Dragi čitatelji i iznajmljivači,

da li ste upoznati sa svjetski poznatim liderom u online rezervaciji Booking.com-om? Ako niste, posvetite nekoliko minuta daljnjem tekstu.

Problem s hrvatskim turističkim agencijama

Većina iznajmljivača apartmana, soba, kuća za odmor ne preferira rad s agencijama, kako iz tuzemstva tako i iz inozemstva. Mnogi su se već i ”opekli” u radu s njima dok neki još uvijek imaju potpisane ugovore jer si drugačije ne mogu popuniti smještaj.

Nažalost u Hrvatskoj postoji veoma malo turističkih agencija koje stvarno rade svoj posao na obostrano zadovoljstvo. O radu s turističkim agencijama smo već pisali pa ne želim ići u detalje.

Kako svaka agencija ima svoje prednosti i mane tako ima i Booking.com kojeg Vam želim malo pobliže objasniti.

Više o Booking.com i suradnji s njima

Booking.com je vodeća svjetska agencija u online rezervacijama smještaja. Osnovana je 1996. godine, a sjedište joj se nalazi u Nizozemskoj. Stranica im je prevedena na 41 strani jezik, nudi više od 283 900 smještajnih jedinica u više od 180 zemalja. Imaju urede diljem svijeta te od nedavno i u Zagrebu. Prvi ured Booking.com-a u Hrvatskoj.

Na njihovoj stranici se nalaze uvjeti poslovanja te ako ste zainteresirani morate popuniti njihov formular s općim podacima o Vama i smještajnim jedinicama koje želite prodavati preko njih. Nakon što ste poslali zahtjev morate pričekati odgovor. Odgovor možete dobiti odmah ili morate čekati i do mjesec dana, ovisi u koje doba godine pošaljete zahtjev.

Kontaktirat će Vas netko od njihovih radnika u Zagrebu te će željeti doći vidjeti smještaj koji ćete ponuditi turistima. Ovo je važno jer se vidi da vode brigu i o gostima i o iznajmljivačima i naravno ugled poduzeća je u pitanju. Kada je poduzeće tek osnovano, cijeli projekt je bio baziran samo na hotelskom smještaju, dok danas najviše zarade imaju na apartmanima i sobama fizičkih ili pravnih osoba.

 

Provizija

Kada ste zadovoljili uvjete potpisujete s njima ugovor. Na internet stranici nećete naći koliko iznosi njihova provizija već ćete morati pitati njih ili ću Vam ja jednostavno reći iz vlastitog iskustva. Ona iznosi 15% što nije puno s obzirom na naše agencije koje uzimaju od 20% do 40%.Provizija se plaća na mjesečnoj razini.

Kada ste sklopili ugovor dobit ćete njihov Extranet koji je izuzetno jednostavan. Rezervacije se dobivaju preko faksa zbog sigurnosti, no ako nemate faks uređaj uvijek možete imati e-faks koji Vam dolazi preko elektroničke pošte.

Kada ste dobili rezervaciju to znači da MORATE imati taj tip smještaja koji je rezerviran baš za te goste. Ako nemate, tada imate overbooking te morate obavijestiti te goste kako bi ili otkazali rezervaciju ili im Vi morate pronaći drugi smještaj iste kategorizacije. S toga morate dobro voditi računa koji smještaj Vam je otvoren za rezerviranje.

Booking.com Extranet

U njihovom Extranetu imate nazive Vaših smještajnih jedinica gdje sami unosite njihov sadržaj, fotografije, opise, datume kada ih želite izdavati, račune koje ste platili ili koje trebate platiti, last i first minute ponude ako ih želite koristiti, imena gostiju te datume rezervacija i ono najvažnije ocijene gostiju koji su boravili u Vašem smještaju.

Cijela poanta ove stranice se bazira na tome da se morate truditi oko turista ako želite imati više rezervacija. Ako je turist zadovoljan, napisat će lijepe komentare koje će i drugi vidjeti te će i oni željeti svoj odmor provesti baš kod Vas. Naravno uvijek postoje oni kojima nešto smeta, ali turisti znaju prepoznati takve komentare. I najvažnije je ne davati lažne informacije u opisima jer turisti gledaju na svaku riječ.

Uvjeti otkazivanja rezervacija

Kod ove stranice je odlično to što sami određujete uvjete otkazivanja tako da možete odrediti koliko dana prije gosti mogu otkazati rezervaciju, primjerice ako ne otkažu rezervaciju sve do 1 dana prije datuma dolaska naknada se neće naplatiti, ali ako se rezervacija otkaže kasnije ili u slučaju ne dolaska naplatit će se 100% iznosa prvog noćenja.

Otkazane rezervacije koje se naplaćuju možete slobodno naplatiti putem POS uređaja jer prilikom rezervacije gosti ostavljaju podatke svojih kreditnih kartica. Sve naplate se vrše direktno s iznajmljivačem. Ako ne želite naplaćivati kreditnim karticama možete staviti opciju da se plaćanje vrši samo gotovinom.

Ako ikada dođe do kakvih problema uvijek se možete obratiti njihovu uredu. Također će Vam dodijeliti osobu koju možete kontaktirati bilo kada te jednom godišnje pozivaju iznajmljivače na seminare kako bi bili u tijeku s razvojem turizma i tehnologijama u turizmu.

Iz osobnog iskustva Vam mogu reći da bez Booking.com-a ne bih imala 90% rezervacija koje imam tijekom sezone te da imam i pred sezonu i post sezonu. U početku je najteže no najvrjedniji savjet je da se morate truditi oko gostiju kako bi Vam se vratili i kako bi Vam došli novi te nemojte strahovati od novih, premda malih ulaganja kako bi ostali na istoj razini, ali možda i poboljšali Vašu uslugu.

Da li i vi surađujete s Booking.com i koja su vaša iskustva s njima?