Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Croatia Traffic & Weather

/
/

U svakom poslu pa tako i u turizmu korištenje kvalitetnog alata/rješenja može biti onaj presudan faktor koji će vašu uslugu uzdignuti iznad konkurencije. Danas ćemo recenzirati jedno takvo rješenje koje ćete uvijek moći nositi sa sobom.

Radi se o mobilnoj aplikaciji Croatia Traffic & Weather domaćeg razvojnog tima 1337 Bit.

Premda je aplikacija namijenjena prvenstveno osobnoj upotrebi ona ujedno ima odličnu primjenu i u poslovanju turističkih djelatnika gdje može dosta ubrzati i olakšati redovne dnevne radnje i interakcije iznajmljivača sa gostima.

Kako se je već puno pisalo o CT&W aplikaciji na Netokraciji, 4KotačaJutarnjem mi ćemo se danas posvetiti samo najnovijim funkcionalnostima i nekim starijima koje su nezaobilazne u turizmu.

Sve informacije na jednom mjestu

Najveća prednost CT&W je u tome što sve informacije čini dostupnima na jednom mjestu putem uniformiranog i jednostavnog sučelja. Za korisnike to znači da nikada nisu udaljeni više od par dodira prstom od informacije koju traže što nije slučaj sa pristupom tim istim informacijama putem računala i web preglednika.

Već kod prve upotrebe CT&Wa biti će vam jasna prednost provjere svih traženih informacija odmah pred gostom bez potrebe da se prebacujete svi za računalo koje nije nužno pored vas.

HAKove kamere, red plovidbe prema otocima i dr.

Svi koji su barem jednom bili u Hrvatskoj znaju da je najgore moguće vrijeme za odlazak kući upravo vikend kada su najveće gužve. Ako gosti nisu upoznati sa tim problemom mi se pobrinemo da to saznaju kako ne bi nepripremljeni upali u velike gužve sa svojim obiteljima.

Zbog toga na prste jedne ruke mogu nabrojati goste koji nas nisu pitali dan ranije ili neposredno prije dolaska/polaska da li znamo kakvo je stanje na naplatnim kućama i graničnim prijelazima, te da li znamo točan red plovidbe trajekta.

Upravo u ovakvim situacijama HAKove kamere su najbolji način za brzu procjenu trenutnog stanja na svim glavnim prometnicama, jer nekada jednostavni izraz poput pojačan promet nije dovoljno opisan za predodžbu pravog stanja na cestama. Uz kamere sa autocesta i graničnih prijelaza dostupne su i kamere većine trajektnih luka, važnijih mostova i tunela te nekoliko mjesta. I tek u kombinaciji sa njima tekstualno izvješće o stanju na cestama ima nekog smisla.

Na jednom mjestu su i svi redovi plovidbe, cijene cestarina i mnoge druge informacije koje će biti i gostu i vama od velike koristiti.

Vrijeme, temperature mora, …

Sa CT&W nećete više morati brinuti da li ste pogledali prognozu vremena na televiziji. Ona je također dostupna u samoj aplikaciji. Uz nju na raspolaganju će vam biti i dnevne informacije o temperaturama mora što će ukloniti potrebu ručnog mjerenja ako ste to ikada i radili :).

Premda nekima takve informacije djeluju nezanimljivo u praksi se obično potvrdi suprotno. Tako smo danas imali jako živu raspravu sa našim gostima upravo oko visokih temperatura mora gdje je CT&W bio korišten kao dokaz. To se je sve dešavalo uz piće na terasi umjesto u maloj recepciji na obostrano zadovoljstvo.

Točke interesa

Za postavljanje vaše ponude na neku turističku kartu potrebno je ispunjavanje 10 vrsta formulara ili je cijena uključivanja na kartu nerealno visoka. Zbog toga a i još nekih problema mnogi privatni iznajmljivači izbjegavaju ovakav oblik promocije.

CT&W nudi svim svojim korisnicima mogućnost besplatnog predlaganja novih točaka interesa koje se nakon moderiranja pojavljuju na ugrađenoj karti u samoj aplikaciji. Uz predložene točke korisnika CT&W već nudi veliki broj raznolikih točaka interesa. Zbog količine točaka a i broja korisnika same aplikacije (preko 10 000) CT&W lako može parirati turističkim kartama i lokacijskim servisima poput Gowalle i Foursqueara na području Hrvatske.

Sam proces ubacivanja nove lokacije ne može biti jednostavniji i brži. Zato ako još niste obavezno prijavite svoj objekt na CT&W kartu kako bi i vaša ponuda bila dostupna svim korisnicima.

CT&W kao savršeni poklon

Iz dosadašnjeg pregleda jasno je da iznajmljivač ne mora biti posrednik između gosta i CT&W da gost pristupi ovim podacima.

CT&W je trenutno dostupan na 3 strana jezika a ljudi koji stoje iza njega aktivno surađuju sa privatnim iznajmljivačima na tome da se ponude dodatni prijevodi za najpopularnije strane jezike naših turista.

Uz to CT&W će uskoro biti dostupan i na više mobilnih platformi, a ne samo na jednoj (iPhone) što je do sada bio slučaj.

Zbog svega do sada navedenog, i još brojnih funkcionalnosti koje nisam posebno izdvojio a nisu ništa manje vrijedne, CT&W je idealan poklon za gosta. Ionako svakom gostu na dolasku/odlasku poklonite nešto pa zašto to ne bi bio i komad softvera koje će mu duže biti od koristi. Ako ništa barem mu preporučite ovu aplikaciju kako bi mu dolazak i odlazak iz naše lijepe male zemlje prošao sa što manje neugodnih iznenađenja.

Samo ne zaboravite da poklanjanje aplikacije možete raditi isključivo unutar iTunes trgovine iz iste države, a za poklanjanje van nje najbolje je kontaktirati tim iz 1337 Bita i vidjeti kako i da li se što može srediti.

Croatia Traffic & Weather aplikaciju možete kupiti za samo 15 kn putem iTunes App Storea klikom ovdje.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar