Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Taste of Croatia

/
/

Gosti vas možda ponekad pitaju da im preporučite lokalni restoran, konobu ili bi kući ponijeli neki autohtoni jestivi suvenir. Možda su skloni istraživanju i žele otkriti tradicionalne hrvatske priče vođeni želucem?

Taste of Croatia pravo je mjesto za sve od navedenog!

Ideja i prednosti Taste of Croatia projekta

Projekt Taste of Croatia internetski je vodič kroz najbolje od enogastronomije Hrvatske. Za razliku od sličnih postojećih projekata, to je prvi gastronomski vodič koji osim web-stranice nudi mogućnost pristupa informacijama putem aplikacije na smartphone mobilnim uređajima.

Aplikacija funkcionira na principu geolociranja i korisniku omogućava da u svojoj neposrednoj blizini pronađe preporučene restorane, konobe, agroturizme, vinare i lokalne proizvođače (download Android aplikacije).

Preporuke i iskustva na jedno su mjesto skupili četvero blogera, koji se pisanjem o hrani i vinu bave uz svoje redovite poslove. To su Marinela ProdanEnogastromama, Lada RadinGastrolada, Morana ZibarGurwoman te Goran Zgrablić – Manjada.

Važno je naglasiti da autori, za razliku od silćnih popisa ili vodiča, preporučuju isključivo ono što su sami probali i fotografirali. Dakle, na popisu se niti jedan restoran ili proizvod neće naći zato što je netko za to platio.

Pokažete vašem gostu put do najbolje hrvatske gastro ponude

Projekt je namijenjen uglavnom stranim turistima (jer su tekstovi na engleskom jeziku), ali i domaćima, kojima treba pouzdana preporuka kada razmišljaju kamo bi otišli pojesti nešto kvalitetno i tipično za Hrvatsku, zemlju koju možda prvi put posjećuju.

Ideja projekta bila je pomoći svim turistima da izbjegnu tipične turističke zamke, da dobiju vrijednost za novac i da dožive nešto novo a autohtono. Također, projekt služi kao platforma promocije malih proizvođača koji često imaju problema s reklamiranjem svojih zaista vrhunskih proizvoda.

Ideja je turiste potaknuti na avanturu, radoznalo istraživanje i upoznavanje ljudi i priča koje stoje iza proizvod. Zašto i vi ne biste sudjelovali u tom procesu i pomogli gostu da dožive hrvatsku turističku ponudu u najboljem mogućem svijetu!? Ako im se ta priča svidi sigurno će vratiti.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

1 Comments

  1. Bravo !

    Definitivno nešto što nam treba u šumi low-value gastro ponude koja u 90% slučajeva ponudom ne opravdava cijenu !

    Da imam još 4 ruke i 4 noge, i sam bi se bacio u planiranje sličnog projekta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar