Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Što sa zaboravljenim stvarima gostiju?

/
/

Događa se da gosti namjerno ili slučajno ostave neke svoje privatne stvari u smještaju i to primijetimo tek po njihovom odlasku. Nekad to mogu biti i dragocjenosti, no u tom slučaju gosti se najčešće pobrinu da Vas kontaktiraju čim primijete kako bi im se to vratilo.

Nekada je iz određenih razloga s gostom teško stupiti u kontakt, nekada gost zahtjeva i da mu se izgubljene stvari pošalju poštom, što za iznajmljivača može predstavljati određeni trošak. Koliko zapravo moramo čuvati izgubljene stvari pravo je pitanje. I evo mi smo za Vas saznali odgovor

Koliko dugo smo dužni čuvati izgubljene stvari?

Za izgubljene stvari gosta (bile one doista izgubljene ili namjerno ostavljene, a goste ne možemo više kontaktirati) propisana je godina dana čuvanja stvari gostiju koje su ostavili u smještaju.

Što učiniti kad naiđemo na izgubljene stvari?

1. Naravno čim primijetimo da je gost nešto izgubio, goste je dobro odmah kontaktirati i dogovoriti se s njima na koji način da im to vratimo ili pošaljemo, ovisno o tome jesu li izašli iz grada i zemlje ili ne. Ne treba biti škrt i ako je riječ o hitnosti, najbolje je gosta i nazvati.

2. Ako gost kaže da je nešto ostavio namjerno i da mu ne treba, tada možemo ukloniti te stvari kamo i kako želimo. Dobro je da to gosti potvrde emailom kako bi iznajmljivač ima neki pisani trag.

3. Ako je gost doista izgubio stvari u smještaju, neki će gosti zahtijevati da im se stvari pošalju poštom, i smatramo da je u redu da gost podmiri takve troškove slanja, ako je riječ o povećem iznosu. Osim ako iznajmljivač odluči da je riječ o neznatnom trošku i poželi gostima napraviti uslugu i poslati besplatno.

4. Ako više ne možemo stupiti u kontakt s gostom, gostove stvari je potrebno čuvati barem godinu dana od dana njegova odlaska iz smještaja. Pohraniti na sigurno i suho mjesto.

Ako je riječ o dragocjenosti, kako ćemo biti sigurni da li je nešto ostalo od zadnjih ili možda prethodnih gostiju? Ako je primjerice pronađeno iza ormara i sl. Što učiniti u takvom slučaju?

Ako je riječ o mobitelu ili nekom nakitu, uvijek je dobro prije kontaktiranja gostiju njima dati mogućnost da opišu vlastiti izgubljeni predmet da ne bi došlo do lažnog otuđivanja. Dobro je da nikada iznajmljivač prvi ne opisuje predmet. Dovoljno je reći da je izgubljen sat, a onda dati gostu da opiše detalje da se uvjerimo da je on stvarni vlasnik.

Gdje je propisano takvo što?

Naime, izgubljene stvari gosta propisane su u Posebnim uzancama u ugostiteljstvu. Jedina stavka koja govori o zaboravljenim gostovim stvarima je 50. točka pod nazivom “Zaboravljene stvari” u Posebnim uzancama u ugostiteljstvu (Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori). Kompletnu uzancu pročitajte OVDJE.

Iskustvo jednog iznajmljivača

Jedno iskustvo nam je prenio jedan naš član. Naime gošća je u apartmanu ostavila mobitel (očigledno novi i prilično dobar). Ostavila ga je u maloj ladici u radnom stoliću. Iznajmljivač je uspio stupiti u kontakt s gošćom i izrazio želju da se mobitel pošalje gošći na željenu adresu.

Gošća je pristala, no za iznajmljivača je to predstavljalo trošak od oko 100 KN što je on tražio da gošća uplati. Gošća se nakon toga više nikad nije javila. Iznajmljivač nam je rekao da je ipak čuvao mobitel neko vrijeme. Za pretpostaviti je bilo da gošća ipak ima i drugi mobitel uz sebe, te da je taj izgubljeni možda dobila za 1 EUR te da je to razlog što se više nije javila.

Tekst vam prenosimo sa i u suradnji sa portalom Klub Iznajmljivača!

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar