Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Kako prebaciti Facebook profil u Facebook poslovnu stranicu

/
/

Facebook je pun primjera gdje poslovni subjekti, udruge i dr. koji nisu fizičke osobe krivo koriste Facebook te su za promociju vlastitog poslovanja napravili Facebook Profil umjesto Facebook poslovne stranice (Fan stranice).

Zašto Facebook Profil nije idealno (ili nikakvo) rješenje za poslovne subjekte odlično je opisano u članku Profil, grupa ili stranica? na Tportalu.

Brisanje Facebook profila pa sve ispočetka

Do sada ako ste odabrali krivi pristup Facebooku i odlučili ga promijeniti to ste mogli isključivo ručnim brisanjem starog profila i kreiranjem nove valjane poslovne stranice.

Od danas je i ta migracija olakšana pošto je Facebook ponudio alat Profile To Business Page Migration.

Profile To Business Page Migration

Ovaj alat je idealan ukoliko ste napravili Facebook profil i u roku dan-dva shvatili da ste napravili grešku te ga želite prebaciti u poslovne stranice. Manje je idealan ako već duže vrijeme koristite Facebook na krivi način. Zašto?

Kod prebacivanja iz profila u poslovne stranice prebacuju se (samo):

 • svi vaši dosadašnji prijatelji koji automatski postaju vaši Fanovi
 • profilne slike koje ste imali na svojem profilu

Svi ostali podaci se ne prebacuju. Tako da ćete:

 • ponovno morati ručno unijeti sve podatke o poslovnoj stranici (dosadašnjem profilu)
 • izgubiti sve druge slike i albume koje ste objavili
 • izgubiti sve objavljene statuse

Bez obzira na navedene nedostatke u trenutnom procesu migriranja i dalje smatram da je bolje izgubiti malo na sadržaju koji se može ponovno postaviti na Facebook poslovne stranice nego ostati Facebook profil i nastaviti ga koristiti protiv svih Facebook pravila. Više informacije o cijelom procesu prebacivanja pronađite u Facebook Help centru.

Kako sačuvati Facebook podatke

Za kraj vam samo želim skrenuti pozornost na odličan alat koji dolazi iz Facebooka i koji omogućava da spremite sve podatke, albume i sl. sa sadašnjeg Facebook profila na računalo kako bi vam kasnije proces migracije i ponovno unosa svih podataka bio lakši. Kako snimiti sve podatke pročitajte ovdje.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

25 Comments

 1. Jako zanimljive informacije, dosta sam razmisljao o tome koji je naj bolji nacin ove vrste promocije i naravno odabrao sam krivi. Ali sad vidim koji je pravi nacin i kako se jednostavno prebaciti …
  tnx jos jednom

 2. Kod ovog proces je jako dobro to što nikada nije kasno prebaciti se sa profila na Fan stranicu.

  Glavno je da ste na vrijeme uočili grešku i ispravili je. Sretno dalje sa aktivnostima na Facebooku

 3. Prepisali ste sve što piše na Facebooku, a niste dali konkretna riješenja na milijun problema na koje nailazimo kad pokušavamo prebaciti profil na page.

 4. Na koje probleme ste naišli?

  Nisam siguran da vam mi s njima možemo pomoći jer je sve to do Facebooka i njihovih internih pravila i procedura a ne korisnika koji ga koriste. Ali podijelite ih s nama pa tko zna, možda oko nečeg i možemo pomoći.

  Mi smo samo prenijeli vijesti u vrijeme kada je to bilo aktualno i postupak kako to napraviti. Nažalost ne možemo nuditi tehničku podršku ili za nju odgovarati za proizvod koji nije naš :).

 5. Da, u potpunosti vas razumijem.

  Moj problem je taj što mi Fb javlja da nije moguće prebaciti moj profil na Fp jer navodno prebacujem previše stranica što nije istina i nije mi jasno zapravo što bi to trebalo značiti.

  Ako ste upoznati s tim ili sl problemima, bilo bi mi drago da mi možete pomoći.

  Lp

 6. Po vašem opisu ne mogu reći da sam naletio na sličan problem, ali djeluje mi kako je nastala neka greška na strani Facebooka i sada on misli kako je prebacivanje jednog profila zapravo prebacivanje njih više odjednom.

  Savjetujem vam da pričekate koji dan i pokušate ponovno, a ako i tada problem nije riješen prijavite grešku direktno Facebooku pa će je valjda ispraviti u razumnom roku.

  S tim fan stranicama uvijek bude nekakvih problema. Znaju ih i po tjedan dana rješavati. Uglavnom oglašivači su im najmanje bitni trenutno a svu energiju uvijek prvo prema korisnicima usmjere :).

 7. pozdrav,
  ja sam naišla na problem:
  – kad kliknem Započni kod prebacivanja privatne u poslovnu stranicu traži me da ponovno upišem password, i kad upišem javi mi da ne moram koristiti uređaj kojeg sam koristila prije???
  Facebook stranicu sam pokrenula na istom laptopu na kojem i sad radim.
  Probala sam isključit i uključit laptop al ne pomaže.

  Kako sad?
  S

 8. Poštovani, fb mi je ponudio da pretvorim porofil u staranicu i ja sam to napravila. kako da sada dodem do podataka koje sam imala na profilu i prebacim ih na stranicu? molim za pomoc! hvala!

 9. Pozdrav!
  Pokušavam ceo dan da prebacim svoj fb profil od preko 4000 prijatelja u stranicu, međutim kada klinem na link za prebacivanje, pokaže se prozor sa porukom da mi je poslat mail sa daljim koracima koje treba da pratim, a mail ne stiže nikako. Pokušala sam više puta i uvek isto.
  Moje pitanje je da li treba da sačekam neko vreme da stigne mail ili neće ni stići?
  Hvala unapred na odgovoru.

 10. Pozdrav.

  Kreirao sam facebook stranicu od apartmana i imam problem sa lokacijom na karti.
  Adresa apartmana se ne poklapa sa lokacijom na karti. Istina da postoji mogućnost da pomičem onu oznaku na točnu lokaciju, ali kad želim spremit neće da dopusti i izbaci neku grešku
  “The address you have entered could not be translated into an exact location. Please try entering the address in another way so that we can properly interpret it.”
  i još ispod
  “We couldn’t find the location from the address you provided. If the address you entered is correct, you can fine-tune the location by dragging the pin on the map. The map will not be visible on your Page until you edit the map.”

  Prije kad sam postavljao apartmane na Google kartama problem je bio riješen na jednostavan način. Google mi je kroz 2 tjedna, na moju adresu, poslao kod (u kuverti) kojega sam ja naknadno upisa i potvrdio lokaciju apartmana.

  Je li postoji riješenje?

  Hvala na odgovoru
  Lp
  Ivan

 11. Imam problem,profil mi je prebacen u stranicu i ne mogu da udjem vise..

 12. Postoji li opcija brisanja licnog profila ,a da ostane stranica koju imam vec duze vrijeme.

 13. Stranica neće nestati, ali ako ste jedini Administrator na njoj mislim da se to neće moći učiniti. Najbolje bi bilo dodati drugog Administratora, pa profil koji želite obrisati maknuti kao administratora i dalje raditi s njim što želite. A fan stranici se i dalje može prestupiti preko drugog profila

 14. Kako maknuti profil nakon sto smo napravili stranicu ? Kod pretrage Google konstatno mi izbacuje profil a ne stranicu kao i kod prijave na FB

 15. Ako FB profil nije vezan niti za jednu Fan stranicu možete preko postavka normalno obrisati. A što se Google pretraga tiče na njih nažalost ne možete utjecati, te će se one same ispraviti s vremenom kada izbrišete profil.

 16. FB profil sam prebacio u stranicu, sve je u redu kako sam i očekivao osim što mi ne dopušta da postavim drugog admina i uopće nema trake za pretragu. Kad pokušam dodati admina izađe mi sljedeća poruka: We weren’t able to assign everyone a role on your Page.
  VB could not be assigned a role.

  To assign this person a role, they must be your friend on Facebook or already like this Page.

  The email address may not be valid
  You may not have permission to look up this person on Facebook.
  They may already have a role on the Page.
  Postoji li način da se doda admin ?

 17. Do nedavno sam imao FB profil i FB stranicu istog imena.
  Sad FB profil pokušavam prebaciti u stranicu, no nakon što odaberem kategoriju, izaberem potkategoriju (uz automatsko od strane FB pridruženo ime profila koje je jednak fb stranici) stiže obavijest :
  “Kreiranje sadržaja pod ovim nazivom nije dopušteno. Pokušajte pod drugim nazivom.”
  Promjenim li kategoriju, potkategoriju ili naziv uvijek je obavijest ista.
  molim za pomoć, savjet…
  pozdrav!

 18. Bio sam administrator stranice , slucajno sam uklonio mogucnost administracije al stranica idalje postoji samo sto ja nemogu kotrolisati sa njom .Kako mogu da je povratim ?

 19. Do nedavno sam imao FB profil i FB stranicu istog imena.
  Sad FB profil pokušavam prebaciti u stranicu, no nakon što odaberem kategoriju, izaberem potkategoriju (uz automatsko od strane FB pridruženo ime profila koje je jednak fb stranici) stiže obavijest :
  “Kreiranje sadržaja pod ovim nazivom nije dopušteno. Pokušajte pod drugim nazivom.”
  Promjenim li kategoriju, potkategoriju ili naziv uvijek je obavijest ista.
  molim za pomoć, savjet…
  pozdrav!

 20. Slučajno sam kreirala stranicu preko Facebook profila. Sad mi je facebook profil blokiran a ja ne mogu upravljati stranicom niti je izbrisati. Molim vas za pomoć?

 21. Poštovani, Fejzbuk mi je blokirao profil i nemogu da udjem unutra da obavim to i prebacim na stranicu?Možete li mi pomoći?

 22. Poštovanje!
  Imamo problem blokirali su nam face.i javljaju da ga pretvorimo u peage ali pri pokušaju piše
  Kreiranje sadržaja pod ovim nazivom nije dopušteno. Pokušajte pod drugim nazivom.
  i neuspjeva ni pod jednim.
  Hvala.
  L.P

 23. Borovica, nažalost za takve probleme potrebno je kontaktirati support od Facebooka. Mi vam ne možemo nikako pomoći oko tehničke podrške za njihovu platformu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar