Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

GPS koordinate kao dio email potpisa

/
/

Najbrži i najučinkovitiji način odgovaranja na bilo koje pitanje gosta je ponuditi odgovor na njegovo pitanje prije nego što ga gost uopće i postavi.

To se može učiniti na nekoliko načine od kojih ćemo vam danas pokazati samo jedan na jednom konkretnom pitanju.

Najbrži put do apartmana je?

Pitanje koje novi gosti često postavljaju je kako najbrže doći do mjesta gdje se smještaj nalazi, i kako jednom kada dođu u to mjesto najbrže naći smještaj koji su iznajmili.

Povezivanjem GPS koordinata sa Google Kartom i umetanjem tih informacija u email potpis odgovorit ćete na većinu takvih pitanja unaprijed i to bez potrebe da vas gost išta pita.

Gosti ovu informaciju mogu iskoristiti na više načina i prilagoditi je svojim potrebama. Mogu prepisati koordinate u GPS uređaj, putem koristiti laptop ili smartphone uređaje da ih dovedu do vas ili virtualno proći cijeli put iz udobnosti vlastitog doma i isprintati karte za pomoć prije dolaska.

Kako postoje mjesta koja nemaju nazive ulica i nisu jednostavna za navigaciju gostima će ovo rješenje biti bolje nego da im ponudite običnu kućnu adresu koju samo poštar može pronaći (premda i samu adresu možete povezati sa Google Kartama ako želite).

Osim točne lokacije objekta, na ovaj način se može umetnuti i link na rutu koju je iznajmljivač sam sastavio i smatra da je bolja za dolazak njegovog gosta od standardnih ruta.

Kako saznati GPS koordinate?

Za dobivanje GPS koordinata objekta i njihovo povezivanja na Google Karte potrebno je:

  1. Posjetiti Google Karte i pronaći na njima smještaj koji nudite
  2. Desnim klikom na lokaciju smještaja aktivirati izbornik sa opcijama i odabrati Što ima ovdje?
  3. Iz lijevog stupca prepisati/kopirati GPS koordinate i desnim klikom na njih odabrati Copy link.
  4. Na kraju samo preostaje kopirani link i podatke umetnuti u email potpis.

Umetanje vlastite rute radi se na sličan način ukoliko se odlučite za tu opciju.

Sastavljanjem ovakvog email potpisa ne samo da ćete odgovoriti gostu na pitanje koje još nije ni postavio, i koje sada više niti neće postaviti, već ste mu dali kvalitetniju informaciju o načinu na koji može doći do vas i uštedjeli mu vrijeme samostalnog traženja te informacije.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

3 Comments

  1. Na Google karti desnim klikom na lokaciju za koju želite dobiti koordinate otvorite izbornik i kliknite na “What’s here”. Tada će vam se pojaviti zelena strelica i točne koordinate te lokacije.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar