Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Novi Google Translate

/
/

Spomenuli smo i pohvalili Google translate u jednom od prethodnih blog postova “4 Načina Kako Komunicirati Na Jeziku Kojeg Ne razumijete”.

Ali premda nam je nebrojeno mnogo puta pomogao i redovito koristimo ovaj servis uvijek su postojale neka njegova ograničenja zbog kojih nismo mogli svaki put tražiti njegovu pomoć.

Jedan od tih problema je bilo pisanje i čitanje ne-latiničnog pisma s kojim smo se susreli kod direktne komunikacije sa gostima iz Rusije.

google translate

Google je danas objavio nadogradnju Google Translate sustava u kojem između ostalih nudi rješenje ranije spomenutog problema. Evo koje sve nove funkcionalnosti donosi novi Google translate:

  • Trenutno prevađanje teksta kako se tipka.
  • Prikaz fonetskog izgovora jezika na koji prevodite (fonetski prikaz je trenutno prilagođen samo za Engleski jezik).
  • Svaki prijevod na Engleski osim što možete vidjet sada možete i čuti kako se izgovara.
  • Ako trebate upisivat znakove iz posebnih ne-latiničnih jezika a nemate za to posebnu tastaturu ili postavljen sistem to sada sve možete koristeći samo Google translate.

Ovom nadogradnjom nestale su sve prepreke koje smo do sada imali za stalnu upotrebu ovog servisa. Ako naiđemo na koju novu ovdje ćemo to odmah i javiti.

Više o svim novim funkcijama možete pročitati na službenom Google blogu ili pogledati u kratkoj video demonstraciji na dnu ovog posta.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

5 Comments

  1. Pingback: uberVU - social comments
  2. Google Translate koristim već duže vrijeme i sasvim mi je dobro koristila stara verzija. Ova nova mi se još više sviđa, pogotovo prijevod u toku tipkanja… Mislim da je ovo jedan od najviše korištenih alata prilikom mog angažmana u turizmu… 😉

  3. Slažem se…

    Meni je i do sada bilo sve dobro a posebno me veseli mogućnost prevađanja i pisanja nelatiničnim pismima… jer to mi baš kao za inat trebalo zadnji tjedan ovogodišnje sezone 🙂 sad smo 100% spremni na sve 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar