Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Broj noćenja i dolazaka turista za lipanj ipak nije rekordan

/
/

Dobili smo službenu potvrdu onoga što putem društvenih mreža Twitter i Facebook, zajedno s drugim iznajmljivačima i promatračima, ponavljamo zadnjih par mjeseci. A to je da je broj gostiju (u lipnju) na očigled bio manji nego prošle godine u isto vrijeme. Prema su mediji i političari bili poprilično optimistični u svojim izjavama za isto razdoblje.

U lipnju 2012. u odnosu na lipanj 2011. u svim komercijalnim smještajnim objektima u Republici Hrvatskoj broj dolazaka turista manji je za 0,2%, a broj noćenja turista manji je za 2,5%.

Turisti su ostvarili 7 597 318 noćenja. Od toga su 7,5% ostvarili domaći, a 92,5% strani turisti.

U lipnju 2012. u odnosu na lipanj 2011. broj noćenja domaćih turista manji je za 9,6%, a broj noćenja stranih turista manji je za 1,9%.

 

Državni zavod za statistiku je objavio detaljne podatke o broju dolaska gostiju i ostvarenih noćenja za sve županije koje možete pogledati ovdje: http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2012/04-03-01_06_2012.htm

Iako već vidimo neke dokaze lošeg “poslovanja” određenih turističkih zajednica i općenito načina bavljenja turizmom određenih mjesta, nećemo se upuštati u detaljnu analizu prije objave podataka u jesen za cijeli ljetnu sezonu 2012.

Do tada slobodno sami provjerite podatke vlastitog mjesta, usporedite ih s vlastitim prijavama te možda i vi sami dođete do zanimljivih saznanja koja slobodno podijelite s nama kroz komentare ili putem emaila.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar