Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Pismena zahvala gostima

/
/

Polako se i posezona, barem ona koja je vezana uz more, sunčanje i kupanje, bliži svojem kraju i većini iznajmljivača ovo su zadnji gosti koje će imati do početka ljetne sezone 2011.

Osim aktivnih priprema za sljedeću sezonu koje već sada počinju bilo bi dobro zastati na trenutak i zahvaliti se svim gostima zbog kojih smo ovo ljeto imali što raditi.

Ako se redovito upisuje i vodi računa o kontakt podacima gostiju neće biti veliki problem u nekoliko minuta izvaditi sve email i kućne adrese onih kojima treba poslati zahvalu za ovu godinu.

Bez obzira da li će se zahvale slati poštom, obaviti telefonski ili putem emaila treba paziti da one budu jasne, kratke i iskrene. Obavezno u takvim zahvalama imenujte svakog gosta pojedinačno kako bi zahvala dobila osobnu notu koja je iznimno važna u održavanju dobrog odnosa sa gostima.

A ako želite otići korak dalje možete u svaku pojedinačnu zahvalu dodati neki osobni komentar vezan samo za te goste koji će oni odmah prepoznati.

Slika preuzeta sa http://bit.ly/b7pxgX

Kako ovo ipak nisu pozivnice za nečiju svadbu pokušajte izbjeći zlatna slova, ukrase i sličan kič koji su ljudi skloni stavljati na njih. Veći efekt će postići ono što je napisano u zahvali makar ona izgledala kao obična poruka ili pismo nego bilo kakvi ukrasi oko nje.

I za kraj predlažem da izostavite bilo kakve promotivne informacije za sljedeću godinu kako ta zahvala ne bi ispala prozirna reklamna brošura i ostavila loš dojam na moguće zadovoljnog gosta. Ionako je takav gost upoznat sa većinom vaše ponude.

Zato posebno pazite na “stare” goste jer puno je lakše vratiti starog zadovoljnog gosta nego naći novog gosta koji se još nije uživo upoznao sa vašom ponudom.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

2 Comments

  1. Odličan članak. Sviđa mi se vaš web i do sada nisam vidio niti jedan blog sa ovako konkretnim i jasnim savjetima koji će inajmljivačima svakako biti od velike pomoći. Iz osobnog iskustva znam koliko je djelotvoran ovakav pristup.

  2. Hvala. I slobodno se javite ako imate kakav dodatni savjet za iznajmljivače iz vlastitog iskustva ili bi željeli da pokrijemo određenu temu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar