Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Airbnb Open – online konferencija za iznajmljivače

/
/

Airbnb, najpopularnija stranica za iznajmljivanje apartmana na svijetu, organizira konferenciju za iznajmljivače iz cijelog svijeta. Takozvani Airbnb Open održat će se live prijenosom putem interneta 12.11.2013. s početkom u 19 sati po našem vremenu.

Airbnb je na službenoj stranici najavio kako imaju nekoliko tajni za podijeliti, uključujući novi proizvod koji bi trebao olakšati i poboljšati poslovanje iznajmljivača. Da li se radi o redizajnu stranice ili potpuno novom servisu, vidjet ćemo za nekoliko dana, no svakako je ovo zanimljiv događaj za sve Airbnb iznajmljivače, i one koji će to tek postati.

Live prijenos će biti emitiran iz Airbnb ureda u San Franciscu, na engleskom jeziku, a detalji prijenosa i link će biti objavljeni taj dan.

Ako iznajmljujete apartmane preko Airbnba ili razmišljate o tome, ovo je odlična prilika da se upoznate s ovim servisom i novitetima koje on donosi.

Airbnb, o kojem je na blogu bilo više puta riječi je vrlo efikasan način iznajmljivanja apartmana, pogotovo u većim gradovima, ali i manjim popularnim sezonskim destinacijama pa je pravo vrijeme da se okušate kao Airbnb host. Poštujući pravila igre i uz pravilan pristup Airbnb može biti vrlo uspješna suradnja za sve privatne iznajmljivače. Neki su čak kupili stan kako bi ga iznajmljivali na Airbnbu.

Vi pak ne morate kupiti stan, no ako želite pratiti ovu konferenciju prijavite se na Airbnb stranicama.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

29 Comments

 1. Zanima me suradnja s Vama.
  Imam dva apartmana u Rakovici,blizina Plitvičkih jezera.
  LP Gordana

 2. We do not know how to create account on your web sight.Please send us instructions.Did your sight is free of charge or we have to pay fee? What will be charge?
  Kind regards, Maja

 3. Pozdrav, Darko!
  Molim vas pomoć.
  Imam oglašen apartman na airbnb.
  I imam dva pitanja za vas, te vas molim da mi pomognete. Pretpostavljam da je sve vrlo jednostavno, ali meni ne ide:
  1. ne znam na koji način se, ažurira kalendar,
  2. želim staviti u određenom periodu (6, 7, 8 mjesec) najam cijele kuće, a izvan tih mjeseci samo apartman, koji se nalazi u istoj kući.
  Sad bih trebala “zacrveniti mjesece kad iznajmljujem cijelu kuću na stranici apartmana i obratno, a to ne znam.
  Nikako mi ne ide.
  Molim za pomoć. Hvala!

 4. Marina, kalendar se ažurira da kod svoje apartmana odete na View Calendar, i tamo mišem označite raspon datuma koji želite i odabere da li je slobodan, zauzet, koju cijenu ima i sl.

  Ovaj drugi dio vašeg pitanja nažalost je malo teži, i nisam siguran da je izvediv. Airbnb daje mogućnost oglašavanje pojedinačnih smještajnih jedinica. Ne nudi opciju da se one grupiraju za određeni period, ili dijele za neki drugi.

  Moj savjet vam je napraviti jednu smještajnu jedinicu za cijeli objekt, i onda zasebne smještajne jedinice za ove odvojene jedinice koje nudite smao u sezoni.

  Samo onda odmah u startu za cijelu kuću odaberite da u sezoni je zauzeta, i obrnuto za pojedinačne smještajne jedinice, kako vam se ne bi dogodio dupli booking.

 5. Kako mogu doći u kontakt snekim od fotografa i kako da se logiram na vašu stranicu

 6. Airbnb nije naša stranica 🙂 nažalost 🙂 A pored svog listinga imate opciju i za zatražiti fotografa. Tako da pogledajte samo na Airbnb stranici tu opciju u desnom izborniku kada pregledavate vaš smještaj.

 7. Darko,

  Koliko dugo vremena treba fotografima sa airbnb da dodju slikati nakon sto se posalje zahtjev? Otprilike…

 8. Vedrane, ovisi o fotografu i broju slikanja koje mora obaviti. Kada ga zatražite on bi se kroz par dana svakako trebao javiti pa s vama dalje dogovoriti kada može zbog sebe i vas doći obaviti slikanje smještaja.

 9. Darko
  molim vas objasnite mi kako verificirati (dodati,upisati)broj mobitela,naime pokušavam oglasiti apartman,preko airbnb,kada stavim Croatia prikazuje mi pozivni+1 ?

 10. Mirko, promijenite taj pozivni u onaj koji vam treba. Sada napamet više niti sam ne znam da li se je tu što promijenilo ili ne pošto sam tu verifikaciju odradio i sada ne mogu doći ponovno do nje da vam točno kažem što da kliknete.

 11. Poštovani,
  prijavljena sam na airbnb zanima me kako će se uplatit novci na moj paypal kad gosti dođu ? dali moraju gosti unosit kakav kod i ja isto ili samo ja?
  Hvala unaprijed

 12. Antonia, u postavkama za isplatu navedete svoj PayPal račun i Airbnb vam automatski na njega šalje novce 24 sata nakon dolaska gostiju. Gosti od potvrde rezervacije su cijeli iznos već platiti Airbnb-u tako da s uplatom prema vama niti nikakvom dodatnom naplatom nemaju ništa.

 13. Mario sa Hvara , dali postoji koji način prevoda na hrvatski kad se ulogiram na svoj oglas ?
  S obzirom da sam novi u ovom poslu i pri prijavi oglasa sam mogao doći do prijevoda , sad kad sam dao oglas na Airbnb-u , i kad se ulogiram nema šanse da prevedem na hrvatski ništa .
  Hvala .

 14. Poštovanje!

  Molila bi vas za pomo,Ja sam za svoje apartmane koje iznajmljujem na Airbnb-u u opciji Cancellation:stavila opciju STRICT da li to znači da ću dobiti 50% od cijene odmah čim me neko bukira.
  Unaprijed zahvaljujem

 15. Pozdrav , imam 3 pitanja:

  1. Kod dogovaranja s gostom, vi ste samo poveznica odnosno “provider” a ja sve drugo dogovaram sa gostom,ako sam dobro razumio.
  2. Da li ja osobno mogu odrediti proviziju ili ima neki min. ili max. u visini iznosa provizije
  3.Koliko sam razumio ne treba Vam kategorizacija smještajnih jedinica.

  i jedno gratis pitanje da li stranica ima mogućnost hrvatskog jezika.
  Havala unaprijed,pozdrav.

 16. da li tko zna kao reaktivirati svoj apartman na airbnb- zbog toga što prošlo ljeto nisam imamo cijelo vrijeme pristup internetu pa je bilo par preklapanja s rezervacijama – pa sam deaktiviran ?

 17. Vesna, ne, to samo znači da ako gost otkaže u terminu navedenom pod tom opcijom da ćete u tom slučaju dobiti taj iznos. Ali bez otkazivanja ili 24 h nakon dolaska gosta sva sredstva stoje kod Airbnb-a. Vi ih ne dobivate nikada unaprijed.

 18. Dejane, mi nismo Airbnb, samo smo napisali recenziju o njima.

  Ali da, Airbnb je stranica posrednik između gosta i vas. Proviziju ne možete odabrati sami već birate između njihovih ponuđenih opcija.

  Airbnb ne zanima kategorizacija. Samo oglase vaš smještaj. Za sve ostale zakonske potrebe koje ste dužni imati za obavljanje usluge iznajmljivanja ste sami zaduženi i odgovarate osobno pred zakonom za njih nevezano uz Airbnb.

 19. Vlado, ako je samo Unlisted onda pored imena apartmana u svakom trenutku možete sami reaktivirati tu opciju i staviti ga pod Listed. Ako je deaktiviran od strane Airbnb-a onda im se trebate osobno i direktno javiti putem Help centra da vam reaktiviraju oglas.

  Ili ako vam se ne čeka njihov odgovor možete napraviti novu smještajnu jedinicu i krenuti raditi s njom u startu kako treba da vas se ponovno ne deaktivira.

 20. Hvala Darko.
  Imam još jedno pitanje
  .Dođe mi gost npr 7 dana kad je meni to plaćeno

 21. Poštovani, kako da izbrišem hosting concact svoga sina i stavim svoje podatke kao domaćina. Naime, on u inozemstvu živi i radi i više se ne bavi iznajmljivanjem, a svoje podatke ne želi izbrisati iako sam ja vlasnica istih. Moram pod hitno da izbrišem njegove podatke, jer ne želim da dođe do overbookinga, a ja nisam o teme obavještena, odnosno upoće nemam uvid o tome koji gost i kad dolazi. Kome da se javim za moj problem!

 22. Poštovani,

  Jako sam zainteresirana za oglašavanje apartmana preko Airbnba.
  Molim vas možete li mi pomoći je ne znam kako ću se oglasiti.
  Unaprijed zahvaljujem!

 23. Poštovana Ana,

  dovoljno je da posjetite http://www.airbnb.com stranicu, registrirate se te unesete podatke o vašem smještaju. Ako će neki od podataka nedostajati Airbnb će vas obavijestiti o tome da završite i popunite svoj profil te ćete biti dalje spremni za iznajmljivanje putem Airbnb-a.

 24. Postovani,
  Trebam pomoc kod postavljanja cijena jer uspjevam postaviti cijenu koja mi je onda ista za cijelu godinu.nasao sam samo opcije da postavim jednu cijenu te mogucnost tjedne i mjesecne cjene.volio bi znati da li postoji mogucnost mijenjanja cijene po périodima.
  unaprijed zahvaljujem,
  Damir

 25. Damire, cijenu za pojedinačne periode ili čak dane postavljate preko Manage Listing linka ispod smještajne jedinice i direktno preko kalendara gdje ujedno unosite i zauzeća.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar