Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Povrat novca gostima za kišne dane – trošak ili ulaganje?

/
/

Kišni dani poput današnjeg zadaju glavobolje svima u turizmu od potrošača (gostiju) do ponuđača (iznajmljivača i ostalih u ugostiteljstvu).

Smatram da je ovogodišnji 6 mjesec bio pravi dokaz koliko loše vrijeme može utjecati na broj otkazivanja i novih (ne)dolazaka gostiju bez obzira na niže van sezonske cijene.

Ali mora li kiša biti stvarno razlog slabijeg prometa ili se može nekako iskoristiti čak i za veću zaradu?

Osiguranje od kiše

Jedan od načina kako se osigurati od otkazivanja rezervacija zbog bojazni da će kišiti je ponuditi gostu “osiguranje” i povrat novaca za kišne dane. Riječ “osiguranje” i “povrat” ćemo u ovom tekstu koristiti dosta slobodno i široko iako se zapravo misli na različite vrste popusta na konačnu cijenu smještaja, a ne pravo osiguranje.

Gost putem takvog osiguranja/popusta zna da u slučaju jednog ili više kišnih dana neće morati platiti dio ili cijeli iznos smještaja za te dane.

Ovakvim osiguranjem iznajmljivač smanjuje vjerojatnost otkazivanja potvrđenih rezervacija zbog straha od lošeg vremena (bez obzira na nepovoljnu vremensku prognozu), a postoji mogućnost da se i poveća broj rezervacija promoviranjem ovakvog osiguranja kao posebne ponude koju iznajmljivač nudi.

Uvjeti priznavanja i povrata novaca za kišne dane

Na iznajmljivaču je da odabere model i uvjete po kojima će nuditi ovaj tip osiguranja gostima.

Može se nuditi povrat za svaki kišni dan ili ako se ostvari određeni broj kišnih dana u tjednu ili za vrijeme ljetovanja gosta.

Povrat može biti 100% ili djelomični ovisno o broju kišnih dana i postotnom udjele kiše svaki od tih dana.

Kišni dan se u pravilu definirao kao dan kada je u periodu od 10 ujutro do 6 popodne (kada su gosti najčešće na plažama) padala kiša.

Primjer i uvjete ovakvog osiguranja možete pogledati kod domaće agencije Adriatic.hr.

Refundacija kišnih dana i uvjeti preuzeti s Adriatic.hr

Cijena i trošak osiguranja od kiše

Ako iznajmljivač naplaćuje osiguranje za kišne dane kao posebnu uslugu ona se obično računa u dodatnom postotnom udjelu na cjelokupni iznos rezervacije. Može biti i fiksni iznos u pitanju ali s fiksnim iznosom je teško raditi jer nije fleksibilan s obzirom na broj noćenja i cijenu smještaja.

Kod definiranja iznosa osiguranja trebala bi se uzeti u obzir lokacija smještaja i mjesec (sezona) rezervacije. Jer svima je jasno da sunčani Hvar ima manje kišnih dana od Rijeke, pa će o tome ovisiti spremnost gosta da uopće plati takvo osiguranje ako ide na Hvar.

Ako iznajmljivač osiguranje od kišnih dana uvrsti kao posebnu pogodnost gostima prilikom njihovog rezerviranja smještaja onda je ono za njih besplatno a sav trošak refundacije kišnih dana snosi iznajmljivač po uvjetima koje je prethodno definirao.

Isplativost

Pitanje isplativost je uvijek najteže pitanje na koje možemo odgovoriti zbog mnogo specifičnosti svakog pojedinačnog iznajmljivača, njegovog smještaja i same lokacije. Zato dobro razmotrite sve aspekte ovog osiguranja prije nego definirate uvjete po kojima bi ga provodili i počnete ga nuditi gostima.

Osobno smatramo da je ovakvo osiguranje isplativo kada iznajmljivač raspolaže s više apartmana i puno gostiju koji bi bili zainteresirani za ovaj popust. Tada bi se određeni broj kišnih dana mogao pokriti iznosima osiguranja gostiju koji su imali više sreće s vremenom.

Također, ovo osiguranje ne treba odbaciti niti kao promocijski alat jer većina gostiju se boji upravo kiše kao glavnog razloga propadanja njihovog odmora plaćenog teško zarađenim novcem. Jer sjediti ispred TVa su mogli i doma – besplatno.

Ne treba zanemariti niti trošak hladnog pogona smještaja prilikom iznenadnih otkazivanja par dana prije početka rezervacije, slučaj koji smo osobno prošli u 6 mjesecu upravo zbog lošeg vremena. Ako ovo osiguranje promjeni mišljenje o nedolasku barem jednom gostu već bi samo sa zaradom te rezervacije cijela ta ideja mogla biti isplativa investicija za nuditi dalje ostalim gostima.

Zaključak

Osiguranje ili popust za kišne dane može pomoći iznajmljivaču da sačuva i čak privuče nove goste. Sigurnost da njihov novac neće biti uzalud potrošen zbog vremena na koji ne mogu utjecati veliki je motivator gostima kod odlučivanja o iznajmljivanju smještaja. Toliko veliki da su neki spremni dodatno platiti smještaj samo da bi imali sigurnost iskorištene investicije u vlastiti godišnji odmor.

Ono što svaki iznajmljivač mora odlučiti je da li želi ponuditi takvu opciju gostima, po kojim uvjetima i da li da bude na vlastiti trošak ili trošak gosta.

Uzmite u obzir da se isplativost ove odluke gleda dugoročno a ne kratkoročno i to samo na područjima koji imaju u prosjeku značajno više sunčanih dana od kišnih na razini sezone ili zadnjih nekoliko godina. Ali uzmite u obzir i to da se s vremenom nikada ne zna i da je računati na sunčane dane prava lutrija.

Da li ste već nudili osiguranje ili popust na kišne dane gostima? Da li razmišljate da bi ga počeli nuditi vlastitim gostima i zašto da/ne?

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

7 Comments

  1. Meni su sva osiguranja uvijek zanimljiva, ali ovo mi zvuci pomalo porazno jer bi to znacilo da nudimo samo sunce i da je toliko katastrofa ako je kiša da si spreman goste drzat za djabe. Osiguranja su obicno od katastrofa nekakvih, kisa ne bi trebala biti katastrofa 🙂

  2. Istina Dražene 🙂 Ovo svakako ne bi trebalo biti glavna ili jedina pogodnost ako se iznajmljivač na nju odluči. A i treba vidjeti kakvu bi to poruku ostalim gostima poslalo.

    Ali uz to dobro je razmotriti i gledišta gosta. Nažalost iz vlastitog smo iskustva ove godine vidjeli koliko je gostima bitno lijepo vrijeme, ne samo za kupanje već i za brod, izlete, kajak itd.

    Uglavnom treba dobro odvagati sve opcije prije konačne odluke. Baš budem probao od Adriatic.hr zatražiti informaciju o tim osiguranjima jer ih oni nude već neko vrijeme i da vidimo da li su samo kozmetičke prirode ili ih turisti dosta iskorištavaju, te kakva ima je računica za njih na kraju godine (nadam se da će biti spremni podijeliti te podatke s nama 🙂 ).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar