Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Placeberry.com – specijalizirana tražilica turističke ponude

Placeberry.com je specijalizirana turistička tražilica koja omogućuje internet korisnicima da brzo, jednostavno i pouzdano pronađu mjesto za svoj godišnji odmor i rezerviraju smještaj.

Vrlo napredan softver (“spider”) automatski prikuplja i puni bazu turističkih aranžmana, hotelskog smještaja, privatnog smještaja, dodatnih aktivnosti i sl., a algoritam za pretraživanje sortira rezultate i korisniku prikazuje samo one koji su relevantni za njegovu pretragu.

Na taj način štedi korisnicima vrijeme i omogućuje im jednostavnu usporedbu cijena i dodatnih opcija.

Projekt je pozitivno ocijenjen i potpomognut sredstvima programa “Provjere inovativnog koncepta” i BICROa.

Zašto koristiti Placeberry.com

Koristi koje Placeberry.com nudi korisnicima koji pretražuju smještaj su:

  • Više korisnih, relevantnih rezultata te lakša usporedba aranžmana.
  • Omogućeno praćenje trendova cijena (pojeftinilo/poskupilo).
  • Jednostavno pretraživanje upisivanjem intuitivnih fraza bliskih “ljudskom” jeziku “biciklom po Istri” ili “romantični vikend za dvoje u Dubrovniku do 1000 Kn”.

Placeberry.com zbog svojeg specijaliziranog pretraživanje turističkih smještaja i aranžmana nije koristan samo korisnicima koji traže smještaj već je zanimljiv i samim iznajmljivačima jer nudi:

  • Visoko-ciljano oglašavanje – jedini medij s gotovo 100% pogotkom ciljanog korisnika.
  • Znatno povećanje bookinga (prometa) za pružatelja smještaja.
  • Smanjenje broja zalutalih korisnika (niži “bounce rate”) koji klikanjem na oglas na drugim medijima ne-efektivno troše budžet oglašivača.

Poslovni model

Placeberry.com ostvaruje profit tako što direktno pomaže svojim klijentima – hotelijerima, iznajmljivačima privatnog smještaja, kampovima, agencijama i drugim pružateljima turističkog smještaja, osiguravateljima, trgovcima i ostalima koji se vežu na turističku ponudu – da povećaju promet i ostvare zaradu.

Korisnik pretragom na Placeberry.com tražilici dobiva rezultate koji odgovaraju njegovom upitu (npr. “Ljetovanje u Dubrovniku za 5 osoba s kućnim ljubimcem”). Klikom na neki od rezultata (linkova) odlazi na stranicu pružatelja smještaja gdje kupuje njegovu uslugu i donosi mu profit. Iznajmljivač Placeberry-ju zauzvrat plaća određeni iznos za klik koji je doveo tog korisnika na stranicu iznajmljivača.

Opisani poslovni model sličan je dobro poznatom i provjerenom modelu koji koriste poznati općeniti pretraživači Google i Bing, kao i hrvatska tražilica nekretnina Gohome.hr sa razlikom da Placeberry.com nudi i kontrolu klikanja tako da ne postoji mogućnost nesuvislog klikanja i trošenja budžeta. Klik određenog posjetitelja brojat će se samo jednom iako može kliknuti više puta na isti oglas.

Testirajte u besplatnom periodu

Kako se Placeberry.com tražilica trenutno nalazi u beti poslovni model još uvijek nije aktivan te su sve pretrage za iznajmljivače besplatne.

Ukoliko podatke o vašem smještaju još uvijek nisu “pokupili” i ubacili u bazu možete ručno poslati sve podatke i do kraja mjeseca, kada bi Placeberry.com trebao izaći iz bete, besplatno isprobati i vidjeti koliko vam se isplati naknadno plaćati plasman na njoj.

Podatke o vlastitom smještaju i kontakt podatke te sva ostala pitanja koja imate možete poslati direktno na kontakt(at)placeberry.com.

Da li ćete reklamirati vlastiti smještaj putem ove tražilice? Koristite li već neke slične tražilice za bolju promociju vlastite ponude?

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar