Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Digitalna brošura, poklon za gosta i posjetnica u jednom paketu

/
/

O USB flash memorijama i njihovoj korisnosti u turizmu smo već pisali u tekstu o darivanju gostiju i poklonima dobrodošlice. Ali ima jedan poseban tip tih USB flash memorija kojima bi posebno posvetio jedan tekst.

Ali krenimo od početka …

Zašto pokloniti USB flash memoriju gostu?

USB flash memorija je koristan alat koji u današnje vrijeme koriste gotovo svi. Zbog toga i činjenice da ih većina ljudi stalno nosi sa sobom USB flash memorija ima veći potencijal od klasične posjetnice ili brošure da bude pokazana drugim osobama.

A kako USB flash memorija ne mora biti prazna može se iskoristiti kao digitalni medij kroz koji iznajmljivač može ponuditi trenutnom gostu digitalne foto ili video uspomene s ljetovanja ili puno kvalitetniji informativni sadržaj o vlastitoj ponudi za budućeg gosta.

Ali USB memorija kao poklon nije ništa novo. A i pitanje je koliko je korisna!?

Istina je da ako USB stick nema otisnuti logo, ime ili web adresu iznajmljivača da mu je korisnost upitna. A kako se promotivni sadržaj s nje lako obriše gostu ostaje samo prazna, ne-brendirana ali korisna USB memorija za koji će se eventualno on ponekad sjetiti od kuda je došla.

Kako je USB flash memorija postala nešto što je svakome svakidašnja pojava, čak i s otisnutim podacima o iznajmljivaču na njoj to ne znači da će svi odmah pogledati što na memoriji piše.

Ali ima jedan tip USB flash memorije koji po mojem mišljenju rješava sve navedene probleme i zbog toga se isplati uzeti u obzir.

USB stick kartica

USB flash memorijski stick u obliku kreditnih kartica savršeni su za promociju u turizmu.

Dizajnom podsjećaju na kreditne kartice a zbog svojih dimenzija lako stanu u svaki novčanik koji gosti uvijek nose sa sobom. Uz to površina kartice pogodna je za digitalni tisak pa se lako na nju može otisnuti sve od slike do standardnog sadržaja za posjetnice. Postoji nekoliko oblika u kojima dolaze poput ‘mini card’, ‘square card’ i standardna veličina kreditne kartice. U Hrvatskoj kartice s memorijom od 2 GB i tiskom možete nabaviti po cijeni već od 40 Kn .

Sve fotografije su preuzete sa http://goo.gl/ECXEk

Kako se ne radi o posebnoj vrsti USB sticka sigurno će plijeniti više pažnje od standardnih memorija. Svi će ga htjeti vidjeti ili dotaknuti i tako će češće dolazit u doticaj s podacima iznajmljivača.

Ukratko ovaj tip USB flash memorije je kompaktniji, vjerojatnije će ga gost češće sa sobom nositi te je posebniji zbog čega će izmamiti više pogleda.

Kako ga najbolje iskoristiti?

Sva pravila kod dizajniranja posjetnica mogu se jednostavno primijeniti i kod ovakvih USB kartica. Također se sve brošure lako mogu snimiti u memoriju ove kartice i tako biti dostupne gostima. Čak i sadržaji koji dosada nisu mogli biti dio neke brošure poput velike galerije slika, video snimaka i drugih sličnih materijala sada mogu biti sastavni dio ovakvog promotivnog poklona.

Na iznajmljivaču je da odabere da li će USB memorijsku karticu koristiti kao digitalnu brošuru i/ili posjetnicu ili kao brendirani poklon za goste. Zbog digitalne prirode ovog proizvoda praktički ne postoji nešto što s njom ne možete učiniti. Tako da se isplati biti kreativan!

Da li smatrate da se isplati ulagati u ovakav oblik offline promocije? I da li ovakav poklon/brošura može dovesti više ili manje novih gostiju u odnosu na papirnate verzije?

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

7 Comments

 1. Odlična ideja, baš ono što mi treba!
  Gdje se mogu nabaviti? U Hrvatskoj? Ebay? Molim barem link, google ne zna bas jos za digitalne posjetnice i sl. u hrvatskoj 🙂

  Hvala

 2. Evo prvi link koji smo imali kod nas (da ne ispadne da promoviramo 😉 ) za tako nešto u Hrvatskoj:

  http://ringeis.hr

  Ako izradite neke posjetnice u ovom obliku slobodno podijelite rezultat s nama.

 3. Komentar iznad vašeg sam naveo link gdje sam osobno to kod nas našao. A najvjerojatnije nude to i drugi samo treba pitati firmu da li nudi i takve USB memorije uz ostale standardne modele koji se inače nude.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar