Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Problemi Twitter Automatizacije

Twitter je društvena mreža, i premda će većina Twitter korisnika taj opis ponuditi kao iz puške ima korisnika koji zaboravljaju na što se točno odnosi ovaj “društveni” dio.

Da preciziram, ljudi žele automatizirat svoje djelovanje kroz medij za koji se očekuje da bude osoban i da se interakcija sa drugim korisnicima obavlja “ručno”. Što smatram mogućim uzrokom ovog problema navest ću u zaključku.

Tweet Manager Twitter App For Complete Twitter Automation

Nemojte me krivo shvatiti. Ima situacija i primjera gdje je određeni automatizam dobro došao i može vam pomoći. Problem je u tome što takvih slučajeva na Twitteru ima jako malo pa je potrebno više pazit na to kako se takvi servisi upotrebljavaju i dali bi se uopće trebali upotrebljavati.

Servisi i web aplikacije koji će vam između ostalih korisnih stvari vezanih za Twitter omogučiti barem jednu od dolje navedenih automatizacija su: TwitterFeed, Socialoomph, TweetManager, Hootsuite, CoTweet, i dr.

Evo na koje se sve načine može automatizirati Twitter…

Praćenje i prestanak praćenja (Follow/Unfollow)

Bilo da se radi o automatskom praćenju osoba koje počnu vas pratiti ili praćenju po određenoj ključnoj riječi (kada se spomene na Twitteru vi automatski počnete pratiti tu osobu) tu nema iznimke, pratiti ćete sve ljude bili oni vama zanimljivi ili nezanimljivih a nećete biti pošteđeni niti spam računa. Rezultat takvog pristupa je prenatrpani timeline kojeg jednostavno nećete stići pregledavati a tako ćete preskočiti i korisnike koje želite pratiti.

Automatizirati se može i prestanak praćenja određene osobe ako ona vas prva prestane pratiti. Osim što je besmisleno to je ujedno i dokaz vaše Twitter nezrelosti.

Način na koji su Twitter korisnici povezani zna zbuniti nove korisnike. Za razliku od Facebooka i sl. servisa vi možete pratiti nekoga a da on vas ne prati i obrnuto. To je i praktičnije kada malo bolje razmislite o tome. Jer zašto biste vi bili onemogućeni pratiti nekog tko vas zanima samo zato jer vi ne zanimate njega? Upravo je iz tog razloga automatsko prestajanje praćenja nekoga besmisleno.

Koliko god da ste popularni na Twitteru uvijek možete i stignete ručno brinuti o ljudima koje ćete pratiti.

Privatne poruke (DM)

Slanje automatskih privatnih poruka je usko povezano sa automatskim praćenjem ljudi.

Poruke tipa “Usta moja hvalite me”, te direktnih linkovi na web shopove i stranice kroz koje se žele prezentirati proizvodi i usluge su najčešći sadržaj ovih privatnih poruka. Što mislite da osoba koja vas je počela pratiti ne zna tko ste? Nije provjerila već vašu web stranicu ili ne zna koji su vaši proizvodi?

Naravno da je sve to učinila i da se ovakvom porukom samo ostavlja dojam kako je važnija vlastita promocija nego određeni dijalog sa potencijalnim kupcima. Uostalom za takve linkove ima i posebno nenametljivo mjesto na samoj stranici Twitter profila pa probajte njega dobro iskoristi.

Pozivi na slobodno postavljanje pitanja i aktivno sudjelovanje u diskusijama nisu problem, ali bolje je ovakvu praksu privatnih poruka u potpunosti izostaviti.

Automatski @reply

Prezentiraju se kao nekakva vrsta Twitter sekretarice kada niste u stanju odgovoriti na poruke koje vas spominju. Ako vam je ova opcija aktivirana na svaki @reply sa vašim imenom tweetnut će se predefinirana poruka tipa “Trenutno nisam online, pa ako je nešto hitno pošaljite mi na e-mail” ili neku drugu po vašem izboru.

Naravno ovo nije ni upola praktično koliko je orijentirano na to da radi nepotreban spam na timelineu Twitter korisnika koji vas prate. Zamislite samo da @msanko, @beler ili @blogowski imaju ovu opciju uključenu za #PratiPetak (hrvatska verzija #FollowFriday-a)  i odmah vam je jasno zašto je to loša ideja za ovakvu ili bilo kakvu drugu upotrebu.

Prosljeđivanje RSS feeda na Twitter

twitterfeed.com _ feed your blog to twitter

Već je bilo govora o pravilima ponašanja na Twitteru na @msanko-ovom blogu gdje je između ostalog bilo spomenuto i prosljeđivanje RSS feeda sa bloga ili portala na Twitter.

Ja ću samo dodati da osobe koje prate vaš blog ili portal i zanima ih što tamo pišete sigurno već prate vaš RSS feed na neki način (što je RSS pročitajte ovdje). Ako ga ne prate sumnjam da žele da vaš Twitter račun dobije tu funkciju. Zato umjesto otvaranja Twitter računa za svrhu guranja sadržaj vašeg RSS feeda napišete  koju dodatnu rečenicu prilagođenu za Twitter (kad već možete i cijeli blog post ili vijest) i tražite povratnu informaciju od drugih korisnika i tako se promovirajte. Ne čini li vam se ovo kao bolja solucija?

Automatizirano slanje tweetova

Ovakvi servisi su odlični ako nešto morate u točno određeno vrijeme u budućnosti obznaniti putem Twittera a sigurni ste da to nećete biti u mogućnosti.

Ako ste nešto zanimljivo pročitali i želite to podijeliti sa Twitterom radije to učinite odmah nego da te informacije raspoređujete automatski po danima. Zna se dogoditi da i par dana nakon što je određena vijest bila trend na Twitteru da je netko na ovaj način ponovno izvuče van. Tako jedino pokazujete da uopće ne pratite tko što tweeta i da vam nije stalo do interakcije sa drugim korisnicima.

Znači ovakve servise koristite samo za vlastite potrebe i nećete imati nikakvih problema.

Prosljeđivanje Tweetova na druge društvene medije

Postoje mnogi servisi koji nam “olakšavaju” vođenje nekoliko različitih računa na društvenim mrežama tako da objavljenu obavijest na jednoj mreži automatski kopira i prosljeđuje na sve druge mreže. Kako vas većina korisnika prati kroz razne društvene mreže očekujući i različiti sadržaj na svakoj od njih ovakav potez im samo gura isti sadržaj i po nekoliko puta samo kroz različite kanale. Ako se u tome ustraje budite sigurni da će im to zasmetati i da ćete negdje početi gubiti kontakte.

Twitter to facebook updates

To ne znači da ne smijete nešto što smatrate važnim ili zanimljivim staviti i na Twitter i na Facebook, već znači da se doslovna kopiranja trebaju događati jako rijetko, a sav ostali sadržaj ako je isti ili sličan treba posebno prilagodit za društvenu mrežu na koju se želi objaviti. Tako istu obavijest možete objaviti na više mjesta a da se ne dobije osjećaj recikliranja.

Ovdje imamo još jedan problem, a to je da gubitak interesa za određenu društvenu mrežu obično uzrokuje odluku da se sa neke druge društvene mreže sva aktivnost reflektira na mreže manjeg interesa. Koju god društvenu mrežu koristili loše je da joj niste posvećeni, tako da bi u ovakvoj situaciji bilo najbolje da se uopće prestane koristiti ta društvena mreža nego sve automatizirati i ignorirati ostale korisnike.

Zaključak

Premda nisam posebno naglašavao kroz tekst naglasit ću to sada. Ako težite bilo kojem obliku automatizma na Twitteru, ali i na drugim društvenim mrežama, najvjerojatnije imate krivi pristup i strategiju djelovanja na toj društvenoj mreži te niste u potpunosti shvatili njezinu bit i prednosti.

Bit Twittera nije da postane vaš osobni web robot koji će gurati vaše reklame velikom broju ljudi.

Bit Twittera je da se ponašate ljudski prema svakom vašem followeru isto kako bi se ponašali i prema svakom vašem gostu, da slušate što pričaju o vama a i općenito što ih zanima, da na to reagirate te da kroz komunikaciju pomažete jedni drugima. Da se stvori mala micro zajednica.

Samo tako ćete imati relevantne followere za bilo kakovu vrstu suptilnog marketinga koji će više slušati što im imate za ponuditi  te vam pomoći da ostvarite neki svoj cilj nego bilo tko drugi sa kim niste na ovaj direktni način povezani.

Kao i uvijek slobodno komentirajte kroz komentare.

Newsletter

Želite ostati u toku zbivanja i prvi saznati praktične savjete kako povećati broj upita i rezervacija, kao i ostale novosti i prijedloge vezane za unaprjeđivanje turističkog poslovanja privatnih iznajmljivača i domaćina? Prijavite se na naš besplatni mjesečni newsletter i ne propustite najnovije trendove u turizmu.

7 Comments

  1. Pingback: uberVU - social comments
  2. Odličan tekst, poprilično opširan ali čita se u jednom dahu. Od trenutka otvaranja twitter računa koristim samo web preglednik, a sada je vrijeme da isprobam TweetDeck i vidim kakve se nove mogućnosti nude.

  3. Pa sta si tako dugo cekao i mucio se sa Twitterom kroz web preglednik? Sad kad upogonis neki desktop app za twitter da vidis kako ces se jos vise navuc 😉

  4. Evo, prošlo je nekoliko dana od instalacije TweetDeck-a i mogu reći da sam ugodno iznenađen. Više ne moram stalno koristiti F5 kako bi se sadržaj osvježio nego mi se poruke prikazuju u pop up prozoru – odlična stvar. 😀
    Zašto sam tako dugo čekao!? – Iskreno, ne znam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar