Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

PayPal za rezervacije apartmana i sva vaša online plaćanja

/
/

Već godinama čekamo da PayPal napravi korak naprijed prema Hrvatskoj i omogući nam primanje sredstava te njihov transfer na bankovni račun. Iako je ova mogućnost inozemnim korisnicima bila omogućena već neko vrijeme, tek od nedavno je aktivna i kod nas. Postoji naravno nekoliko stvari koje je potrebno znati kako bi se na pravi način mogli koristiti ovim mogućnostima.

Prvo i osnovno, PayPal ne omogućuje transfer sredstava direktno na bankovni račun, već na VISA karticu, a kako većina deviznih računa u Hrvatskim bankama ima upravo tu karticu, dobivamo gotovo istu stvar. Naravno, transfer je moguć i ako imate VISA kreditnu karticu. Za sada su, nažalost podržane samo VISA kartice.

E sad, primjena svega ovoga u turizmu za primanje rezervacija od gostiju i kako sve to izvesti da na kraju dobijete svoj novac, pokušati ćemo objasniti u nastavku.

Vjerojatno ste upoznati s činjenicom da je za uplate rezervacija od gostiju ili bilo kakve uplate vezane uz turizam potrebno imati žiro račun (devizni ili kunski, ovisi o vašim željama). U većini banaka ćete za taj račun dobiti karticu, no svakako provjerite sa vašom bankom kakvu karticu dobivate. Svoju VISA karticu povežite sa PayPal servisom i podesite prijenos sredstava početkom svakog mjeseca.

Sljedećih 6 članaka omogućava vam MegaBooker.hr – Magnet za rezervacije
Što radi MegaBooker? Puni smještaj. Zarađuje novac. Štedi vrijeme.
MegaBooker.hr omogućuju iznajmljivačima oglašavanje na 30+ najpoznatijih portala i agencija te omogućuje vođenje kalendara i rezervacija iz 1 mjesta.
Više o magnetu za rezervacije na: http://probaj.megabooker.hr/iznajmljivaci20/

Kako primati uplate na PayPal?

Da bi primili uplatu na svoj PayPal račun morate gostima poslati vaš e-mail, onaj koji je povezan sa PayPal računom, jer oni uplatu šalju prema toj adresi. Druga i bolja opcija je integracija PayPal sustava za plaćanje na vašu web stranicu. To se može napraviti na krajnje jednostavan način pa preporučamo da se pozabavite time.

Kada primite uplatu na PayPal, sredstva se smještaju na vaš pending balance tj. mjesto gdje sredstva “čekaju” dok se ne prenesu na available balance i dok su tamo s njima ne možete raspolagati niti ih prebaciti na karticu. Taj rok je varijabilan (u početku traje oko 30 dana), a ovisi o vašoj reputaciji na PayPalu, tj. koliko dugo ste registrirani, da li ste uzoran prodavatelj, da li ste imali problema sa kupcima, itd. Kada jednom steknete reputaciju, sredstva koja primite na račun se automatski prebacuju na vaš available balance i možete odmah raspolagati s njima ili ih prebaciti na karticu.

Ne možemo sa sigurnošću odrediti koliko je potrebno da bi postali uzoran prodavatelj, jer je taj proces individualiziran i različit je za svakog pojedinačno, no ako se pridržavate pravila servisa nema razloga da nakon nekoliko uspješnih transakcija ne postanete uzoran prodavatelj.

Nakon što su sredstva prebačena na available balance, s njima je moguće raspolagati na način koji vam najbolje odgovara. Pa tako možete trošiti sredstva za kupovinu na internetu ili podesiti automatski transfer početkom mjeseca. To znači da će se prvog dana u mjesecu sva sredstva sa vašeg available balance dijela prebaciti na VISA karticu kako se podesili. Naravno, uvijek imate mogućnost samostalno zatražiti prijenos sredstava u bilo koje doba, no to će vas koštati 5$ i taj proces traje otprilike 5-7 radnih dana.

Da bi gost mogao platiti rezervaciju morate mu poslati fakturu tj. invoice kojeg možete kreirati na PayPalu. To je svakako dobra navika da pratite svoje uplate i znate kome ste sve poslali račun, zato svakako kreirajte fakture i šaljite ih gostima.

Prije no što počnete sa intenzivnim korištenjem svega ovoga, proučite pravila i dodatne situacije koje mogu nastati. PayPal ima dobru bazu podataka sa svim informacijama koje vam trebaju, samo je potrebno potražiti upravo ono što vam u određenoj situaciji treba.

U svakom slučaju PayPal transakcije su sada (za nas u Hrvatskoj) na jednoj višoj razini, što nam omogućuje da svojim gostima ponudimo još jednu novost i olakšamo im rezervaciju apartmana te na jednostavan način dođemo do svog novca. Pogotovo kad se radi o integraciji sa web stranicom, PayPal je sada i za nas na ovom području postao moćan alat u prodaji i naplati u turizmu.

Kako vam se sviđaju PayPal novosti?  Da li ćete koristiti ove mogućnosti?

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

125 Comments

 1. Odličan članak i opširno je detaljno objašnjeno, kako koristiti PayPal, što naravno ne mora nužno biti u domeni turizma.
  Dugo nije bilo nekih članaka, izgleda da se bliži nova sezona 😛

 2. Hvala na pohvali, sezona je sve bliže, a samim time i više ideja za nove članke.. PayPal će nam svima nadamo se koristiti, bilo da se bavimo turizmom ili ne.. 🙂

 3. Smatram da je najbolji dio ove vijesti i dolaska PayPala u Hrvatsku upravo visina provizije koja se plaća za prijenos sredstava sa računa na račun.

  I da, sezona je sve bliže pa se nadam da će se i intenzitet objave novih članaka vratiti u prijašnje stanje 🙂

 4. Razlog nedolaska Paypala nije bio u samom Paypalu, nego u zakonu koji je takvo što ograničavao :-).

 5. Problem je kod nas često puta u lošim ili nejasnim zakonima koji onemogućavaju da se dogodi puno dobrih stvari, a to nije dobro ni u jednom smislu…

 6. Prema informaciji bankarice iz ZaBe, ovo sa Visa Electron/debitnim karticama nije moguce, vec eventualno sa kreditnom Visa karticom, ali to mi niau mogli potvrditi 🙂

  Erste Visa Electron pak prolazi…

  Ima tko jos kakvih iskustava sa nasim bankama i spajanjem Vise na PayPal?

 7. kaže teta sad:
  “mučilo me to i ponovo sam se raspitala u našoj službi kartičnog te sam dobila odgovor da Zaba još ne radi s internetom ali da je u pripremi radi velikih interesa, čak sam dobila i bliski datum ali ne bi izlazila s tim dok ne budu točno znali reći jer po ovoj informacija nije još donešena odluka.”

 8. Na koji način primate uplate na PayPal? Samo gostu pošaljete svoj PayPal email ili nekako drugačije?

  Dali pravila PayPal-a zabranjuju primanje upalata unaprijed (slučaj WTFjeans)?

 9. Da dovoljno je poslati email koji ti mora biti autoriziran sa PayPalom za primanje uplata i onda ti ta osoba može izvršiti uplatu. Imaš više informacije ovdje: http://bit.ly/fuaxUS

  Što se uplata unaprijed tiče mislim da ne bi trebale biti problem. Jer i za WTFjeans su radile u početku te su im tek kasnije zbog nekih glupih razloga počeli stvarati probleme. Ako želiš biti siguran najbolje im se direktno javiti preko emaila ili support centra i pitati za savjet.

 10. Hvala na odgovoru. Javio sam se PayPalu i od njih dobio potvrdu da njihov servis mogu koristiti za uplate vezane uz rezervacije.

  Za sve ostale, ako imate nekakvih dvojbi javite im se na compliance@paypal.com i obavezno navedite web stranicu vašeg biznisa. Javiti će vam ako vide nešto problematično.

 11. PayPal zna zakomplicirati stvar, no mislim da ne bi trebalo biti bilo kakvih problema za primanje rezervacija preko njih, a i ne radi se tu o velikim iznosima pa ne vidim razloga za brigu, samo je potrebno neko vrijeme da počnu odmah preusmjeravati uplate na available balance i to je to..

 12. Otvorila sam devizni račun u PBZ i dobila Visu electron, međutim PayPal je odbio:
  “This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.”

  Da li je netko imao sličan problem?

 13. Sa nekim računima baš i ne radi dobro. Bilo je sličnih prijava. Ja koristim devizni račun u Erste banci i sa tom karticom PayPal bez problema radi. Pa ako imate i kod njih račun otvoren predlažem da sa njima probate.

 14. Osobno koristim Erste karticu i radi odlicno. A evo sada smo pitali u vaše ime na Twitteru ovo pitanje pa ćemo vidjeti koristi li netko i PBZ Visu 🙂

 15. Koristim ja. Dobio karticu, ispunio Pay Pal account sa podacima s kartice i kroz par dana nazvao PBZ i tražio četveroznamenkasti kod za potvrdu kartice.

 16. Ja sam uspio povezati VISA PBZ poslovnu karticu. Samo, problem je u proviziji koju PBZ uzima. Za nekih 320 kn oni su prisvojili 70kn.

 17. uu, to je waaay tooo much, aj sam mislila da je provizija daleko manja…. znaci meni se kao primatelju u biti ne isplati to radit…..

 18. Nisam sada siguran da li je to do banke baš ili PayPala. Ali znam da u početku kod primitka sredstava ako želite odmah prebaciti novce na vlastiti račun da i PayPal uzima određenu proviziju. Ali ako ne želite ostati bez te provizije jednostavno ostavite sredstva na PayPal računu do kraja mjeseca kada se vrše automatski prebačaji na vaš račun i tada koliko znam ne bi trebalo biti nikakvih dodatnih troškova za vas. Ja sam tako primio dvjestotinjak kuna i nisam primijetio da mi je oduzeta nekakva provizija (u Erste banci).

 19. PayPal je automatski povezao taj prebačaj. Ni ja to ne želim. A ne znam kako da stopiram. Tj. da novci ostaju na PayPal računu bez transfer u hrvatske banke. Sam PayPal, ako se ne varam, uzeo je proviziju od oko 1,5$.

 20. sam paypal bi trebao uzeti 5$ ako se prijenos vrsi odmah po uplati, a za pbz ne znam…. morat cu probati i vidjeti
  hvala svima na odgovorima.

  Ana

 21. Sada vidio da nije gore nigdje navedeno a smatram da je važno za navesti.

  Naime za primanje sredstava PayPal uzima primatelju određenu proviziju. Ja sam to tek sada primijetio kada sam primio nešto veći iznos. Mislim da je 3,9% maksimalno što uzimaju, ali opet značajno.

 22. Istina, ja sam baš neki dan slao nešto preko PayPala pa mi je dao mogućnost da li ću sam platiti proviziju ili će se ona oduzeti od iznosa koji šaljem. No i tih 3,9% je opet mali trošak s obzirom na troškove inozemnih banaka, gdje su gostima uzimali i po 30€ na ime troška za manje iznose rezervacija…

 23. Pozdrav,
  pošto sam početnik i tek sam nekidan nakon 10-tak dana otvorila paypal(u banci su rekli da visa elektorn vezana za devizni prolazi na paypal-što nije istina jer meni nije prošla,već visa elektron vezana za kunski račun)poslala sam jednu uplatu ..1..Kako ću znati da je to primljeno?
  2.Moram primiti jednu uplatu iz inozemstva i kako ću znati da je to uplaćeno?
  Dali po računu preko netbankinga ili ću dobiti nekakav mail od paypala?
  Ta sredstva će se automatski prebaciti na moju karticu pred kraj mjeseca?
  Hvala unaprijed!

 24. Pozdrav jelenko,
  za svaku transakciju preko PayPala imate pregled na njihovoj stranici. Isto tako, odmah po izvršenju transakcije dobivate mailom obavijest. Transakcije na PayPalu se izvršavaju odmah, dok je za prijenos na račun u banci potrebno pričekati nekoliko dana, što vam i piše kada šaljete novac na svoj račun, tj. karticu.

  Ako vam gosti uplaćuju na račun u banci, to nema veze sa PayPalom i traje kao svaka doznaka. Ako pak želite da vam novci dođu na PayPal račun, onda to morate dogovoriti sa gostima i tava uplata se vidi odmah na PayPalu, te bi trebalo dobiti e-mail obavijest. Taj novac onda možete prebaciti na svoj račun (karticu) što ćete morati pričekati dok vam PayPal ne prenese sredstva na Available balance, što je i objašnjeno gore u članku…

  Sretno s korištenjem PayPala i rezervacijama 🙂

 25. Jutro,stigla je moja prva uplata rezervacije preko paypala….napokon,koliko sam uspjela vidjeti uzeta mi je neka provizija za konverzaciju 5 eura? Novac ne mogu povući ,odmah,koliko se u principu čeka 30 dana ili kraj mjeseca u kojem se nalazimo?
  Na mail mi je stigla obavijest od paypala:

  Payments you receive go to your pending balance for 30 days. Payments in your pending balance belong to you, but you can’t use or withdraw them. After 30 days, pending payments go to your available balance, unless PayPal is holding amounts for another reason, as specified in the PayPal User Agreement or other agreement that you have entered into with PayPal.
  Payment Details”

  Uglavnom novci će biti prebačeni na moju karticu,netreba ništa dodatno tražiti,mijenjati u postavkama?

  pozdrav

 26. Pročitao sam sve komentare.
  ZABA Visa electron (obrtnička) se ne može registrirati na Paypalu. Koliko vidim iz komentara Erste i PBZ rade. Kako dobiti tu Visa karticu? Može li malo opis postupka.

 27. Erste Visa radi bez problema i ako se ne varam jedna je od prvih kartica u HR koje su radile s PayPalom.

  Ja sam je dobio tako da sam zatražio otvaranje deviznog tekućeg računa u banci za koji sam onda dobio Visa karticu.

  PayPal bez problema tereti karticu kod online plaćanja i bez problema šalje sredstva na nju direktno na račun na kraju mjeseca kada se pokrene automatsko prebacivanje.

 28. Meni nedavno erste viza vezano za devizni nije prošla na paypal ali je prošla erste viza vezano za kunski račun..

 29. Dobila sam neki novac preko paypala-već sam to pisala,i nakon nekih mjesec dana novac je postao vidljiv i 01. mi je prebačen na karticu….međutim danas tj.jutros gledam nema ništa na kartici???? Koliko treba da mi novac s paypala sjedne na karticu tj. zašto ga ne vidim na izvještaju inernet bankarstva?
  thanks !

 30. Kod prebacivanja na bankovni račun treba proći koji dan ovisno o banci kao i kod svake direktne transakcije da se primljena sredstva proknjiže i prikažu na računu.

  Mislim da bi sutra već trebali vidjeti novce na računu, a ako ne onda zadnje u ponedjeljak. Premda nama je banka inozemne uplate znala i po tjedan dana knjižiti nekad.

 31. Planiram, da cim se pojavi mogucnost paypal-a, isti implementiram u moju web ponudu dahttp://www.beograd-apartmani.in.rs/

 32. Pozdrav,ma zanima me mastercard Hypo banke dali prima uplate s paypala ili isključivo to treba biti visa kartica ,u banci govore da je sve ok da mastercard prolazi ali sam po forumima čitala da samo s Visom(bilo koje banke )se može primati novac na paypalu?
  Sad neznam ne mogu nači informaciju na njihovim stranicama dali je to točno?

 33. Nema veze koji je brand kartice, važno je da s istom možete kupovati na internetu. Ako vam ta kartica radi za kupnju na internetu, tj. možete ju autorizirati na PayPalu, onda bi trebala biti dovoljna za primanje uplata.

  PayPal šalje uplatu na vašu karticu, a kako je ista debitna, tj. povezana s računom u banci, ta uplata se knjiži na vaš račun.

 34. Ja sam imao prvu uplatu od 100 eura 13.03.2013. i još čekam da mi se skine sa pending balance a od tada sam dobio 4 uplate koje su mi bile isplačene 1. u mjesecu. Ne znam kad i kako izvući te novce ?

 35. Pozdrav Mirko
  Sve ovisi o pravilima PayPala koja su dosta individualna u ovom slučaju. Probajte svakako kontaktirati njihovu podrušku, vrlo su ljubazni i susretljivi

 36. Pozdrav,

  evo sam tek danas (nažalost) otkrio stranicu i koristim priliku da pohvalim vaš trud.

  Imam pitanje:

  Ukoliko primam akontaciju od npr 500 eura, jeli paypal uzima proviziju od 3,4 %?

  nisam razumio objašnjenje na njihovoj stranici https://www.paypal.com/hr/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside; jeli ovisi isključivo o meni hoće li mi proviziju skinuti ili o gostu koji akontaciju uplaćuje?

  Hvala na odgovoru i ispričavam se na možda glupom/kompliciranom pitanju!

 37. Pozdrav amerigo

  PayPal naplaćuje svoju naknadu ili vama ili gostu kao uplatitelju, taj izbor je čini mi se prepušten gostu. Kada uplaćuje, on može izabrati da li sam plaća proviziju ili je oduzimaju vama, tako da to u startu možete napomenuti gostu kako želite.

  U svakom slučaju prije primanja uplata proučite pravila PayPala ili kontaktirajte njihov support, jako su ljubazni..

  Sretno s rezervacijama

 38. Proviziju plaća i uplatitelj i primatelj, nema opcije ili jedan ili drugi.Neznam odakle vam to da su susretljivi jer kad sam im ja poslala mail sa ovim pitanjem, doduše odgovorili su brzo ali odgovor je bio copy paste sa njihove stranice, robotizirani odgovor.Nakon mog drugog maila sa još konkretnijim pitanjem oni opet šalju isti odgovor.Nažalost nakon toga više ne primam novce preko pay pala.Usporedimo banke i pay pal: 1.novac dolazi najkasnije tri dana od uplate, dobijem točno traženi iznos, gost obavezno plaća proviziju, ja mogu odmah raspolagati novcem.2.do novca ne mogu doći mjesec dana, često i više od toga ako je uplata izvršena sredinom mjeseca, novce mogu podići prije prvog u mjesecu ali onda plaćam dodatne fees za ovo i ono i naravno proviziju od mislim da je 3, 4 ili 3, 8%.Kad se to sve skupa zbroji ispada poprilična suma.Mislim da nije prije bilo ovako, prije bih dobivala traženi iznos a pay pal bi uzeo najviše 1€.Ovo što sam prije napisala je iskustvo, neugodno naravno, koje je bilo krajem prosinca 2012 i od tada avans primam isključivo preko banke na moj devizni.

 39. Da ne bi bilo zabune pay pal koristim od 2008 i bio je moj omiljeni način plaćanja i primanja novaca.

 40. dilema rješena, hvala as-u.

  Imao sam namjeru modernizirat se ali očito nema nekog smisla!

 41. S obzirom na inozemne banke koje gostima često naplate i do 30€ za transakciju u iznosu 100-200€ PayPal ima zaista mizerne naknade, i upravo zato je zanimljiv. Ono što je problem je upravo to čekanje novca koje se zna otegnuti, zato i ja biram jednostavniji način putem banke u većini slučajeva.

  Kako je PayPal tek odnedavno omogućio primanje uplata za korisnike iz Hrvatske, još relativno malo ljudi koristi tu mogućnost na dnevnoj bazi pa ne znam kako vi primate uplate od 2008.?

 42. Niste razumjeli moj odgovor.Koristim ga od tada za placanje, a uplate preko njega sam primala prošle godine i to je bilo odlično prvenstveno za goste upravo zbog visokih provizija banaka.Pay pal je izgleda promijenio politiku poslovanja, ako ne vjerujete to možete naći na njihovoj stranici pod faq.Ono što je dobro je to što banke više nemaju ogromne provizije, valjda što ćemo sada biti dio eu, primjer toga je najveća provizija koju je platio moj gost talijan 12 eura na iznos od 200 eura.Prije su znali gostima od 100 eura uzeti oko 40 eura provizije i gosti bi onda radije rezervirali kod onoga koji ne traži akontaciju.

 43. Aha, i pretpostavio sam tako.. 🙂

  Naknade su stvarno velike pa ne čudi da gosti izbjegavaju plaćanje rezervacije zbog toga, a i puno su fleksibilniji tako što se tiče mogućnosti otkazivanja.

  Nadam se i ja da će naknade ino banaka biti manje sada kada idemo u EU pa ćemo ipak biti konkurentiji u tom pogledu..

 44. Po prvi put iznajmljujemo jedan ap. pa se pitam dali moram otvoriti privatni ili poslovni konto u Paypal-u?

 45. @Cok: Ako je povezan s privatnom karticom onda slobodno privatni.

  @Ante: Najvjerojatnije su samo izgled tih ponuda promijenili. Nema razloga za brigu 🙂

 46. Pozdrav,kada se prima druga uplata preko paypala (znači ona prva koja se čeka mjesec dana je već bila…sada je odmah vidljiv iznos ..i sad imam dvije mogućnosti odmah ga povući na račun tu je provizija 5 dolara ili čekati 01. umjesecu da mi automatski se povuče tj.prebaci na račun dali sam u pravu??

 47. Dali su novci ako automatski napravim transfer vidljivi odmah ili se isto čeka nekoliko dana i dali je provizija 5 dolara na dozvoljeni max dnevni limit za povlačenje ?

 48. Brzo novci nakon automatskog transfera stignu. Meni su došli u roku 1 dana. Ali to pretpostavljam ovisi i o banci. Ali kako god ne bi trebali duže od obične devizne doznake putovati do vašeg računa.

 49. A provizija transfera je 5$ kao što piše u paypalu?
  Thanks na svim odgovorima do sada…

 50. Pozdrav!
  trebala bi mi Vaša pomoć. Naime, iznajmio sam apartman putem holidaylettings.com i trebao sam primiti uplatu na moj paypal račun 48 sati nakon check in-a (koji je bio 11.07.). Do današnjeg dana ne vidim nikakvu uplatu na moj paypal račun. Međutim, danas na mom profilu na holidaylettings.com piše da je transakcija izvršena. Dali se ta transakcija treba odmah vidjeti na Paypal računu? Molim Vas savjet što da napravim. Unaprijed hvala….

 51. Da transakcija se nakon slanja na PayPal račun vidi u roku par sekundi. Ako je niste dobili obratite se službi za korisnike od PayPala a i HolidayLettingsa. Mislim da je nešto krivo sa strane HolidayLettings ali provjerite na oba mjesta za svaki slučaj.

 52. Pozdrav svima!
  Danas sam otvorila racun na paypal-u i uplacena sredstva su stigla na paypal, al zanima me gdje to pise u mom accountu pending balance i available balance?
  Isto tako me zanima gdje je manja provizija za isplatu novca, preko banke ili paypala?
  Inace, koliko banke uzimaju?

  Hvala svima!! 🙂

 53. Pozdrav Ana,
  sve informacije o svom PayPal računu vidite na njihovim stranicama kada ste ulogirani. Gore je detaljnije objašnjeno kako se sredstva prebacuju na available balance pa ne bi o tome puno.

  Provizije su vam na http://bit.ly/1dFamJJ

  Sretno s bookingom 🙂

 54. Ok,hvala skuzila sam.:)

  Jos jedno pitanjce 🙂 Koliko treba proci vremena da bi moj apartman bio ”dostupan” tj. vidljiv na airbnb-u i housetrip-u? Nisu mi poslali nikakav mail da je stavljen na stranicu…Na obe stranice se normalno logiram,udjem u svoj profil itd…al kad udjem na stranice airbnb i housetrip bez logiranja, ne mogu ga naci :(( U cem je problem? 🙁 Help 🙁

 55. Ne sjećam se točno za Airbnb jer sam davno postavljao apartmane, ali mislim da kroz pol sata najduže ili kad se postave svi parametri, adresa, slike, opis, cjene i tako..

  Housetrip mislim ide odmah kad se sve to ispuni.

 56. A blage veze nemam u cem je problem…Moze jedino biti da nisam skenirala osobnu i poslala…al to jos nije potrebno zasad ..pise mi, Property turned off.
  Jel znate njihov mail da ih pitam u cem je problem..

  Fala fala 🙂

 57. pozdrav,

  jel zna netko koliku proviziju uzima Banka za prebacivanje novaca sa paypala na VISA karticu,

  hvala,
  Josip

 58. Svaka Banka ima drugačije naknade, no meni se to knjiži kao nekakav povrat na računu pa nemam naknadu. Ako pak postoji naknada banke onda bi to bila ista naknada kao za primanje deviznih donaka.

 59. Pozdrav,

  ja sam povezala kunski tekuci racun sa PayPal-om. Dogovorila sam sa PayPal-om da ne konvertira dolare u kune nego ce to banka (PBZ) obaviti automatski.

  Nadam se da me nisu zafrknuli sa informacijama u banci tj. da ce uplata i konverzija proci bez problema.

  Ako zna tko vise, molim Vas da napisete koji komentar.

 60. Povezali ste vjerojatno vašu Visa karticu, a ako je ista kartica tekućeg računa onda će se sredstva konvertirati u kune, ako je devizni račun u pitanju onda u valutu dev. računa.

 61. Hvala Mihael na odgovoru. Sutra ce biti cetvrti dan da je status Pending za withdrawl ali vjerujem da provjeravaju jos jer PayPal racun imam oko mjesec i pol dana.
  Ako ne upute novac prema banci do 5og, kontaktirat cu ih da vidim u cemu je problem.

 62. Nema na čemu. Obično su sredstva na pending-u mjesec dana pa mislim da nećete moći raspolagati prije toga, osim naravno za kupnje korištenjem PayPala

 63. Dobila sam mail 1og a koji sadrzi: “Your available balance was transferred to your Visa card issued in Croatia on Aug 1, 2013.
  The amount of the transfer was $xxxxxxxUSD.

  Your available balance is automatically transferred on the first day of every month.

  Yours sincerely,
  PayPal”

  Ali sam neki dan procitala da provjeravaju nove PayPal racune. Kod sestre a koja ima PayPal par godina, bez problema su joj sjeli novci i to odmah dan nakon automatskog trasfera.

  Pricekat cu jos koji dan.

 64. Pay pal mi treba za primanje uplata od holiday lettings.Prijavila sam se sa visa karticom i dobila sam mail da je karticu prihvatilo ,međutim kad idem na confirm and verify your card radi primanja uplata javlja mi se poruka :The Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your card at a later time. We apologize for this inconvenience.

  Jeli znate šta dalje?

 65. Vjerojatno se radi o problemu kod samog PayPala koji bi trebao brzo biti otklonjen. Ako ne najbolje se javiti službiza korisnike PayPala.

 66. Primam akontacije cca godinu dana i provizije nisu kako tamo piše, barem meni npr. za 100 € dolazi 95,75, ili za 150 – 143,80. Znači cca 4,25 %. Plus još banka uzme nešto za prebacivanje i napravi konverziju po slabijem tečaju. Znači trošak je cca 5-5,5%. E sad me zanima slijedeće, od 40 uplata koje sam dobila sve su dolazile kao u iznosima gore, osim nekih tri koje sam dobila u kompletnom iznosu, zanči gost poslao 150 i ja dobila 150. Gdje je caka? Da li netko zna, moram li šta promijeniti u postavkama. Za napomenuti da novac ne povlačim nego čekam da bude available i da bude prebačen prvog u mjesecu.

 67. Caka je u tome da onaj koji uplaćuje novac bira hoće li platiti proviziju pay palu on ili onaj kome novac ide. Kao što vidiš većina ih izabere da proviziju plati primatelj. Mislim da je to razlog zašto si samo tri puta dobila puni iznos. Mislim da se to ne može podesit u postavkama, ali nisam siguran. Ja nisam našao kako to promijenit.

 68. Pozdrav,primam uplate preko paypala i sve je teklo ok do sada (2 mjeseca) međutim sada mi je jedna uplata u #available balance” i ne mogu je povući ???
  neznam zašto nije raspoloživa i kada će biti ?(inače uplačeno ima par dana)
  To su uplate portala za smještaj gostiju!
  l.p.

 69. Ako do sada niste imali problem s povlačenjem sredstava s payPala najbolje je da kontaktirate direktno njihov support. Pa će vam javiti razlog ili rješenje problema.

  Znaju nekada biti neke provjere računa pa dok se ona ne provede da su sredstva nedostupna ali obično se o tome obavijesti vlasnik tako da sumnjam da je to u vašem primjeru slučaj, a za neki drugi razlog ne znam.

 70. Molim neki konkretan kontakt mail PayPal-a, jer ovaj na koji saljem upit automatski mi vraca odgovore, nikako da uspijem direktno stupiti u kontakt s nekim iz PayPal-a. Hvala najljepsa!

 71. POSTOVANI , AKO MOZE MALA POMOC.IDEM SE ULOGIRAT NA PAYPAL TRAZI MI ODMAH NA POCETKU INDUAL. ILI BISNISS ACCOUNT..TREBA MI ZA IZNAMLJIVANJE KOJI DA ODABREM

 72. hvala darko , svake pohvale na sajtu mislim da ste pola Hrvatske pomogli sa pay pal racunom.
  imam jedno pitanje za sve vas, na kojim se stranicama oglasavate svoje apartmane tj, koje stranice podrzavaju povezanost sa pay pal racunom .
  Ja sam nasao :housetrip , holiday letings i airbnb.
  imali jos koji sajt ?? vec ako ima da znam povezat i oglasit se , te iskoristit ovu
  super stvar sto nam je pay pal donio za nas iznajmljivace .
  hvala unaprijed !!

 73. Pozdrav,
  imam dva pitanja: 1. Da li mogu pay pal katicu koja je Prepaid registrirati za primanje novaca od iznajmljivana?
  2: I mogu li moju visa elektron -žiro račun karticu autorizirati na PayPalu za primanje uplata?
  Hvala unaprijed na odgovoru?

 74. Đina, ovo prvo pitanje mi nije jasno. Da vam odgovorim na drugo pitanje, Visu bi trebali bez problema trebali moći aktivirati za korištenje s Paypalom.

 75. tek sam se reg na paypal i upisao kod i dobio sam mail Payments you receive go to your pending balance sta to znaci

 76. Sva sredstva dobivena na PayPal račun stoje vam na PayPal računu do kraja mjeseca kada se tek šalju na račun u banci k vama. To stanje na PayPal računu je Pending Balance.

 77. Dragi Darko,

  Hvala puno na vasem odgovoru u vezi poslovanja sa airbnb-a na drugoj temi.

  Imam jedno pitanje vezano za paypal pa je ovdje postavim.

  Negdje sam procitao da preporucujete Paypal iznad placanje sa IBAN-om jer je jeftinije. Ali paypal zadrzava sredstava mjesec dana a pritom naplacuje 4.9% provizije plus ga automatski pretvara u kune prije nego sto ih prebaci na vas racun.

  Na primjer, ako gost plati 1000 eura, njima ide provizija od 50 eura, plus mjenjanje u kune u njihovom tecaju. Ne zvuci li ovo nepovoljno nad opciom bank transfera, gdje vam sredstva (iz europe recimo) budu dostupna u roku par dana, u istoj uplacenoj devizi i sa mozda naknadom od 40 kn?

  Unaprijed Hvala

  Marko

 78. Ja bih sad uskoro trebao dobiti uplatu od holiday lettings i airbnb na paypal pa me zanima koliko će mi paypal skinuti od tog iznosa?

 79. Marko, sve ovisi koliko vam novci brzo trebaju. Preko Banke je isto povoljno ako ste npr u Erste banci gdje nema nekih velikih iznosa primanja transakcija (10 kn negdje mislim). Ako ih primate često nakupi se i toga.

  PayPal s druge strane na kraju mjeseca besplatno bez naknade šalje novce k vama, a proviziju naplaćuje samo ako te novce želite primiti prije tog obračuna.

  Mi uglavnom s gostima radimo preko banke, ali i PayPal nudimo, pa kada sjednu novci obično čekamo kraj mjeseca jer nije za sad na sreću bilo navale da ih odmah moramo preuzeti.

  Zapravo što vam bolje odgovara to koristite, a dobro je imate i više mogućnosti za ponuditi gostima jer i oni imaju iz svojih razloga određene preference 🙂

 80. Dragi Darko,

  Hvala na post-u.

  Da, Paypal besplatno prebaci na racun, ali kad ti novce stignu na Paypal account oni uzimaju proviziju u mom slucaju 4,5%. To je jako visoka provizija za novac koji jos cekate mjesec dana. Meni nije problem cekati ali mi je bezveze toliko platiti proviziju.

  Imam devizni ziro u zagrebackoj banci gdje mi novci sjednu otprilike 24 nakon sto ih Airbnb salje, i provizija koja Zaba uzima je 1 eur, tako da mi se cini definitivno najbolja opcija. A kad gost meni direktno placa, nudim mogucnost paypal-a, ali mu napominjem da mu je cijena povecana za paypalov-u proviziju.

  Nadam se da je to nekome korisna informacija.

  Hvala Darko jos jednom.

  Lijepi pozdrav,

  Marko

 81. Marko da li koristite business PayPal račun možda? Jer na privatnom kojeg ja koristim nisam vidio da se uzima bilo kakva provizija osim ako se zatraži prijevremena isplata sredstava.

  Slažem se da je banka najbolja trenutno za nas u Hrvatskoj, ali eto dobro je sve imati 🙂 Ja imam od prošlog ljeta iskustvo gdje je došao gost s pivama, sjeo do mene i pita me za PayPal account. Utipkao email i nasmijao se, a 2 sekunde poslije meni svira mobitel i dolazi obavijest da su novci primljeni. Baš mu je to instant plaćanje preko mobitela uz piće bilo zanimljivo 🙂

 82. Primam također uplatu iz inozemstva, ali ne vidim opciju besplatne naknade za čekanje od 30 dana, već kao kartica koja je van U.S. sistema se skida po principu od 4% tako nešto.

