Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Kako poslati e-mail privitak bez povećanja veličine e-maila

/
/

Ovim člankom otvaramo novu kategoriju na blogu pod nazivom Kratki savjeti.

Cilj ovih članaka je uzeti jedan problem iz dnevnog poslovanja iznajmljivača te ponuditi jedno kratko rješenje tog problema (za razliku od nekoliko rješenja koliko obično ponudimo u standardnim člancima).

Kako se određeni problem može riješiti na više od jednog načina probati ćemo odabrati najbrže i najbolje rješenje po našem mišljenju. Ukoliko smatrate da postoji brži i kvalitetniji način rješavanja prezentiranog problema predložite nam ga kroz komentare ili nam se direktno javite i o tome napišite vlastiti članak na blogu.

Prvi problem koji ćemo probati riješiti putem ove nove kategorije je kako poslati velike e-mail ponude sa puno privitaka ali bez povećanja veličine e-maila.

Ponude za traženi smještaj su sastavni dio dnevnog poslovanja svakog iznajmljivača. Svakom gostu se šalje i po nekoliko izmijenjenih ponuda prije nego se odluči za odgovarajuć smještaj i konačnu ponudu (ako se uopće i odluči).

Problem

Nakon što ste napravili predivan predložak i pripremili sve moguće da vrijeme kreiranja i izmjene ponuda maksimalno skratite (zanima vas kako?), samo još preostaje da pošaljete pripremljeni dokument gostu.

Ako mu uz ponudu šaljete i neke cjenike ili brošure vrlo je vjerojatno da će ukupna veličina svih priloženih privitaka bit značajna. Tada vrlo lako vaša prevelika e-mail ponuda može biti odbijena od strane mail servera gosta iz više razloga, a sav vaš trud i brzina uzalud.

Rješenje

Iskoristite Dropbox Public folder za dijeljenje datoteka (više o Dropboxu). Dovoljno je odvući željenu ponudu (ili bilo koju drugu datoteku) u Public folder te desnim klikom doći do opcije Dropbox – Copy public link. Zatim taj link umetnite u e-mail i pošaljete ga gostu umjesto samog dokumenta.

Kako je link u suštini komad teksta zanemarivo povećava veličinu e-maila. Na ovaj način možete biti sigurni da će vaš e-mail sigurno stići do gosta i da neće biti odbijen zbog prevelike veličine. Uz to gostu ne trošite prostor na mail serveru i omogućujete mu kontrolu nad potrošnjom data prometa ako e-mail primi putem mobilnog uređaja.

Osim ponuda, na ovaj način možete ubaciti podatke o računu u banci, cjenike i dr. u same predefinirane odgovore umjesto da pripremljene dokumente nastavite ručno umetati prilikom slanja i na taj način nepotrebno trošite svoje vrijeme.

Ukoliko nemate Dropbox račun možete ga kreirati putem ovog linka i na taj način sebi i meni osigurati dodatnih 250 MB besplatnog prostora: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MDM0MjM5

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

4 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar