Kolega Nikola osvrnuo se u prethodnom članku na očekivanja turista nakon što dođu u naše apartmane, te na stav većine iznajmljivača o tome koliko su ti turisti zapravo zahtjevni, pa čak i razmaženi.

No, ma koliko mi to ponekad ne htjeli priznati, nova vremena zahtijevaju i novi angažman u smislu opremanja i dotjerivanja apartmana za iznajmljivanje. Službena kategorizacija i dodjeljivanje zvjezdica strogo određuje što se u apartmanu mora nalaziti i kakva treba biti usluga domaćina, a ovisno o tome kada ste apartman izgradili i otvorili, postoje neke razlike u kategorizaciji od prije 2008. godine i nakon nje.

Želi li iznajmljivač shvatiti zašto točno gost želi ono što želi, potrebno je stalno biti u toku sa novim izmjenama u propisima i pratiti promjene koje mu potencijalno mogu srozati ponudu na tržištu ukoliko se barem minimalno ne prilagodi novim standardima življenja na odmoru.

Iz navedenog razloga i sama sam krenula usporediti kako je to bilo nekad, čisto iz znatiželje da vidim da li se nešto promijenilo i u kojoj mjeri. Dva dokumenta definiraju sadašnje uvjete za kategorizaciju apartmana – za postojeće objekte (do 2008. godine) i za nove objekte (nakon 2008. godine). Dakle, ukoliko ste apartman izgradili prije 2008. godine, još uvijek se možete držati stare kategorizacije, no ukoliko ste apartman otvorili u posljednje dvije godine, uvjeti za kategorizaciju nešto su stroži nego prije.

Naravno, uvijek se možete prilagoditi novoj kategorizaciji iako zapravo ne morate, odluka je na vama. Želite li kao iznajmljivači ponuditi konkurentno opremljen apartman i na taj način osigurati si zadovoljstvo gostiju, dovoljno je izmijeniti par stvari koje uglavnom uključuju ponešto dodatne elektronike u apartmanu.

Razlike

Da ne duljim, koje su razlike? Prva koja upada u oko i zapravo veoma važna je ta da više ne postoji kategorizacija od dvije zvjezdice. Apartmani izgrađeni nakon 2008. godine mogu dobiti samo tri, četiri ili pet zvjezdica.

Usluga prihvata gosta – ovdje se ništa se nije promijenilo. I dalje ste obvezatni osobno dočekati turiste, dostavljati im poruke prema potrebi, a za četiri i pet zvjezdica gostima je potrebno omogućiti parkiralište za motorno vozilo.

Minimalna površina modula apartmana – osnovni zahtjevi i dalje uključuju sljedeće prostorije: pretprostor ukoliko postoji, prostoriju za spavanje, prostoriju za boravak, blagovanje i kuhanje, kupaonicu ili više njih, te zaseban zahod ako je propisan. No, ukupna neto površina apartmana sada mora biti nešto veća, pa na primjer za apartman 3* sa jednom spavaćom sobom i jednom kupaonicom više ne može biti minimalno 31m2, već 38m2, a za apartman 3* sa dvije spavaće sobe i jednom kupaonicom više ne može biti 45m2, već 59m2. Zahtjeve površina za ostale kategorizacije pogledajte u navedenim dokumentima.

Oprema, uređenje i ostalo – osnovni uvjeti i dalje definiraju da apartmani moraju biti označeni kategorizacijom, da moraju imati zaseban ulaz i prozore s dnevnim svjetlom. Posteljina osim plahta i jastučnica više ne smije uključivati samo pokrivač već i navlaku preko pokrivača, te naravno dodatni pokrivač po osobi, za sva tri tipa kategorizacije. Što se ostale opreme tiče, apartmani obavezno moraju imati slijedeći namještaj: zastore, noćne ormariće, noćne svjetiljke, glavnu rasvjetu, tepihe, stalak za prtljagu, pepeljaru ili znak zabrane pušenja, koš za otpatke, ogledalo, sliku, garderobni ormar sa vješalicama, (toaletni) stol i stolice, garnituru za sjedenje, stol za blagovanje, sudoper, kuhalo, kuhinjski ormarić, posuđe i pribor za jelo, kuhinjske krpe, pećnicu ili roštilj ili mikrovalnu pećnicu, hladnjak, kuhinjsku napu, te jednu ili više slobodnih elektroutičnica. Razlika između starih i novih uvjeta je da sada sva tri tipa kategorizacije moraju imati klima uređaje, za razliku od prijašnjih kada su klima uređaj trebale imati samo apartmani sa četiri i pet zvjezdica. Također svaki apartman sa 4* i 5* obavezan je imati priključak na Internet.

Što se kupaonice tiče, po novim uvjetima apartmani sa pet zvjezdica obavezno moraju imati dva ili dvostruki umivaonik, a i dalje se uvjetuje da kupaonica za svaki apartman mora imati, redom, wc školjku i četku za čišćenje, wc papir sa rezervnim pakiranjem, jedan umivaonik, sapun ili tekući sapun, koš za smeće i vrećice za higijenske uloške. Sve kade ili tuševi moraju imati zavjese ili zaslon te sapun za kupanje. I dalje je za svakog gosta potrebno omogućiti dva ručnika u apartmanu 3*, a za 4* i 5* svakom gostu trebaju se pružiti tri ručnika. Zahtijeva se da se u kupaonici nalaze i tepih, police, ogledalo, rasvjeta, utičnica za brijaći aparat, kuke za odjeću, čaše i sušilo za kosu. Apartmani 4* i 5* moraju imati i ogrtače, šampon za kosu te kape za tuširanje. Po novoj kategorizaciji obavezno je da svi apartmani u kupaonici imaju fiksni telefon. Apartmanu sa pet zvjezdica dodatno se uvjetuje da ima zaseban zahod uz postojeću kupaonicu.

Ugostiteljski sadržaji za pripremu i usluživanje doručka, polupansiona i pansiona neobavezni su za pružanje smještaja u apartmanima, a prostorije mogu biti zasebno ili u sklopu domaćinstva iznajmljivača. Tako su posebni uvjeti definirani za blagovaonicu za usluživanje, prostoriju za pripremu, način čuvanja hrane i pića i za sanitarne čvorove. Više detalja o navedenom pročitajte u spomenutim dokumentima.

Konačno, što se tiče čišćenja i općeg stanja apartmana i usluge, savjetuje se da prilazno stepenište i hodnici, podovi, zidovi i stropovi moraju biti čisti i bez znakova habanja ili oštećenja, madraci moraju biti bez ulegnuća, posteljina, namještaj, stolarija također moraju biti uredni i čisti, a svi uređaji u apartmanu ispravni.

Vanjski izgled objekta u kojem se nalazi apartman te njegov okoliš moraju biti u dobrom stanju – to pretpostavlja prilazni put, fasadu, terase, lođe i balkone. Vanjska rasvjeta mora u svakom trenutku dobro funkcionirati.

Usporedbom navedenih kategorizacija stječemo uvid u nastale izmjene uvjeta kojima se turistima pruža udobniji i kvalitetniji smještaj. Za očekivati je da će turisti tijekom svojeg posjeta tražiti sve bolju uslugu, pa je na iznajmljivačima da se shodno svojim mogućnostima potrude svojim gostima omogućiti što ugodniji odmor u Hrvatskoj. Naposljetku, o turistima ovisi hoće li nam iduća sezona biti nešto bolja od ovogodišnje. ;)