  Jesmo li mi u tom slučaju isto sigurni, na način da osoba koja je uplatila ne traži svoje novce nazad jer se ipak čeka tih 30 dana, a doći će mi kroz 20 dana?

 83. Tonka, novci stoje na PayPal računu do prvog u mjesecu kada se automatskim transferom bez naknade prebacuju na vaš račun u banci. Sve transakcije koje želite napraviti prije te automatske uzimaju određenu proviziju.

  A kod prijenos oni istog trenutka budu vidljivi na vašem PayPal računu. Znači gost vama plati sada, vi za sekundu kasnije vidite tu uplatu i ona vam stoji na PayPal računu. Zatim te novce možete odmah uz proviziju prebaciti k sebi, ili čekati kraj mjeseca da PayPal to napravi automatski i sam bez provizije.

 84. Poštovani,
  ako može mala pomoć,do sada smo sve uplate primali preko banke gdje suprug ima devizni žiro račun međutim kako se oglašavamo na Flipkey-u ,trebamo napraviti pay pal.Zanima me da li kartica mora biti povezana sa deviznim žiro računom ili može i neki drugi račun i da li mora glasiti na ime nosioca kategorizacije,pošto ja imam devizni u pbz i zg,ali moj muž je vlasnik apartmana i kategorizacija je na njemu.

 85. Poštovani,imam jos jedno pitanje u vezi paypala i airbnb-a. Prošlo je 24 h od check in-a gostiju a novci mi nisu sjeli na paypal? Dali treba proći određeno vrijeme da bude vidljivo ili? Ja imam osobni paypal račun. Neznam u čemu je problem dali airbnb obavijesti da su novci uplaćeni?

 86. Poštovani,imam jos jedno pitanje u vezi paypala i airbnb-a. Prošlo je 24 h od check in-a gostiju a novci mi nisu sjeli na paypal? Dali treba proći određeno vrijeme da bude vidljivo ili? Ja imam osobni paypal račun. Neznam u čemu je problem dali airbnb obavijesti da su novci uplaćeni?

 87. …” Jer na privatnom kojeg ja koristim nisam vidio da se uzima bilo kakva provizija osim ako se zatraži prijevremena isplata sredstava”…. Meni se desilo samo dva, tri puta da mi stigne 100% iznos, uglavnom mi dolazi iznos umanje za cca 3,7% plus trošak banke i konverzije. Možda treba sto urediti u postavkama???
  I što to znači “Issue refund”??.

 88. Airbnb ne računa vrijeme pravog dolaska već okvirno po postavkama kako ste postavili da je check in. Pričekajte još pola dana pa bi trebalo sve poslano biti i o tome bi trebali dobiti email obavijest.

 89. Rom, postoji razlika između provizije koju uzima PayPal i one koju možda naplati banka ili posrednička banka za primanje sredstava iz inozemstva. Ako vam banka ili neka posrednička banka za prijenos naplati neku proviziju PayPal to ne može unaprijed znati jer oni pošalji cijeli iznos sredstava. Tako da je to isključivo do banke koja prima sredstva, ne i PayPala.

  Da ste zatražili ranije isplatu PayPal bi uzeo svojih 5-6% plus opet banka bi uzela svoj dio troškova koji ste naveli. Erste banka npr uzima samo 10 kn za primanje sredstava.

  Issue refund znači da napravite povrat uplaćenih sredstava uplatitelju, tj. vratite mu novce koje je uplatio.

 90. We tried to send you money but there was a problem with your PayPal account. Please make sure your PayPal account doesn’t have any limitations and that it is entered correctly. To verify information regarding your PayPal account, please contact PayPal customer support directly. Poslali su mi ovo postoji problem molim da mi pomognete ?hvala unaprijed

 91. da jasno je to meni. Ali mi nije jasno da mi se dva puta desilo da je npr. Mr. X uplatio 100 eura i na pending balance imam 100 eura, a uglavnom i uvijek je situacija da Mr.X uplati 100 eura a na pending balance imam 96,kusur eura. Znači, paypal uzima proviziju, ali ne uvijek!?

 92. Jure, nažalost ne možemo vam puno s tim problemom pomoć. Provjerite sve informacije o vašem računu kojeg ste povezali s PayPalom da li su točne, da kartica nije istekla i sl. I ako je to sve uredu javite se PayPalu direktno da vam pomognu i nađu problem zbog kojeg ne možete primiti novce.

 93. Rom, Evo baš danas mi poslali uplatu preko PayPala i novci se prebacili. Meni do sada nikada automatski transfer nije uzeo neku, niti najsitniju proviziju. Pogledajte u PayPal povijesti transakcija. Ako je tamo isplaćen i naveden puni iznos, znači veći od onog kojeg ste primili onda je to dokaz da je neka banka u procesu prijenosa uzela dio. Ako je PayPal uzeo proviziju to će se također odmah tamo vidjeti u povijesti transakcija.

 94. Jel imao netko tu problema sa naknadno otvorenim disputeovima/chargebackovima preko paypala? posebno za primanje cijelog iznosa rezervacije? tipa gost odradi svoj boravak i onda otvori dispute na paypalu sa nebuloznim izjavama.
  poslujem sa paypalom otkad su dosli u hr tamo negdje 2006, i cim se omogucilo primanje isto, ali kako u prodaji se dogodi da scammeri pokusavaju istjerati refund na silu sve me strah da ne bi i kod placanja apartmana. paypal je poznat po tome da uvijek staje na stranu kupca i svasta su ljudi dozivjeli od njih…

 95. Tea, za sada nismo imali takvih problema. Ali ako se radi o scamu što točno mogu napraviti? Dobiti nazad samo iznos koji su uplatili, zar ne?

  I naravno stvarati probleme s rezervacijama jer nepotrebno blokiraju termine.

 96. Ako plate cijelu rezervaciju mogu poslije boravka izmisljati da zele povrat novca jer im nesto nije pasalo, iako su uredno odradili cijeli boravak, mogu koristiti ukradene kartice gdje dok prodje procedura za povrat novaca originalnom vlasniku oni vec odrade boravak a vama samo jedan dan nestane lova s racuna, mogu reci da nikad nisu ni bili i traziti povrat pa onda dokazivanje, mogu zanemariti policy o otkazu rezervacije u odredjenom roku i traziti povrat akontacije bez obzira (ako imate mogucnost povrata akontacije za rana otkazivanja)… U svim tim slucajevima odlucuje samo i jedino paypal, guglajte malo horor iskustva ljudi… Znam za slucaj gdje je covjek ostao bez desetina tisuca dolara za programerski posao jer je klijent jednostavno napravio chargeback, i to vise puta za vise isplata, a proizvod je bio isporucen odavno.
  Ako postoji neki proces za dokazivanje ciji su novci paypal obicno blokira racun prodavatelja i onda vam novci lijepo sjede na racunu i nadaju se da ce vam ga otkljucati da ih mozete podignuti…
  Meni se svidja ideja da kompletno placanje prebacim na paypal, ali, poprilican je rizik. Koga god da pitam vani a da radi sa malo vecim iznosima vecinom zaobilaze paypal i intenzivno traze druga rjesenja…

 97. poštovani,
  imam Master Card karticu prepaid od HYPO banke, da li se na nju mogu primati uplate od Airbnb.

 98. Imam otvoren devizni žiro račun u PBZ-u, njega bi povezala s paypal računom. PBZ za prebacivanje novca sa paypala na moj račun uzima 1 euro po transakciji – i to je sve!! bez obzira na iznos novca! Informaciju sam dobila u PBZ banci prije par dana. Moje pitanje je koji postotak uzima paypal (ako se novac prebacuje jednom mjesečno na moj račun)? Da li to ovisi o tipu PAYPAL računa? i koju vrstu računa otvorit – Personal, Premier ili Business? Mislim da bi nama za primanje akontacije trebao barem Premier tip računa?

  Hvala unaprijed na odgovoru, ovo mi je jako bitno jer želim završit registraciju apartmana na Airban-u! Pomozite :)))

 99. zdravoo dali mi mozete pomoci otvorila sam racun u banci i uzela sam visa karticu za kupovinu preko interneta napravila sam paypal i uradila sam 1 narudzbu sada mi ne prihvata paypal sifru pa sam promjenila sada kada zelim da narucim odbija mi i pise We’re sorry, but that credit card can’t be linked to additional PayPal accounts. Please link a different credit card. a uredu i kartica i paypal 🙁

 100. Elkaa, po opisu poruke djeluje mi da ste napravili novi PayPal račun umjesto da ste promijenili šifru na starom s kojim je povezana vaša kartica.

  Tako da bi trebalo pristupiti starom računu. Ako i dalje bude problema najbolje je kontaktirati PayPal tehničku podršku pošto vam nitko osim njih ne može konkretno pomoći u slučaju da je neka greška u sustavu i smatra da se kartica već negdje koristi.

 101. Pozdrav,

  vezano za automatsko prebacivanje novaca na devizni prvoga u mjesecu, da li na paypal stranici ima neka opcija za to oznacit ili se to podrazumijeva?

 102. Pozdrav Ivana,
  Ta opcija koliko vidim više nije dostupna. Jedino je moguće napraviti klasičan zahtjev za prijenos (withdraw).

 103. Pozdrav. Jel mi moze netko reci koliko je potrebno vremena da mi holiday letting uplati novce na pay pal? Gosti su mi dosli jucer i mislim da bi mi danas trebala biti isplata na pay pal ali evo jos nema nista!! Hvala

 104. poštovani,
  imala sam goste koji su uplatili najam apartmana u eurima i taj iznos mi je Trip advisor prebacio na pay pal.,nakon toga sam sa pay pala povukla novce na svoj bankovni račun i dogodila se slijedeča situacija.Pay pal je iznos u eurima po jako nepovoljnom tečaju preračunao u kune i prebacio na moj devizni bankovni račun (erste banka)da bi onda moja banka te kune pretvorila u dolare i stavila na moj račun.Na te konverzije sam jako puno novca izgubila pa me zanima da li netko zna o čemu je riječ i kako bi se za ubuduće mogla izbjeći ovakva situacija?
  Hvala unaprijed na odgovoru

 105. So many good posts i read here, i think you can make iznajmljivaci20.com go viral easily
  using one tricky method. Just type in google:
  Ildis’s Method To Go Viral

 106. pozdrav,
  zanima me dali još uvijek postoji na paypalu automatski prijenos novca na karticu prvog u mjesecu?
  ili sada samo postoji opcija da povučemo (withdraw) novac sami za 5 dolara??
  neznam dal da budem strpljiva pa još pričekam ili?
  Pise da mi je Paypal balance available.

 107. Valentina, koliko vidim nema više automatskog prebacivanja. Samo ručno slanja zahtjeva za prebacivanje dostupnog salda s PayPal računa.

 108. Kod uplate preko paypala mi uzimaju popriličnu proviziju cca 3% i piše ovo: The receiver of the payment pays a fee. Plus još kod povlačenja novca ide provizija… Jeli to ok?

 109. Za uplate na PayPal račun do sada nisu išle provizije, niti sam upoznat s tim da su se po novom uvele. A kod isplate na račun, tj. kada zatražite isplatu na račun u banci s PayPal računa provizija je bila i ranije, pa ona nije novost i nažalost mora se prihvatiti ako se želi koristiti PayPal usluga

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar