Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Marko Bader (Camping Šimuni) – odmah smo prepoznali potencijal Kolektive

Kako iskoristiti grupne popuste za privlačenje gostiju mogli ste pročitati u prethodnom članku.

Danas vam donosimo intervju sa Markom Baderom koji je imao priliku surađivati sa Kolektivom (prvim servisom za grupnu kupovinu u Hrvatskoj), o čemu je pristao malo više popričati sa nama. Da ne duljim previše ostavljam vas da pročitate intervju u nastavku…

Marko, hvala vam što ste pristali na ovaj intervju. Za početak nam recite nešto više o Campingu Šimuni i vašoj ulozi tamo.

Darko zahvaljujem Vam na interesu za naš kamp. Camping Village Šimuni smješten je na otoku Pagu, kapaciteta oko 3.000 gostiju, na najduljoj pješčanoj plaži na Jadranu, a za razliku od većine kampova otvoren je tokom cijele godine.
Moja malenkost je ‘kotačić’ u marketinškom odjelu kampa, koji čine još gđica. Lana Božović (direktorica marketinga i prodaje) te gđica. Kristina Dominić (sales and marketing assistant).

Kako ste došli do ideje o suradnji sa servisom Kolektiva? I što ste očekivali od te suradnje?

Potencijal Kolektive prepoznali smo pri samom njezinom lansiranju. Budući da je naš kamp otvoren tokom cijele godine, raznim marketinškim akcijama u predsezoni pokušavamo popuniti kapacitete kampa (kao npr. akcija 7 = 4, za plaćena 4 dana dajemo 3 dana gratis).

Budući da Hrvati nisu kamperi (u našem kampu čine svega 2% gostiju), Kolektiva je za nas bila kanal promocije. Nažalost većina Hrvata ne zna što su mobilne kućice niti kakav komfor one nude, pa smo Kolektivu iskoristili da bi uz posebnu ponudu upoznali naše tržište s ovakvim oblikom smještaja. Namjera nam je bila dovesti goste u kamp u predsezoni jer iz iskustva znamo da se čak 70% gostiju koji ljetuju u kampu vraća iduće sezone.

Da li ste se susreli sa nekim problemima kod dogovaranja i definiranja ponude? I kako bi općenito opisali suradnju sa Kolektivom?

Za suradnju s Kolektivom imam samo riječi pohvale. Održali smo jedan sastanak na kojemu smo vrlo brzo i ležerno dogovorili suradnju. Kolektivci su izvrsni partneri, uvijek su dostupni, promptno reagiraju i otvoreni su za sve sugestije.

Kroz komentare vaše ponude na Kolektivi vidio sam da su određeni gosti produžili svoj boravak van prvotno dogovorenog termina. Također bilo je puno zadovoljnih gostiju vašom ponudom koji najavljuju ponovni dolazak.
Da li ste i vi zadovoljni ostvarenim rezultatima ponude i da li mislite da ćete sličnu ponudu ponoviti u budućnosti?

Zadovoljni gosti naš su najveći uspjeh. Zadovoljni smo s rezultatima akcije na Kolektivi. Moram priznati da nismo očekivali toliki odaziv. S Kolektivom smo već pregovarali o budućoj suradnji, međutim obzirom da su smještajni kapaciteti popunjeni u sezoni, akciju na Kolektivi namjeravamo provesti tek u rujnu.

Stavljanje ponude na Kolektivu je i svojevrsna plaćena promocija. Po vašem mišljenju, da li je i koliko takva promocija isplativija u odnosu na druge načine promocije koje primjenjujete u dnevnom poslovanju?

Stavljanje ponude na Kolektivu smo i shvatili kao oblik promocije. Teško je reći je li isplativija od ostalih načina promocije. Bitno je znati što s promocijom želite ostvariti, tj. koji je cilj promocije. Naš cilj bio je upoznati domaće goste s ponudom kampa (posebice s mobilnim kućicama koji su posljednji trend u kamping turizmu).

Naš dugoročni cilj je pridobiti domaće goste da kampove posjećuju u pred i post sezoni. Budući da su gosti oduševljeni ovakvim tipom smještaja, ali i općenito kampom, te da su i sami već tražili da ponovimo ponudu, smatramo da je ovaj oblik promocije isplativ.

U media planiranju se za isplativost oglašavanja obično koristi mjera CPT (cost per thousand) koja nam govori kolika je cijena objave jednog oglasa da bi ju vidjelo 1000 ljudi. U ovom slučaju nemoguće je mjeriti akciju Kolektive na taj način, jer sudeći prema odličnim komentarima gostiju koji su došli u kamp, oni su na neki način postali naši ‘ambasadori’ koji će se vrlo vjerojatno vratiti u kamp, i što je još važnije kamp preporučiti svojim poznanicima. Ovaj model oglašavanja drugačiji je od klasičnog oglašavanja (tisak, letci, oglasi na Internet tražilicama, promocije na sajmovima) tako da ga je teško uspoređivati s njima.

Za kraj bi vam se htio zahvaliti što ste pristali odvojiti vrijeme za naše čitatelje i što ste podijelili svoje iskustvo i viđenje oko suradnje sa Kolektivom.

Bilo mi je zadovoljstvo. Također Vam se još jednom zahvaljujem na interesu za naš kamp.

Kako je izgledala ponuda Campinga Šimuni na Kolektivi pogledajte ovdje.

Web stranice Campinga Šimuni nalaze se ovdje.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar