Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Google Translate govori hrvatski

/
/

O Google Translate usluzi, i zašto ju toliko volimo, smo već pisali u nekoliko navrata ovdje i ovdje.

Danas mu ponovno posvećujemo kratku karticu teksta jer su proširili funkcionalnost audio prijevoda sa dodatnim jezicima između kojih je i hrvatski, tako da od danas Google govori i našim jezikom. Uvijek mi je posebno drago vidjeti da je naš “mali” jezik dio tako neke značajnije usluge.

Nažalost glas koji priča na hrvatskom je toliko robotiziran da je za usporedbu “Hello world” poruka prvog Macintosha zvonka melodija za uši.

Drugi nedostatak je što se ne može kopirati odlomak teksta i pustiti Google Translate da ga prepriča zbog postavljenog limita na količinu teksta za koju se ova funkcionalnost aktivira.

I premda nećete imati trenutne koristi od ove funkcionalnosti dobro je znati u kojem smjeru Google ide sa ovom uslugom te da im je i mala Hrvatska uključena u te planove.

Novu uslugu možete probati ovdje.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar