Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Automatizirani sustavi za kreiranje rezervacija i njihovi nedostaci

/
/

Ugrađivanje posebnih sustava u web stranice koji automatiziraju kreiranje i potvrdu rezervacija gostiju dosta je popularno u inozemstvu a postaje i sve popularnije kod nas. Razlog tome je mišljenje da će takvi sustavi poput autopilota sami iznajmljivati kapacitete dok vi uživate na terasi i pijete kavu. Naravno to nije istina.

Koji su nedostaci takvog sustava za same goste i kako vam mogu odmoći u poslovanju pročitajte u nastavku.

Nudite uslugu a ne proizvod

Vaše sobe, apartmani ili kuće nisu strogo definirani i nepromjenjivi proizvodi. Za razliku od velikih hotela gdje su sobe i broj osoba u njima fiksna varijabla vaš “apartman za 4 osobe” to nije. Ovisno o gostima koji dolaze takav apartman može smjestiti od 2 do 6 osoba u raznim kombinacijama sa i bez dodatnih ležajeva te svaka od tih kombinacija ima i svoju posebnu cijenu.

Automatizirani sustavi po tom pitanju nisu fleksibilni i teško se prilagođavaju definiranju vaše usluge. Na primjer, sustav čim vidi prijavljeno više osoba od definiranog broja uračunava dodatni ležaj, pa makar to bilo i dijete od dvije godine koje će spavati sa roditeljima.

Naravno gost u tom trenutku može kontaktirati vlasnika i tražiti posebnu ponudu ako se sa ovom ne slaže ali ako dođe do toga sama potreba za automatskim sustavom je već upitna. Zašto je gost uopće trošio vrijeme na taj sustav ako je mogao/morao direktno kontaktirati nas!?

Sve dok dolazi veći broj direktnih upita od automatiziranih rezervacija takav sustav nema smisla. Iz našeg iskustva samo 1 od 10 rezervacija koje zaprimimo bi mogli provući kroz automatizirani sustav bez potrebe da gost kontaktira ponovno nas.

Oznaka tipa nije nužno i opis ponude

Zbog raznih načina i pristupa adaptaciji postojećih prostora za turističku djelatnost u Hrvatskoj je dosta česta pojava da smještaj jednog vlasnika naziva npr. A1 i A2 istog tipa 4+1 nema sličnu ponudu niti cijenu.

Gost tada lako može željeti jedan tip apartmana i zbuniti se u procesu rezervacije kada vidi da postoji još jedan isti tip apartmana sa drugom cijenom. Ovdje nastaje problem jer sustav ne može brzo i bez vračanja gosta na početak prikazati niti navesti razlike između ta dva apartmana i omogućit gostu da odmah odabere koji mu više odgovara. Znači sustav izaziva dodatno trenje i nesigurnost kod gosta.

Problem prikaza zauzetosti

Problem nastaje kada je traženi smještaj slobodan tek od 2 dana u mjesecu a gost je odabrao da želi rezervaciju od 1 dana u mjesecu. Gost putem sustava odabire raspon datuma za svoje ljetovanje te ukoliko se i jedan dan preklopi sa nekom drugom rezervacijom gost prima poruku da taj termin i smještaj nisu raspoloživi u zadanim okvirima. Znači sustav ne obavijesti gosta da je dovoljno pomaknuti ili smanjiti rezervaciju za jedan dan da dobije željeni smještaj ostalih 20 dana već mu samo javi da je termin zauzet. Gost sada ne zna od kada i do kada je taj termin zauzet i ponovno kreće ispočetka napamet “pikati” datum dok ne dođe do željenog rezultata.

Problem je što nema pametne vizualizaciji zauzetosti koja bi brzo pokazala sve opcije gostu već se ti podaci serviraju kroz par redova teksta i brojki koje rijetko i samom iznajmljivaču koriste.

Oni sustavi koji imaju neku vrstu vizualne prezentacije zauzetosti obično imaju samo prikaz tražene smještajne jedinice, znači samo jedne sobe ili apartmana, što opet nije dovoljno ukoliko se radi o većoj grupi ljudi ili gostima koji bi možda i odabrali skuplju/jeftiniju varijantu u istom terminu u slučaju da je ova zauzeta.

Kao što vidite takvi sistemi nisu prilagođeni gostima koji bi trebao biti centar ovog procesa već isključivo iznajmljivačima. A osim što gostu prikazuju krivu i nerealnu sliku vaše zauzetosti, stvaraju i trenje kod procesa rezerviranja.

(VELUMrent je jedan od rijetkih rješenja na tržištu koji je ovaj problem, a i problem nedovoljne količine informacija o smještajnim kapacitetima tokom kreiranja rezervacije, uspješno riješio i implementirao u svoju uslugu. Primjer vidite na slici ispod.)

Screen shot 2010-04-15 at 12.57.14

Problem naplate

Jedan od većih problema je problem naplate. Morate udovoljiti svim gostima iz različitih zemalja i omogućiti im neki od željenih načina plaćanja. Problem nije u ponudi takve opcije već leži u tome što su takvi integrirani sustavi plaćanja obično skuplji i nepogodniji za iznajmljivača od zasebne alternative van cijelog sustava za vođenje rezervacija.

A kada se odlučite za neki vanjski sustav plaćanja sam sustav za vođenje rezervacija gubi smisao što zbog velike cijene i neiskorištenosti funkcionalnosti što zbog toga jer gost na kraju opet mora kontaktirati vas radi potvrde rezervacije i obavljanja plaćanja.

Nemate kontrolu nad procesom rezerviranja

Ovo je možda i najvažniji nedostatak automatizma. Naime isto kako optimizacijom web stranice zadržavate veći broj posjetitelja na vašoj web stranici, tako bi kroz direktnu prodaju trebali veći broj zainteresiranih gostiju dovesti do rezerviranja vašeg smještaja prilagođavanjem prodajne taktike u hodu.

Kroz automatizirani sustav gost dobije opciju uzmi ili ostavi na kraju procesa dok kroz direktnu prodaju još uvijek možete malo pogurnuti na svoju stranu one koji vise na granici raznim prodajnim trikovima. Koje pogodnosti možete iskoristiti u procesu privlačenja gosta možete vidjeti u jednom od prošlih blog postova ovdje.

Zaključak

Automatizirani sistemi nisu  nepotrebni, samo su nepotrebni za “male” iznajmljivače i to iz razloga neprilagođenosti njihovim potrebama i prevelike cijene ugradnje i održavanja s jedne strane, i nebrige za goste i potencijalno izgubljene rezervacije s druge strane. Uz to bez njih gosti prolazi manje trenja, pristupate im individualno te imate kontrolu nad procesom iznajmljivanja – sve su to stvari koje u konačnici goste ostavljaju zadovoljnijima.

Radije odaberite neko od kvalitetnih i pristupačnih rješenja za vođenje rezervacija kako bi vam olakšali komunikaciju sa gostima umjesto da komuniciranje i proces rezerviranja prepustite automatizmu.

Ukoliko želite predložiti još nedostataka ili se ne slažete sa nekim primjerima da su pravi nedostaci podijelite to sa nama kroz komentare.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar